RadioVisie

  • .
    TVV Sound
    .

Nieuwe set-top box Telenet is neusje van de zalm

>> Nieuw! RadioVisie kan je nu ook volgen via Instagram en LinkedIn!

Telenet (België) en Ziggo (Nederland) rollen de komende maanden als eerste het nieuwe tv-entertainmentplatform Horizon 4 uit van Liberty Global, hun Amerikaanse eigenaar. De nieuwe set-top box (STB) beschikt over 4K, cloud PVR en spraakbesturing.

In ons land is Telenet al begonnen met het uitnodigen van 20.000 klanten om zich aan te melden voor het testprogramma van de nieuwe STB. Het nieuwe platform wordt overigens al twee jaar aangekondigd. De uitrol liep meer dan een jaar vertraging op, maar nu alles op punt lijkt te staan zijn de verwachtingen erg hoog.

De nieuwe set-top box Horizon 4 is al geïntroduceerd als de V6-box in het Verenigd Koninkrijk, waar bijna twee miljoen klanten deze nu gebruiken in combinatie met TiVo-software. Het nieuwe platform combineert deze set-top box met de nieuwe Horizon 4-gebruikersinterface.

De nieuwe STB geeft toegang tot lineaire TV, Replay en Video on Demand, plus apps als Netflix en YouTube in 4K Ultra HD-beeldkwaliteit. In het nieuwe platform kun je je favoriete kanalen in een eigen volgorde bewaren. Het toestel toont geen kanaalnummers meer noch een digitale klok.

Voor het luisteren naar de radio is er een afzonderlijk scherm dat onmiddellijk toegang biedt tot alle radiostations. Je hoeft dus voor elk radiostation niet meer van kanaal te wisselen. Of ook het beluisteren van internetradio via deze weg mogelijk wordt, zoals bij Proximus, wordt (nog) niet specifiek vermeld.

Opnames in de cloud

Opnames worden opgeslagen in de cloud en dus niet langer meer op een lokale harde schijf. In België zou Telenet de opnames na 60 dagen automatisch wissen, tenzij de kijker specifiek aangeeft de opname te willen behouden, wat mogelijk is tot vijf jaar. Het toestel kan theoretisch tot zes programma’s tegelijk opnemen, maar het is nog niet duidelijk of Telenet die allemaal zal activeren.

In een later stadium komt een brede, continu bijgewerkte selectie van webvideo’s en online tv-kanalen beschikbaar. Voorlopig worden alle lineaire kanalen verdeeld via DVB-C, maar in de toekomst is IP-levering mogelijk, omdat de Horizon 4 STB volledig hybride is.

De nieuwe afstandsbediening kan met spraak je tv besturen of je kunt zoekopdrachten inspreken naar dingen die je wenst te bekijken. Webmail op het scherm wordt evenwel niet meer ondersteund en als gebruiker heb je ook geen toegang meer tot lokaal opgeslagen video’s en foto’s via je (DLNA-)netwerk.

De Horizon 4-software voor de nieuwe 4K set-top box werd ontwikkeld met behulp van RDK (Reference Design Kit), dat wordt ondersteund door een softwareconsortium met meer dan 350 leden, beheerd door een joint-venture tussen Liberty Global, Comcast Cable en Charter Communications.

Snellere updates

Een belangrijke verbetering ten opzichte van eerdere set-top box-platforms is dat Horizon 4 elke paar weken updates zal krijgen. Het wordt dus eenvoudiger om klanten continu toegang te geven tot de nieuwste functies en toepassingen, inclusief gepersonaliseerde functies zoals aanbevelingen op maat en individuele kijklijsten.

“Tv-kanalen, films, series en apps worden vanaf nu samengevoegd tot één gebruiksvriendelijke, naadloze kijkervaring op meerdere apparaten”, aldus Mark Giesbers, Vice President VP Entertainment van Liberty Global.


TVV Sound

Blikvangers op deze dag

Je zou ook interesse kunnen hebben in...

