RadioVisie

  • .
    Spotlight
    .

Nederland: nieuwe programmadirecteur bij Qmusic (audio)

De opmerkelijke stoelendans in het Nederlandse radiolandschap kent (alweer) een nieuwe wending. De programmadirecteur van Radio 10 Roland Snoeijer (foto bovenaan) sluit de deur van mediaconcern Talpa en trekt naar het Qmusic van DPG Media. Daarmee komt een einde aan een relatief lange zoektocht naar een geschikte opvolger voor de in maart plots vertrokken Dave Minneboo (naar Radio 538, waar hij al eerder aan de slag was).

Snoeijer brengt een enorme schat aan ervaring mee. Op zijn visitekaartje prijken onder meer functies bij Radio Veronica, waar hij onder meer aan de zijde van Adam Curry het befaamde ‘Rave Radio’ op zaterdagavond verzorgde.

Bij NPO Radio 2 stond hij aan het roer van onder andere het mediamagazine ‘Antenne’. 100%NL, RTL Nederland en Radio 10 maakten gebruik van zijn kennis om hun marktaandeel te optimaliseren. Vooral bij dit laatste station slaagde hij erin om de bekendheid flink de hoogte in te stuwen. 

Ervaring en visie zat dus en dat kan Qmusic vanaf 1 juli aanstaande goed gebruiken. Zeker omdat er een enorme uitdaging wacht om een passend antwoord te vinden op het geplande offensief van Radio 538. Snoeijer zelf hoopt vanaf zijn aantreden de inspirerende en ambitieuze groep van enthousiaste radiomakers, via tal van innovaties, verder te leiden naar een nog steviger marktaandeel. Zijn plaats bij Radio 10 wordt, in afwachting van een geschikte opvolger, voorlopig door verschillende medewerkers ingenomen. (FVM)


Topartikels bij RadioVisie Blikvangers op deze dag
Je zou ook interesse kunnen hebben in... Meer over Qmusic
Inschrijven
Abonneren op
guest

0 Reacties
Inline feedback
Bekijk alle reacties
Don`t copy text!
0
Deel hier gerust uw gedachtenx