Nieuwe set-top box Telenet is neusje van de zalm Horizon 4 biedt 4K, opnames in de cloud en spraakbesturing

Leestijd: 2 minuten

Telenet (België) en Ziggo (Nederland) rollen de komende maanden als eerste het nieuwe tv-entertainmentplatform Horizon 4 uit van Liberty Global, hun Amerikaanse eigenaar. De nieuwe set-top box (STB) beschikt over 4K, cloud PVR en spraakbesturing.

In ons land is Telenet al begonnen met het uitnodigen van 20.000 klanten om zich aan te melden voor het testprogramma van de nieuwe STB. Het nieuwe platform wordt overigens al twee jaar aangekondigd. De uitrol liep meer dan een jaar vertraging op, maar nu alles op punt lijkt te staan zijn de verwachtingen erg hoog.


Lees verder onder de advertentie


De nieuwe set-top box Horizon 4 is al geïntroduceerd als de V6-box in het Verenigd Koninkrijk, waar bijna twee miljoen klanten deze nu gebruiken in combinatie met TiVo-software. Het nieuwe platform combineert deze set-top box met de nieuwe Horizon 4-gebruikersinterface.

De nieuwe STB geeft toegang tot lineaire TV, Replay en Video on Demand, plus apps als Netflix en YouTube in 4K Ultra HD-beeldkwaliteit. In het nieuwe platform kun je je favoriete kanalen in een eigen volgorde bewaren. Het toestel toont geen kanaalnummers meer noch een digitale klok.

Voor het luisteren naar de radio is er een afzonderlijk scherm dat onmiddellijk toegang biedt tot alle radiostations. Je hoeft dus voor elk radiostation niet meer van kanaal te wisselen. Of ook het beluisteren van internetradio via deze weg mogelijk wordt, zoals bij Proximus, wordt (nog) niet specifiek vermeld.

Opnames in de cloud

Opnames worden opgeslagen in de cloud en dus niet langer meer op een lokale harde schijf. In België zou Telenet de opnames na 60 dagen automatisch wissen, tenzij de kijker specifiek aangeeft de opname te willen behouden, wat mogelijk is tot vijf jaar. Het toestel kan theoretisch tot zes programma’s tegelijk opnemen, maar het is nog niet duidelijk of Telenet die allemaal zal activeren.

In een later stadium komt een brede, continu bijgewerkte selectie van webvideo’s en online tv-kanalen beschikbaar. Voorlopig worden alle lineaire kanalen verdeeld via DVB-C, maar in de toekomst is IP-levering mogelijk, omdat de Horizon 4 STB volledig hybride is.De nieuwe afstandsbediening kan met spraak je tv besturen of je kunt zoekopdrachten inspreken naar dingen die je wenst te bekijken. Webmail op het scherm wordt evenwel niet meer ondersteund en als gebruiker heb je ook geen toegang meer tot lokaal opgeslagen video’s en foto’s via je (DLNA-)netwerk.

De Horizon 4-software voor de nieuwe 4K set-top box werd ontwikkeld met behulp van RDK (Reference Design Kit), dat wordt ondersteund door een softwareconsortium met meer dan 350 leden, beheerd door een joint-venture tussen Liberty Global, Comcast Cable en Charter Communications.

Snellere updates

Een belangrijke verbetering ten opzichte van eerdere set-top box-platforms is dat Horizon 4 elke paar weken updates zal krijgen. Het wordt dus eenvoudiger om klanten continu toegang te geven tot de nieuwste functies en toepassingen, inclusief gepersonaliseerde functies zoals aanbevelingen op maat en individuele kijklijsten.

“Tv-kanalen, films, series en apps worden vanaf nu samengevoegd tot één gebruiksvriendelijke, naadloze kijkervaring op meerdere apparaten”, aldus Mark Giesbers, Vice President VP Entertainment van Liberty Global.

Je zou ook interesse kunnen hebben in...

