RadioVisie

  • .
    .

‘Nieuwe’ Ruud de Wild krijgt Vlaams tintje (video)

>> Nieuw! RadioVisie kan je nu ook volgen via Instagram en LinkedIn!

Net voor de officiële start van de najaarsprogrammering van NPO Radio 2 viel het doek over Eddy Keur als vervanger voor ‘De Wild in de namiddag’. Een bruisend afscheid dat de nieuwsgierigheid naar de terugkeer van de van darmkanker herstelde Ruud de Wild aanwakkerde. Met de bekendmaking van de kersverse sidekicks werden de laatste onzekerheden over de vernieuwde aanpak weggenomen. Bovendien krijgt het programma een Vlaams tintje.

Eervol uitgewuifd

Niet eenvoudig om na 132 energieke shows, met de allures van interactieve theatervoorstellingen, een schitterende bladzijde puur entertainment om te draaien. Het begon als een in zeven haasten geïmproviseerde invalbeurt. Het is een meesterzet gebleken van Peter de Vries, zendermanager van NPO Radio 2. Eddy Keur (foto’s onder), voormalig medewerker van Radio Caroline, Radio 538 en Radio 10, geweldig geholpen door sidekick Gijs Hakkert, raakte snel bevriend met de luisteraars.

° Lees verder onder de foto’s

Een lach, een traan en opvallend veel empathie voor de bellers… Eddy Keur veroverde moeiteloos de luisteraars. Een geruststellende evolutie met als orgelpunt een lading felicitaties en dankbetuigingen van onder meer Jeroen van den Boom, Jeroen Kijk in de Vegte, Gerard Joling en van het KRO/NCRV-bestuur dat zorgde voor een bos bloemen. Gezelligheid alom met een flinke dosis zelfrelativering aangevuld met een aangepaste vormgeving waarbij 650 kilometer verkeersellende een detail werd. Dat velen de vrolijke en de speelse aanpak zullen missen, werd bij de afscheidsspeech duidelijk. 

Welkom Evi

Morgen, maandag 4 oktober, keert Ruud de Wild op zijn vertrouwde plek in de namiddag terug. Naast Thijs Hakkert wordt het team, na het onverwachte vertrek van Cielke Sijben en Thijs Maalderink aangevuld met Vivienne van Assem, bekend van de ‘tv-programma’s RTL Boulevard’ en van ‘Crime Desk’. De Vlaamse Evi Hanssen (foto’s onder) mocht er regelmatig invallen en dat legde haar geen windeieren.

° Lees verder onder de foto’s

De voormalige TMF Vlaanderen VJ, RTL4-presentatrice en jazz zangeres uit Zoersel schuift voortaan zo goed als dagelijks aan bij ‘De Wild In De Middag’ (16:00-18:00 uur) om de actualiteit te bespreken en om leerrijke gesprekken met de gasten te voeren. Radio is geen onbekend terrein voor Evi, eerder schoof ze regelmatig aan achter de microfoon van onder andere Joe.

Haar veelzijdige mediapersoonlijkheid, ze schuwt ook het filmwerk niet, gezien haar medewerking aan de Vlaamse versie van ‘Garfield’, mag ze al direct etaleren. De langverwachte terugkeer van Ruud de Wild wordt morgen om 16:00 uur, vanuit het VUmc in Amsterdam op gang getrokken. Uiteraard te volgen via NPO Radio 2. (FVM)

° Herbeluister hier het afscheidsprogramma van Eddy Keur.

Nog één keer 'Goedemiddaaag'

De laatste 'Goedemiddaaag'.

Posted by Ruud de Wild on Friday, October 1, 2021


Blikvangers op deze dag

Je zou ook interesse kunnen hebben in...

Inschrijven
Abonneren op
guest

0 Reacties
Inline feedback
Bekijk alle reacties
Don`t copy text!
0
Deel hier gerust uw gedachtenx