RadioVisie

  • .
    TVV Sound
    .
TVV Sound

Nieuwe online-radio voor de kids: Hallokids Radio

>> Nieuw! RadioVisie kan je nu ook volgen via Instagram en LinkedIn!

Vlaanderen en Nederland kunnen zaterdag 1 mei kennismaken met een opmerkelijke nieuwe online-radiozender: Hallokids Radio. Het station voor families en kinderen in de leeftijd van 4 tot 10 jaar start om 10 uur met een speciale openingsshow.

De zender brengt een mix van hedendaagse popmuziek afgewisseld met de leukste kidshits. Een belangrijke rol is weggelegd voor interactie met de luisteraars. Radio met, voor en door kinderen, waarbij entertainment en educatie hand in hand gaan. Zo wordt er naast muziek en gesproken woord bijvoorbeeld ook aandacht besteed aan de leukste, spannendste of grappigste kinderboeken waarbij luisteraars uit de groepen 4, 5 en 6, leestips geven aan de andere luisteraars.

Mayoni Oosterhoff en Arnoud Schellenberg

Hallokids Radio is een initiatief van Mayoni Oosterhoff en Arnoud Schellenberg. Geen onbekenden, want ze kaapten in oktober kaapten ze met Efteling Kids Radio, waar ze de succesvolle ochtendshow presenteerden, de Online Radio Award 2020 weg. Het station stopte echter eind vorige maand met zijn gesproken programma’s.

Mayoni en Arnoud besloten om een eigen zender te starten. Arnoud: “Onze ambitie is om een relevant platform te worden voor deze specifieke doelgroep. Om ze te betoveren met het medium radio. Een sprong in het diepe, maar we gaan dit gewoon doen!”.

Uniek in Nederland en Vlaanderen

De DJ’s worden ondersteund door onder meer Daan van Leeuwen, voormalig programmadirecteur van Disney Channels Nederland en België en tegenwoordig succesvol consultant op het gebied van kids & family entertainment. 

“Audio is voor de ontwikkeling van het kind enorm belangrijk in deze leeftijdsgroep en het medium radio leent zich goed voor direct contact met de luisteraar. Ik ben onder de indruk geraakt van de betrokkenheid van deze makers bij de doelgroep en door de durf om te innoveren. Zo bedachten en lanceerden zij vorig jaar nog de allereerste ochtendshow speciaal voor kinderen. Met succes! Toen ze mij vroegen of ik mee wilde helpen bij het opzetten van een nieuwe radiozender voor families met kinderen kon ik niets anders doen dan volmondig JA zeggen. Hallokids Radio is echt uniek in Nederland en Vlaanderen”, aldus Daan.

Ook DJ en podcastspecialist Sander de Heer geeft advies bij dit project. Sander: “Kwalitatieve audiocontent is booming! Kijk naar de podcastwereld! Erg tof om te zien hoe Arnoud en Mayoni de taak op zich nemen om jonge kids weg te krijgen bij hun IPad scherm en te prikkelen met een mix van entertainment en educatie”.

Interactie

Initiatiefnemer Mayoni licht verder toe: “Interactie en persoonlijke aandacht is wat kinderen heel tof vinden. Onze missie is dan ook niet voor niets: Radio met, voor en door jou. Je kunt onder andere liedjes aanvragen en natuurlijk geven we ruimte voor de belangrijkste dag van het jaar: De Verjaardag! Maar we gaan nog een stapje verder. Kinderen en ouders kunnen zich aanmelden bij de Hallokids Club. Het bijzondere is dat ze dan mogen meebepalen over de vorm en inhoud van de zender”.

Onbezorgd luisteren

Het station wil er met zijn gebalanceerde muziek- en contentmix voor zorgen dat niet enkel de kinderen maar ook de ouders zich prima thuis voelen bij Hallokids Radio. Arnoud: “Wij garanderen dat alle liedjes en onderwerpen kids-proof zijn en dat kids en ouders onbezorgd de hele dag kunnen luisteren”.

 • Hallokids Radio is te beluisteren via: www.hallokidsradio.nl & www.hallokidsradio.be 


Blikvangers op deze dag

Je zou ook interesse kunnen hebben in...

Inschrijven
Abonneren op
guest

0 Reacties
Inline feedback
Bekijk alle reacties
Don`t copy text!
0
Deel hier gerust uw gedachtenx