RadioVisie

  • .
    Amptec
    .
TVV Sound

Nieuwe streekomroep 1Achterhoek gelanceerd (audio & video)

>> Nieuw! RadioVisie kan je nu ook volgen via Instagram en LinkedIn!

Nederland heeft er sinds 1 juli een nieuwe streekomroep bij. Drie lokale omroepen RTV Slingeland uit Winterswijk, Gelre FM uit Oost Gelre en Aladna FM uit Aalten gaan nu door het leven als 1Achterhoek. De nieuwkomer wil aan de landelijke wens om het nieuws dichtbij de burger te brengen, voldoen. Met radio, televisie en online nieuwsmedia worden 130.000 inwoners in de Achterhoek bereikt. 

Een fris logo, een uniforme uitstraling en met volop ruimte voor mediaontwikkelingen als podcast en videostreamen. Dit met het oog om ook jong publiek te bereiken. “Het is echt een nieuwe start voor de streekomroep 1Achterhoek waarbij iedereen kan aanhaken”, zegt voorzitter Hylke ter Beest van de Stichting Achterhoekse Publieke Omroep. 

Achter de schermen is voor de eenwording in de afgelopen maanden hard gewerkt. “We hebben er dankzij onze vrijwilligers ontzettend veel energie ingestoken, waardoor er veel meer energie gaat uitkomen”, zegt penningmeester Erik Luiten. Secretaris Marten Vissers is blij dat de televisietak naast uit Winterswijk nu ook de onderwerpen uit Aalten en Oost Gelre kan brengen met het drievoud aan betrokken medewerkers.

° Lees verder onder de video

Drie in één

Door samenwerking in 1Achterhoek versterken de drie omroepen elkaar. Marten Vissers: “In de huidige tijd met razendsnelle ontwikkelingen is het voor een lokale omroep niet mogelijk te investeren in middelen. Door de samenwerking die nu tot stand is gekomen in 1Achterhoek, kunnen we de vele vrijwilligers professioneel ondersteunen, dankzij de extra subsidie vanuit de drie gemeenten. Er zijn professionals begonnen die op journalistiek gebied én met camera- en productietechniek de medewerkers ondersteunen en continuïteit kunnen bieden in ons aanbod op onze mediakanalen. Zij zijn er ook om stagiairs op te leiden en om nieuwe medewerkers aan te trekken en te begeleiden.”

Doordat de drie lokale omroepen 1Achterhoek vormen, voldoet de streekomroep aan het door het Commissariaat voor de Media vereiste Lokaal Toereikend Media-Aanbod (LTMA) op radio, tv, internet en social media. In deze lijn voor de media in Nederland werkt 1Achterhoek samen met omroep Gelderland. Marten Vissers: “De samenwerking met Omroep Gelderland heeft vele voordelen: behalve delen in de nieuwsvoorziening kunnen we nu een breder publiek bereiken.”

De jingles

Het jinglepakket is geproduceerd door Het Media Atelier uit Emmen onder het label Airbeats Radio Imaging. 1Achterhoek heeft met de slogan ‘Er is maar één achterhoek’ gekozen voor een custom made pakket. Het werd ingezongen door Astrid Kunst & Martin van der Starre. In totaal heeft het pakket tien basis cuts, ramps, shorts en shotguns. Daarnaast is er de vormgeving voor nieuws, weer en reclame. De jingles hebben geen gezongen eindjes, de stationsnaam en de slogan worden middenin gezongen. Het muzikale einde zorgt er voor dat er een soepele overgang is naar de muziek die het station uitzendt.


TVV Sound

Blikvangers op deze dag

Je zou ook interesse kunnen hebben in...

SLAM! zet zich scherper met ‘Boost Your Life!’

‘Boost Your Life’ is het nieuwe motto van het Nederlandse Pop & Dance station.

Blad 1556: Studio 100, Mi Amigo Harwich en Nederlandse FM-kavels

• Studio 100: Bourlon gelooft in oplossing voor radiodossier • Harwich: twee dagen zeezenders • Lees verder

Blad 1555: KINK-vonnis, Spotify-speeltjes, Madammen-dokter (audio)

• Nederland: Talpa, RadioCorp en BNR vechten KINK-vonnis aan • Speeltjes voor Spotify: Soundtrap en Lees verder

Blad 1554: KINK, Jenni Baynton, SoundSwitch

• Nederland: geen hoger beroep in KINK-uitspraak • Vinyl Top 333 vanaf Jenni Baynton • Lees verder

Blad 1550: Michaël Joossens, 4ever49 Radio, Norkring

• Michaël Joossens ruilt NRJ voor Nostalgie • Nederland: 4ever49 Radio vervangt Loopreizen Radio • Lees verder

Blad 1549: TikTok Music, Sublime, DAB+ in Kroatië (audio)

• Broedt TikTok op eigen muziekstreamingservice? • Nederland: One’sy Muller naar Sublime • Kroatië: eerste Lees verder

Na Sander, nu ook Frank naar Veronica

Sander Hoogendoorn en Frank van der Lende krijgen vanaf 3 oktober hun vaste plek in Lees verder

Blad 1547: Anja Daems, Lex Gaarthuis, Airplay top 20, Radio 538 (audio)

• De onzekerheid van Anja Daems • Radio 10: Lex Gaarthuis naar het weekend • Lees verder

Inschrijven
Abonneren op
guest

0 Reacties
Inline feedback
Bekijk alle reacties
Don`t copy text!
0
Deel hier gerust uw gedachtenx