Radio 2: van Bredene naar Blankenberge

Van maandag 8 tot en met zaterdag 20 augustus is iedereen welkom aan de jachthaven, Lees verder

Laurins Dursin ziet meer radio best zitten

De acteur maakt deze zomer deel uit van de MNM Squad., het team dat luisteraars gaat Lees verder

Frankrijk: concurrentiewaakhond kritisch over fusie TF1 en M6

De Franse Mededingingsautoriteit heeft zich uitgesproken tegen de vorig jaar aangekondigde fusie tussen TF1 en Lees verder

Wallonië: RTBF stapt over naar DVB-T2 in maart 2023

De RTBF zal in maart 2023 overschakelen van DVB-T naar DVB-T2. Dat gebeurt in combinatie Lees verder

Netflix voegt spatial audio toe aan sommige reeksen

Na de Apple-toestellen bieden Netflix en Sennheiser dit nu ook aan op ieder apparaat.

De Gouden Ogen keren terug (en dit keer doet ook de radio mee)

De grote Vlaamse mediahuizen bundelen de krachten voor een nieuw media-event dat ieder jaar, telkens Lees verder

Zomerhit 2022: de 20 genomineerden

Geen tien, zoals in de vorige edities, maar twintig dus. De stembussen zijn open.

‘Enkel kijken met de speciale tv-bril’ (video)

en ander bizar nieuws uit 1961, verzameld in wekelijkse column door Hans Knot

Inschrijven
Abonneren op
guest

38 Reacties
Inline feedback
Bekijk alle reacties
Yo Maes
16 februari 2019 - 05:43 05:43

Zou ik mij kunnen laten inschrijven voor de nieuwe decoder? Want mij is gezegd in de telenet schop dat alleen nieuwe klanten die nieuwe 4k decoder krijgen als eerste.dus moet je eerst maar de concurrentie gaan en dan maar terug keren naar telenet. Dit zou ik respectloos vinden.heb ook wigo en play.en zou graag het neusje can de zalm aanschaffen .alvast graag reactie ś a.u.b

bart
bart
28 februari 2019 - 21:18 21:18
Antwoord aan  Yo Maes

binnenkort tegen april zou deze op de markt komen voor alle klanten, de testperiode loopt bijna af,
iedereen zal deze kunnen aanvragen, beetje geduld @Yo Maes

Geopopoulos
Geopopoulos
25 januari 2019 - 22:43 22:43

Telenet 4K content?? Gewone BluRay HD films halen reeds minimum 14,0 Mbp/s en gaan zelfs tot 26 Mbp/s. Hogere bitstream is meer beeldinformatie/sec. Het huidige Telenet HD aanbod behaalt nog geen bitstream van 9 Mbp/s en is dus maar een afgeslankte HD. Dit is duidelijk te zien als men een BluRay vergelijkt tegenover een zogenaamde Telenet HD uitzending (bvb. uitzending uit studio) . Hoe zal Telenet die 4K door de verbindingscoax straat-huis jagen?

bart
bart
8 januari 2019 - 21:06 21:06

en de test periode is alweer verlengd tot augustus 2019, er zitten nog teveel bugs in.
merk het de laatste dagen ook, bij live tv en opnames dat het geluid voor 30 seconden uitvalt om de zoveel minuten.
cloud niet bereikbaar, en nog veel dingen die niet perfect werken.
zou hem op dit moment niet aanraden.

vandorpe firmin
vandorpe firmin
4 januari 2019 - 21:18 21:18

wat mij he meest verontrust bij deze nieuwe (neusje van de zalm) digibox , dat men op termijn het verhinderen van doorspoelen van de reclameblokken zal activeren .

Marissa
Marissa
7 januari 2019 - 11:42 11:42
Antwoord aan  vandorpe firmin

Telenet heeft zelf gezegd dat men dit niet wil doen…

vandorpe firmin
vandorpe firmin
25 december 2018 - 21:37 21:37

is het niet de bedoeling van deze nieuwe digicorder dat men de reclameblokken niet meer zal kunnen doorspoelen ???

Rudy
Rudy
27 december 2018 - 02:44 02:44
Antwoord aan  vandorpe firmin

Ik,wil.deze digicorder als er dan eerst 4 k zenders komen met dolby D

Charly
Charly
22 december 2018 - 09:13 09:13

Ik vraag me af of de digibox nog kaan aangestuurd worden door ir ipv rf of beide?

lieven
lieven
6 december 2018 - 17:02 17:02

begin December een mail gekregen voor het toestel in bezit te krijgen om te testen , goedgekeurd en ging binnen de 24 u een bericht krijgen . niets gebeurt en zelf contact opgenomen met telenet . er is blijkbaar een fout gebeurt ? 2 de maal gebeld dag erop hebben een dossier opgemaakt en zeggen dan ze er mee bezig zijn en voor de rest geen uitleg , dag 3 nog altijd hetzelfde probleem en antwoorden zelf niet en nog niets ontvangen . Triestig ! wat nu ? blijven wachten zeker ? da is toch geen reclame voor telenet !

