fbpx

RadioVisie

  • .
    TVV Sound
    .

Nieuwe set-top box Telenet is neusje van de zalm

Telenet (België) en Ziggo (Nederland) rollen de komende maanden als eerste het nieuwe tv-entertainmentplatform Horizon 4 uit van Liberty Global, hun Amerikaanse eigenaar. De nieuwe set-top box (STB) beschikt over 4K, cloud PVR en spraakbesturing.

In ons land is Telenet al begonnen met het uitnodigen van 20.000 klanten om zich aan te melden voor het testprogramma van de nieuwe STB. Het nieuwe platform wordt overigens al twee jaar aangekondigd. De uitrol liep meer dan een jaar vertraging op, maar nu alles op punt lijkt te staan zijn de verwachtingen erg hoog.

De nieuwe set-top box Horizon 4 is al geïntroduceerd als de V6-box in het Verenigd Koninkrijk, waar bijna twee miljoen klanten deze nu gebruiken in combinatie met TiVo-software. Het nieuwe platform combineert deze set-top box met de nieuwe Horizon 4-gebruikersinterface.

De nieuwe STB geeft toegang tot lineaire TV, Replay en Video on Demand, plus apps als Netflix en YouTube in 4K Ultra HD-beeldkwaliteit. In het nieuwe platform kun je je favoriete kanalen in een eigen volgorde bewaren. Het toestel toont geen kanaalnummers meer noch een digitale klok.

Voor het luisteren naar de radio is er een afzonderlijk scherm dat onmiddellijk toegang biedt tot alle radiostations. Je hoeft dus voor elk radiostation niet meer van kanaal te wisselen. Of ook het beluisteren van internetradio via deze weg mogelijk wordt, zoals bij Proximus, wordt (nog) niet specifiek vermeld.

Opnames in de cloud

Opnames worden opgeslagen in de cloud en dus niet langer meer op een lokale harde schijf. In België zou Telenet de opnames na 60 dagen automatisch wissen, tenzij de kijker specifiek aangeeft de opname te willen behouden, wat mogelijk is tot vijf jaar. Het toestel kan theoretisch tot zes programma’s tegelijk opnemen, maar het is nog niet duidelijk of Telenet die allemaal zal activeren.

In een later stadium komt een brede, continu bijgewerkte selectie van webvideo’s en online tv-kanalen beschikbaar. Voorlopig worden alle lineaire kanalen verdeeld via DVB-C, maar in de toekomst is IP-levering mogelijk, omdat de Horizon 4 STB volledig hybride is.

De nieuwe afstandsbediening kan met spraak je tv besturen of je kunt zoekopdrachten inspreken naar dingen die je wenst te bekijken. Webmail op het scherm wordt evenwel niet meer ondersteund en als gebruiker heb je ook geen toegang meer tot lokaal opgeslagen video’s en foto’s via je (DLNA-)netwerk.

De Horizon 4-software voor de nieuwe 4K set-top box werd ontwikkeld met behulp van RDK (Reference Design Kit), dat wordt ondersteund door een softwareconsortium met meer dan 350 leden, beheerd door een joint-venture tussen Liberty Global, Comcast Cable en Charter Communications.

Snellere updates

Een belangrijke verbetering ten opzichte van eerdere set-top box-platforms is dat Horizon 4 elke paar weken updates zal krijgen. Het wordt dus eenvoudiger om klanten continu toegang te geven tot de nieuwste functies en toepassingen, inclusief gepersonaliseerde functies zoals aanbevelingen op maat en individuele kijklijsten.

“Tv-kanalen, films, series en apps worden vanaf nu samengevoegd tot één gebruiksvriendelijke, naadloze kijkervaring op meerdere apparaten”, aldus Mark Giesbers, Vice President VP Entertainment van Liberty Global.


Je zou ook interesse kunnen hebben in...

Zit BNL Radio in woelig water?

De muziek uit de lage landen wordt steeds stiller… Grote Plannen Op Paasmaandag, 13 april Lees verder

JLB gaat (soms) naar zee (38)

Joey bepaalde het 'gezicht' van RadioVisie Zowel Thierry Missiaen als Patick Kicken genieten van hun Lees verder

Het Avondblad van 31 december (video & audio)

Slimme luidspreker 'Made in Belgium' Een heel speciale dan nog wel, want hij bevat een Lees verder

Kolder en Klodder – 56 (video)

Satirische Kijk-op-Media, met de meest Subjectieve Mening van Hugo van Vlaenderen Woord van het jaar Lees verder

2018 was niét ‘Het jaar van de radio’ (1)

Het jaar 2018 zit er bijna op, tijd voor een terugblik op een bewogen radiojaar Lees verder

Goeiedagradio voelt sprankeltje hoop

Het Laatste Nieuws meldt in zijn weekendeditie voor het Pajottenland dat Goeiedagradio in Opwijk een Lees verder

Er is ‘leven’ op de 107 in Antwerpen

Sinds kort is er ‘leven’ op de 107 in Antwerpen Stad (en een beetje verder). Lees verder

JLB gaat (soms) naar zee – 31 (RV 26 & audio)

Ik heb deze ochtend de kalenders voor 2019 al klaar gelegd. Morgen ga ik ze Lees verder

Inschrijven
Abonneren op
guest
38 Reacties
Inline feedback
Bekijk alle reacties
Amj
Amj
12 oktober 2019 - 11:00 11:00

Kost je wel 35 piek eenmalig aantal in te leveren Apparaten onbeperkt

Verbiest johan
Verbiest johan
11 augustus 2019 - 17:53 17:53

Raar dat je zenders niet kan sorteren..enkel als je een profiel aanmaakt..als je tv aanzet kiest digibox zijn standaard zenderlijst en moet je overschakelen naar je profiel..zeer omslachtig.

Christophe Vandenbogaerde
Christophe Vandenbogaerde
12 augustus 2019 - 01:13 01:13
Antwoord aan  Verbiest johan

Onder instellingen, profielen kan je helemaal onderaan instellen met welk profiel de tvbox standaard moet opstarten.

Verbiest johan
Verbiest johan
12 augustus 2019 - 07:36 07:36

Zal ik vandaag eens uitproberen..heb er Telenet voor gebeld en ze wisten het ook niet..als je profiel kiest blijft dan die keuze aanhouden of moet je dit elkes keer doen als je digibox aanzet..

Christophe Vandenbogaerde
Christophe Vandenbogaerde
12 augustus 2019 - 17:25 17:25
Antwoord aan  Verbiest johan

De keuze van profiel blijft behouden. Als je, om welke reden dan ook, snel wil wisselen van profiel heb je daarvoor trouwens ook nog een knopje op de zijkant van je afstandsbediening.

Dominique
Dominique
2 mei 2019 - 19:42 19:42

Waarom hebben ze deze nieuwe digicorder niet meteen voorzien van ingebouwde powerboxen zodat meerdere van deze toestellen in huis meteen met elkaar kunnen communiceren en we eindelijk af zijn van die lompe witte externe powerboxen.

Don`t copy text!
38
0
Deel hier gerust uw gedachtenx
()
x
Lees vorig bericht:
Kan iemand de Vlaamse radio repareren aub?

Qmusic heeft (nu ook) een hart voor Tom (video)

Dick is (nog steeds) radioactief – 1 (audio)

Sluiten