RadioVisie

  • .
    .

Nieuwe onderscheiding voor Armin van Buuren

Leidenaar Armin van Buuren blijft zijn prijzenkast spijzen. Sinds de start van zijn ‘radioshow ‘A State Of Trance’ op vrijdag 1 juni 2001, toen nog onder de naam ‘Into Trance’ stapelen de erkenningen zich op. Zo mag hij als één van de absolute publiekstrekkers op de verschillende festivals de ‘Ere Zilveren Reissmicrofoon’ in ontvangst nemen.

De Zilveren Reissmicrofoon is een prestigieuze Nederlandse radioprijs die in eerste gehalte zilver is uitgevoerd. De trofee is genoemd naar Eugen Reisz, die in 1924 microfoons zo verbeterde dat professionals bij de radio deze radiomicrofoon in gebruik namen.

Van Buuren ontvangt de prijs vanwege zijn werk als succesvolle club-dj en radiomaker, zo werd bekendgemaakt op NPO Radio 1. Een meer dan verdiende erkenning voor de geleverde inspanningen om het uitgaansleven dichter bij de nieuwste muziektrends te brengen.

Ter herinnering

Gestimuleerd door Robin Albers alias Jaydee en de toenmalige directeur van ID&T Radio, rijpte het idee voor een wekelijkse show omtrent house en trance. Het werd een vrijwel instant succes omdat ook de buitenlandse interesse bijzonder snel toenam met als gevolg honderden stations en ruim veertig miljoen luisteraars.

Zelfs China en Tunesië reageerden enthousiast op ‘A State Of Trance’. Zijn meer dan gesmaakte dj-sets tijdens onder meer ‘Tomorrowland’ en het ‘Dance Festival’ in Miami leverden snel de eerste reeks triomfen op. Inclusief de status van nummer 1 dj van de wereld. Iets wat de jury bij de toekenning van de ‘Ere Zilveren Reissmicrofoon’ benadrukt.

Vooral de interactieve onderdelen bij de actuele twee uur durende dans – en luisterpret zoals de ‘Future Favorite’ en de ‘Service for Dreamers’ spreken in het voordeel van de presentator van ‘Dance Departement’ op Radio 538, die bovendien steeds meer kansen aan jong en nieuw talent geeft. Tot besluit onderstreept het rapport de belangrijke rol van Armin bij de verspreiding van de show via digitale platformen en de sociale media.

Nog meer genomineerden

Dezelfde jury, onder voorzitterschap van Vincent Bijlo, maakte ook bekend welke drie radioprogramma’s dit jaar kans maken op de Zilveren Reissmicrofoon. Het zijn ‘3voor12’ (VPRO), de podcast ‘Stad in oorlog: Charkiv één jaar onder vuur’ (VPRO) en de podcast ‘De Taxioorlog’ (BNR Radio). (FVM)


Topartikels bij RadioVisie Blikvangers op deze dag
Je zou ook interesse kunnen hebben in...
Inschrijven
Abonneren op
guest

0 Reacties
Inline feedback
Bekijk alle reacties
Don`t copy text!
0
Deel hier gerust uw gedachtenx