Het Avondblad van 6 december: de DAB+ special Digitaal radionieuws uit Frankrijk, Duitslan... Er beweegt de laatste dagen weer heel wat binnen het Europese landschap van de DAB+. Daarom zetten we voor de gelegenheid alle nieuwste wetenswaardigheden over digitale radio op ee...
Het Avondblad van 6 december (video) Menselijke verhalen over Peter, Vicki, Ann en Tineke Peter blij, Vicki gestorven  Peter Van de Veire en zijn vrouw Ilse verwachten volgend jaar hun eerste kindje. De MNM-ochtendman wordt na negentien jaar opnieuw papa, h...
Kerstmisradio van het ‘andere soort’ Zweden starten Alexander-zender uit 1924 ... De laatste week van het jaar is altijd een beetje bijzonder. De kerstperiode zou zelfs de mooiste tijd zijn. Feit is dat er steeds iets speciaals gebeurt. Naast de obligate lijstje...
Het Avondblad van 4 december (video) Van Heldergem al over Antwerpen naar Zwitserland De wensenboom van PROS Sinds afgelopen zaterdag 1 december kan u op de parking van Radio PROS in de Leistraat in Heldergem niet nààst een vijf meter hoge kerstboom (of wensenboo...
Het Avondblad van 3 december (video) Cassette revival, een opgeviste lijst, Soulshow terug... De come back van de audiocassette Niet alleen de vinylplaat is terug, ook de muziekcassettte maakt een come back. Dat meldt de website loudersound.com. Voorbeelden zijn ‘Nevermi...
Ook DAB+ is niet immuun voor spooksignalen Spiegelfrequenties van radiodiensten kunnen ook... Je hebt het vast ook al eens meegemaakt: uw autoradio valt plots een fractie van een seconde weg op een moment dat je met je auto een ziekenwagen kruist of een voertuig van brandwe...
Deel of print dit artikel
TVV Sound
TVV Sound
Spotlight

22
Reageer op dit artikel

avatar
9 Aantal reacties
13 Antwoorden op reacties
1 Volgers
 
Meest beantwoorde reactie
Artikel met de meeste reacties
17 Personen die reageerden
lievenRadio FreakJefkeLucbart Personen die recent reageerden
  Inschrijven  
Abonneren op
Bart
Gast
Bart

De huidige decoders laten ook toe je eigen volgorde toe te kennen aan je zenders… niets nieuws dus.

Ghislain Maes
Gast
Ghislain Maes

Dit is overwegend een marketing boodschap. Wat zit er technisch in de box en wanneer gaat Telenet daadwerkelijk 4K content ter beschikking stellen ? Wat met HD audio formaten ? Geen bezwaar om bij die 20000 proeftesters te zijn !

Leo de ryck
Gast
Leo de ryck

Dus gedaan met de harde schijf dat wil zeggen dat we geen enkel programma nog lang kunnen bewaren we gaan er weeral op vooruit als er geen harde schijf in zit mischien de mensen wat minder laten betalen

Stefan Uytterhoeven
Lid

is 5 jaar bewaren niet genoeg?

Bart
Gast
Bart

Als tester mag je deels dit bericht met een korreltje zout nemen, het staat deels nog niet op punt en hebben nog vele nadelen ook.
Dit is een artikel dat spreekt over de Nederlandse versie die is totaal anders dan de Belgische versie,
Favorieten maken maar de epg past hem niet aan als je uw zenders maakt in favorieten op uw volgorde,
De radio zenders zitten nu onder een app, dus niet meer opnames doen van de radio zender zoals op de huidige digicorder.
Vanaf februari 2019 voor iedereen beschikbaar aan de huidige huurprijs,
Vanaf de 2de box betaal je 4.20 per box per maand 😉

Joeri Dierckx
Lid

Geen DLNA meer?? Niet zo leuk…

Bart
Gast
Bart

Het idee achter DLNA is mooi, de implementatie meestal zo slecht mogelijk.

Koop je een RPi 3 met Kodi erop en je kan 100x meer.

Bram De Decker
Lid
Bram De Decker

Wel jammer dat Telenet het aankondigd als een nieuwe decoder. Proximus biedt nu al decoders met cloud opslag, 4K ondersteuning voor zowel netflix als youtube en zelfs minimum 6 opnames tegelijk.
En eerlijk, wat ben je met spraakbesturing?

bart
Gast
bart

bij telenet is er geen limiet bij opnames omdat het via de cloud gaat 😉
maar wie neemt er meer dan 6 programma’s tegelijk op met het flauwe aanbod op de Vlaamse zenders ????

Rudy Boumon
Lid
Rudy Boumon

Ik vind aanbod super, ik kijk thuis,familie,kinderziekenhuis 24, gert late nigjt, wat een jaar,buurtpolitie,vtm nieuws,weerberichten,telefacks,13 geboden,professor T,de Ridder. Maar wij hebben de play en kunnen ook streamen met google chromecast.

