RadioVisie

  • .
    .

Nieuwe satelliet SiriusXM blijkt kreupel

>> Nieuw! RadioVisie kan je nu ook volgen via Instagram en LinkedIn!

De Noord-Amerikaanse satellietradio SiriusXM en satellietbouwer Maxar Technologies hebben problemen met SXM-7, de op 13 december met de Falcon 9 gelanceerde nieuwste digitale radiosatelliet van SiriusXM. Dat blijkt uit documenten die op 27 januari werden ingediend bij de U.S. Securities and Exchange Commission.

“Tijdens het testen van SXM-7 in de omloopbaan hebben zich gebeurtenissen voorgedaan die storingen hebben veroorzaakt bij bepaalde payload-eenheden van SXM-7,” aldus SiriusXM in het neergelegde rapport. “Een evaluatie van SXM-7 is aan de gang. De volledige omvang van de schade is nog niet bekend.”

De SXM-7, zoals hij er operationeel zou moeten uitzien.

Maxar zegt dat het momenteel SiriusXM helpt bij het stellen van diagnoses en het oplossen van de problemen. De kwestie zou geen nadelig effect hebben op de werking van de satellietradiodienst, noch op de bestaande vloot van werkende satellieten. Maxar bouwt momenteel een andere SiriusXM-satelliet, SXM-8, die nog dit jaar gelanceerd zou moeten worden.

De SXM-7 was verzekerd voor 225 miljoen dollar en het probleem met de satelliet zal waarschijnlijk een aanzienlijke impact hebben op de ruimteverzekeringsmarkt. In de satellietindustrie is het gebruikelijk dat het risico van verlies bij de lancering wordt overgedragen aan de eigenaar van de satelliet.


TVV Sound

Blikvangers op deze dag

Je zou ook interesse kunnen hebben in...

Inschrijven
Abonneren op
guest

0 Reacties
Inline feedback
Bekijk alle reacties
Don`t copy text!
0
Deel hier gerust uw gedachtenx