RadioVisie

  • .
    TVV Sound
    .
TVV Sound

UK: nieuwe programmering voor Capital (video)

Het Britse Capital zet het nieuwe jaar in met een… nieuwe programmering. Opvallend is dat eigenaar Global Radio nog geen gebruik maakt van de versoepelde regels en toch nog vasthoudt aan lokale ochtend- en middagshows.

Sinds kort zijn lokale radiostations enkel nog maar verplicht om gedurende vier uur per dag lokale programma’s uit te zenden. Ook de eis om een lokale ochtendshow te maken, is opgeheven. Wel moet er daarvoor toestemming gevraagd worden aan mediaregulator Ofcom.

Maar Capital blijft vooralsnog vasthouden aan de lokale verankering op de verschillende lokale FM- en DAB-frequenties. Alle ochtendshows blijven in de nieuwe programmering dan ook ongewijzigd. Daarna wijzigt het uitzendschema wel grondig. 

Doordeweeks gaat om 10:00 uur Will Manning achter de microfoon zitten. Eerder presenteerde hij de lokale middagshow voor Capital Londen. Hij vervangt Ant Payne, die op zijn beurt de lokale middagshow in Londen voor zijn rekening gaat nemen. Stuivertje wisselen dus…

Naast het late ochtendblok gaat Manning ook de ‘Big Top 40’ op zondagmiddag presenteren, al zal deze hitlijst enkel nog via het Capital- en Heart-netwerk te beluisteren zijn. Flinke promotie is er voor Aimee Vivian. Zij verhuist van het vroege ochtendblok (04:00-06:00 uur) naar de middag (13:00-16:00 uur). “Tot ziens wekker die om drie uur gaat. Welkom nieuw leven met slaap en energie”, twitterde ze afgelopen week. Zij neemt de plaats in van James ‘The Bassman’ Bassam, die na acht jaar naar het weekend verhuist.

Ook Jimmy Hill krijgt meer zendtijd. Hij gaat de dagelijkse avondshow tussen 19:00 en 22:00 uur presenteren. Momenteel is hij enkel in het weekend te horen. Daarnaast presenteert Hill ‘4Music’ op het commerciële tv-station Channel 4. Hij vervangt Joe Flemons, beter bekend als JJ, die naar de nacht en het weekend verhuist bij Capital. De late avond blijft in handen van Marvin Humes.

De nieuwe programmering start op maandag 7 januari 2019. (radio.nl)


TVV Sound
Topartikels bij RadioVisie Blikvangers op deze dag
Je zou ook interesse kunnen hebben in...
Inschrijven
Abonneren op
guest

0 Reacties
Inline feedback
Bekijk alle reacties
Don`t copy text!
0
Deel hier gerust uw gedachtenx