claude Van Isterdael
claude Van Isterdael
25 november 2018 - 20:33 20:33

Alhoewel mijn oude digibox(7 jaar oud) het stilaan aan het begeven is, beeld blijft haperen en strepen doorkruisen het beeld bij recente filmopnames, sta ik niet te popelen als ik alle reacties lees om als “testkandidaat” te fungeren bij deze nieuwe decoders die eraan komen….
Hopelijk zijn tegen Februari 2019 alle kinderziektes achter de rug en zal mijn probleem met de nieuwe set-box dan opgelost zijn ???

bart
bart
25 november 2018 - 21:34 21:34
Antwoord aan  claude Van Isterdael

en je mag geen modem only hebben want die worden ook niet toegelaten om te testen, je moet een modem-router van telenet hebben.
weeral een nadeel.
laatste dagen ook veel problemen met de Netflix app op de telenet box, en beeldkwaliteit is achteruit gegaan van de opnames op cloud.
net of ze de kwaliteit hebben verlaagd om de player sneller te laten opstarten.

Jefke
Jefke
29 november 2018 - 22:06 22:06
Antwoord aan  bart

Ik krijg er eentje en heb modem only …

Stef Van E
Stef Van E
25 november 2018 - 18:35 18:35

Juist getest bij mijn ouders,werkt slecht morgen geef ik het terug na het uischakelen geen beeld meer op tv,na de hdmi kabel uit te trekken , terug beeld. Kan niet de bedoeling zijn he. Verschillende kabels getest steeds hetzelfde resultaat. Is inderdaad nog in testfase, maar toch.Maar terug de oude geplaatst, alles werkt weer goed.

Luc
Luc
26 november 2018 - 11:22 11:22
Antwoord aan  Stef Van E

Volgens mij kan dat wel te maken hebben met de snelheid die de kabel aankan. Al dat bruut geweld dat door dat systeem moet vliegen kan je niet doorpompen met een kabel die 5 jaar oud is, die moeten ook die snelheden aankunnen.
Ik had net hetzelfde probleem, kabeltje vervangen, niets meer op aan e merken.

Rudy Boumon
Rudy Boumon
22 september 2018 - 12:24 12:24

Spijtig dat telenet de test klanten kiest op bassis van wat ze hebben bij telenet wigo,pay enzz
Technische kennis telt weer niet. Ik heb aanvraag gedaan, ben alle dagen thuis dus veel tijd om te testen hebben wigo 124 en de play, en is een passie alles wat met techniek te maken heeft.maar deze voorwaarden zijn blijkbaar niet voldoende. Wij zijn klant al van het eerste uur.

Dirk Verlooy
Dirk Verlooy
22 september 2018 - 21:24 21:24
Antwoord aan  Rudy Boumon

Had me ook kandidaat gesteld maar kreeg mail dat ik niet voldoe aan de voorwaarden. Heb nochtans een Wigo en betaal genoeg per maand. Dus nog wachten

bart
bart
23 september 2018 - 22:04 22:04
Antwoord aan  Dirk Verlooy

zal iets zijn aan de samenstelling van het pakket en internet connectie, je internet moet zeer stabiel zijn voor de cloud en de telenet box anders heb je veel foutmeldingen.
voorlopig nog een probleem bij veel testers dat tegen begin februari hopelijk zal verholpen zijn of ze gaan nog veel boze telefoontjes krijgen….

PVM
PVM
24 september 2018 - 11:37 11:37
Antwoord aan  Rudy Boumon

Ik ben ook klant van het eerste uur. Ik had ook een aanvraag gekregen om mij kandidaat te stellen, maar heb het geweigerd omdat ik in deze testperiode weinig kon tv kijken door mijn werk. Ik heb een gewoon Whop abonnement. Nadien kreeg ik nogmaals een herinnering om mij kandidaat te stellen. Maar heb het niet gedaan.

