RadioVisie

  • .
    .

Nieuwe lokale online-radio: Studio Kempen

>> Nieuw! RadioVisie kan je nu ook volgen via Instagram en LinkedIn!

De Kempense edities van Het Nieuwsblad en Gazet van Antwerpen berichten dit weekend over de lancering van een nieuwe online radio: Studio Kempen, een initiatief van de 50-jarige Gerd Vranckx (50) uit Poederlee (Lille).

Vanop zijn zolder is het nieuwe station sinds vorige maand via het internet wereldwijd te beluisteren, al mikt de ‘zender’ toch vooral op de Kempenaars, van Baarle-Hertog tot Heist-op-den-Berg. Het recept: onvergetelijke hits, regionieuws en een activiteitenagenda. Voor de stream doet Studio Kempen beroep op het gratis platform Radionomy.

“We besteden veel aandacht aan wat er reilt en zeilt in de Kempen. Twee keer per uur brengt Studio Kempen regionieuws, een wandel- en activiteitenagenda en popnieuws. Ik spreek die bulletins op regelmatige tijdstippen in. Heel wat ­gemeentebesturen bezorgen me al informatie”, aldus Vranckx.

Muzikaal richt Studio Kempen zich overdag op de grootste hits van de fifties tot vandaag. ’s Avonds zijn er gerichte programma’s: new wave op maandag, Rock The Night op dinsdag, Made in Belgium op woensdag, Slowtime op donderdag en zondag, disco op vrijdag en dance op zaterdag.

Vanaf de lente wil Gerd ook live-uitzendingen maken vanuit zijn studio in Poederlee en zelfs bij evenementen zoals een jaarmarkt of braderie in de Kempen.

“Ik ben al vanaf mijn zestiende bezig met radio maken. In de jaren tachtig verzorgde ik programma’s voor radio Horizon in Berlaar en radio Cardinaal in Heist-op-den-Berg. Momenteel heb ik nog een dagelijks programma op radio Christina in Heist-op-den-Berg”, zegt Vranckx in de kranten.

“Het aanbod van online radio’s is natuurlijk groot, maar het voordeel is dat je dergelijke zenders eender waar kan beluisteren. Ik ben ervan overtuigd dat ook de oudere generatie mee is met online radio. De meesten hebben al een smartphone en zitten ook op Facebook.”


TVV Sound

Blikvangers op deze dag

Je zou ook interesse kunnen hebben in...

Inschrijven
Abonneren op
guest

1 Reactie
Inline feedback
Bekijk alle reacties
Bart
Bart
24 februari 2019 - 10:50 10:50

In plaats van regionieuws kreeg ik louter reclame…

Don`t copy text!
1
0
Deel hier gerust uw gedachtenx