Rudy Boumon
Lid
Rudy Boumon

Spijtig dat telenet de test klanten kiest op bassis van wat ze hebben bij telenet wigo,pay enzz
Technische kennis telt weer niet. Ik heb aanvraag gedaan, ben alle dagen thuis dus veel tijd om te testen hebben wigo 124 en de play, en is een passie alles wat met techniek te maken heeft.maar deze voorwaarden zijn blijkbaar niet voldoende. Wij zijn klant al van het eerste uur.

Dirk Verlooy
Gast
Dirk Verlooy

Had me ook kandidaat gesteld maar kreeg mail dat ik niet voldoe aan de voorwaarden. Heb nochtans een Wigo en betaal genoeg per maand. Dus nog wachten

bart
Gast
bart

zal iets zijn aan de samenstelling van het pakket en internet connectie, je internet moet zeer stabiel zijn voor de cloud en de telenet box anders heb je veel foutmeldingen.
voorlopig nog een probleem bij veel testers dat tegen begin februari hopelijk zal verholpen zijn of ze gaan nog veel boze telefoontjes krijgen….

PVM
Gast
PVM

Ik ben ook klant van het eerste uur. Ik had ook een aanvraag gekregen om mij kandidaat te stellen, maar heb het geweigerd omdat ik in deze testperiode weinig kon tv kijken door mijn werk. Ik heb een gewoon Whop abonnement. Nadien kreeg ik nogmaals een herinnering om mij kandidaat te stellen. Maar heb het niet gedaan.

Stef Van E
Gast
Stef Van E

Juist getest bij mijn ouders,werkt slecht morgen geef ik het terug na het uischakelen geen beeld meer op tv,na de hdmi kabel uit te trekken , terug beeld. Kan niet de bedoeling zijn he. Verschillende kabels getest steeds hetzelfde resultaat. Is inderdaad nog in testfase, maar toch.Maar terug de oude geplaatst, alles werkt weer goed.

Luc
Gast
Luc

Volgens mij kan dat wel te maken hebben met de snelheid die de kabel aankan. Al dat bruut geweld dat door dat systeem moet vliegen kan je niet doorpompen met een kabel die 5 jaar oud is, die moeten ook die snelheden aankunnen.
Ik had net hetzelfde probleem, kabeltje vervangen, niets meer op aan e merken.

claude Van Isterdael
Gast
claude Van Isterdael

Alhoewel mijn oude digibox(7 jaar oud) het stilaan aan het begeven is, beeld blijft haperen en strepen doorkruisen het beeld bij recente filmopnames, sta ik niet te popelen als ik alle reacties lees om als “testkandidaat” te fungeren bij deze nieuwe decoders die eraan komen….
Hopelijk zijn tegen Februari 2019 alle kinderziektes achter de rug en zal mijn probleem met de nieuwe set-box dan opgelost zijn ???

bart
Gast
bart

en je mag geen modem only hebben want die worden ook niet toegelaten om te testen, je moet een modem-router van telenet hebben.
weeral een nadeel.
laatste dagen ook veel problemen met de Netflix app op de telenet box, en beeldkwaliteit is achteruit gegaan van de opnames op cloud.
net of ze de kwaliteit hebben verlaagd om de player sneller te laten opstarten.

Jefke
Gast
Jefke

Ik krijg er eentje en heb modem only …

Radio Freak
Gast
Radio Freak

Ik heb een modem alleen voor internet en tv signaal heb ik zelfs niet eens meer , tis zonde van je tijd en tis te duur.

lieven
Gast
lieven

begin December een mail gekregen voor het toestel in bezit te krijgen om te testen , goedgekeurd en ging binnen de 24 u een bericht krijgen . niets gebeurt en zelf contact opgenomen met telenet . er is blijkbaar een fout gebeurt ? 2 de maal gebeld dag erop hebben een dossier opgemaakt en zeggen dan ze er mee bezig zijn en voor de rest geen uitleg , dag 3 nog altijd hetzelfde probleem en antwoorden zelf niet en nog niets ontvangen . Triestig ! wat nu ? blijven wachten zeker ? da is toch geen reclame voor telenet !

Meer in Actueel
Kan iemand de Vlaamse radio repareren aub?
Qmusic heeft (nu ook) een hart voor Tom (video)
Het Avondblad van 19 september (video)
Club FM legt klacht neer tegen NRJ
Joe gaat weer tot 2000 tellen
Het Avondblad van 18 september (video)
Sluiten