Bram De Decker
Bram De Decker
21 september 2018 - 19:49 19:49

Wel jammer dat Telenet het aankondigd als een nieuwe decoder. Proximus biedt nu al decoders met cloud opslag, 4K ondersteuning voor zowel netflix als youtube en zelfs minimum 6 opnames tegelijk.
En eerlijk, wat ben je met spraakbesturing?

bart
bart
21 september 2018 - 22:04 22:04
Antwoord aan  Bram De Decker

bij telenet is er geen limiet bij opnames omdat het via de cloud gaat 😉
maar wie neemt er meer dan 6 programma’s tegelijk op met het flauwe aanbod op de Vlaamse zenders ????

Rudy Boumon
Rudy Boumon
22 september 2018 - 21:50 21:50
Antwoord aan  bart

Ik vind aanbod super, ik kijk thuis,familie,kinderziekenhuis 24, gert late nigjt, wat een jaar,buurtpolitie,vtm nieuws,weerberichten,telefacks,13 geboden,professor T,de Ridder. Maar wij hebben de play en kunnen ook streamen met google chromecast.

Joeri Dierckx
21 september 2018 - 19:13 19:13

Geen DLNA meer?? Niet zo leuk…

Bart
Bart
24 september 2018 - 19:55 19:55
Antwoord aan  Joeri Dierckx

Het idee achter DLNA is mooi, de implementatie meestal zo slecht mogelijk.

Koop je een RPi 3 met Kodi erop en je kan 100x meer.

Mario Van Dooren
Mario Van Dooren
28 februari 2019 - 15:20 15:20
Antwoord aan  Bart

Ook uw mening telt…
maar is het soms niet de bedoeling dat men binnen enkele jaren ook niet aan streamen denkt? Dus eerder als ip streamer werken zonder films en muziek. En de rest hebben ze nog play play-more muziekzenders en desnoods nog enkele paketten, voor wie niet van dat streamen houd. Basispakket blijft bestaan.

Bart
Bart
21 september 2018 - 17:36 17:36

Als tester mag je deels dit bericht met een korreltje zout nemen, het staat deels nog niet op punt en hebben nog vele nadelen ook.
Dit is een artikel dat spreekt over de Nederlandse versie die is totaal anders dan de Belgische versie,
Favorieten maken maar de epg past hem niet aan als je uw zenders maakt in favorieten op uw volgorde,
De radio zenders zitten nu onder een app, dus niet meer opnames doen van de radio zender zoals op de huidige digicorder.
Vanaf februari 2019 voor iedereen beschikbaar aan de huidige huurprijs,
Vanaf de 2de box betaal je 4.20 per box per maand 😉

Ghislain Maes
Ghislain Maes
21 september 2018 - 07:12 07:12

Dit is overwegend een marketing boodschap. Wat zit er technisch in de box en wanneer gaat Telenet daadwerkelijk 4K content ter beschikking stellen ? Wat met HD audio formaten ? Geen bezwaar om bij die 20000 proeftesters te zijn !

Leo de ryck
Leo de ryck
21 september 2018 - 13:16 13:16
Antwoord aan  Ghislain Maes

Dus gedaan met de harde schijf dat wil zeggen dat we geen enkel programma nog lang kunnen bewaren we gaan er weeral op vooruit als er geen harde schijf in zit mischien de mensen wat minder laten betalen

Stefan Uytterhoeven
21 september 2018 - 14:39 14:39
Antwoord aan  Leo de ryck

is 5 jaar bewaren niet genoeg?

Bart
Bart
20 september 2018 - 20:41 20:41

De huidige decoders laten ook toe je eigen volgorde toe te kennen aan je zenders… niets nieuws dus.

Walter
Walter
11 februari 2019 - 00:12 00:12
Antwoord aan  Rudy De Saedeleir

En dan nog, als je er wat van weet erger je je blauw aan de manier waarop het werkt. Als ik nummer 10 op nummer 6 zet, moet ik eerst nummer 6 er tussen uit halen en dan pas kan ik nummer 10 op die plaats zetten, en daar zit ik dan met nummer 6 die ik op nummer 10 moet zetten of alles keer per keer uit en inschuiven van zenders, wat ellendig lang duurt wil ik de zenders zetten zo dat ik dat wil. Mijn oude videorecorder uit de jaren 90 was daar veel gebruiksvriendelijker in, als ik nummer 10 op de plaats van nummer 6 zette, schoof nummer 6 op naar nummer zeven en zeven naar acht enzv enzv. Hopelijk gaat het plaatsen van zenders net zo gemakkelijk gaan met die nieuwe set-top box zoals met mijn oude video recorder.

Don`t copy text!
38
0
Deel hier gerust uw gedachtenx