RadioVisie

  • .
    Spotlight
    .
TVV Sound

Nieuwe lente in zicht? Nieuw ‘EventRMA’ in… beeld

>> Nieuw! RadioVisie kan je nu ook volgen via Instagram en LinkedIn!

Meerdaagse Radio Mi Amigo Revival wordt volop voorbereid

Een nieuwe lente kondigt van alles en nog wat aan. Ontluikende bloemen, bijtjes die profiteren om water en stuifmeel te halen en… een nieuw geluid. Ieder jaar opnieuw krijgt dat nieuwe geluid ook een naam: ‘EventRMA’. Een meerdaagse Radio Mi Amigo Revival waarbij enkel originele programma’s in hoogwaardige studiokwaliteit worden uitgezonden.  

Het is de bedoeling om vanaf 24 tot en met 28 maart opnieuw vijf dagen lang programma’s aan te bieden. Gepresenteerde shows tussen 06:00 en 19:00 uur, daarna nonstop tot de volgende ochtend. Vanaf maandag 22 maart zal de stream reeds wat opwarming aanbieden onder de vorm van typische nonstop offshore tracks, plus heel wat tunes van diverse stations.

Luisteren naar de radio via televisie

Bezieler van het project is Philippe Derluyn (foto). Even polsen hoe de voorbereidingen verlopen (zijn) in een niet zo evident jaar. Uitstekend zo blijkt, want er zijn alweer een veertigtal nieuwe shows boven water gekomen. Zo wordt deze meerdaagse terug heel wat anders dan de editie van 2020 en kunnen fans hun hart ophalen aan programma’s die ze nooit meer hoorden sinds ze ooit uitgezonden werden.

Philippe Derluyn: “Doch al die tapes opschonen van enige ruis en andere zaken blijft een hele opdracht, dus hoop ik eind deze week daarmee rond te zijn. Na de editie van vorig jaar gaf de stream-pc z’n laatste zucht, in de aanvang van de eerste corona golf. Een nieuw exemplaar diende zich aan. Dat is gelukt en de computer is nu ook zwaar genoeg om diverse zaken tegelijk aan te kunnen.”

“Ik diende ook mijn integrale software te vervangen. Het is een licentie op ProppFrexx en StereoTool geworden. StereoTool geeft een puike soundprocessing en dat zal de beluistering er enkel maar beter op maken. Zoals reeds in 2020 aangekondigd verdween de ‘custom Nobex app’ in de stores omdat men voor die gratis app opeens $ 90 per maand wou hebben. Wat me eerlijk gezegd zuur geld is voor een hobby eens per jaar.”

“Diegene die deze app nog op hun smartphone hebben staan, kunnen die blijven gebruiken. Weliswaar zonder updates. Tot in 2020 was de app een zeshonderdtal keer gedownload. Ik zocht dus een alternatief… en vond die via de app RadioLine. Mensen die bijvoorbeeld een smart tv-toestel en/of mobiele telefoon hebben, kunnen zo integraal een apart EventRMA kanaal beluisteren.”

“Men installeert de RadioLine app en zoekt op ‘Mi Amigo The Original’. Als ondertitel wordt ‘Home Of EventRMA’ aangegeven. Daar smart televisie meer en meer gebruikt wordt – ook ikzelf luister bij mij thuis op die manier online – is dit dus een super alternatief voor de eerdere custom Nobex app. Stel je voor in welke tijd we leven, luisteren naar de radio via televisie.” (TB)

Philippe Derluyn op de gewonnen Solex van boordmedewerker Otto,
met tal van Mi Amigo-fans in de voortuin van de Wevelgemse Mi Amigo Fanclub.


Amptec

Blikvangers op deze dag

Je zou ook interesse kunnen hebben in...

Meer over Radio Mi Amigo

Inschrijven
Abonneren op
guest

3 Reacties
Inline feedback
Bekijk alle reacties
Nicole Mery
Nicole Mery
19 februari 2021 - 17:52 17:52

Super initiatief. Grtjs. Nicole Mery

PVM
PVM
16 februari 2021 - 20:40 20:40

Ik zal wel gewoon online luisteren als dit mogelijk is. Leuke foto van in de voormalige Mi Amigo fanclub voortuin waar ik ook opsta!

Ricky
Ricky
16 februari 2021 - 16:23 16:23

Daar zullen we zeker naar luisteren. Alleen het probleem via de tv zal het niet lukken.
Radioline wordt niet ondersteunt door mijn tv. Het is een Philips, 5 tal jaar oud, met nog 3D mogelijkheid. Radioline wil ie niet installeren. Of zelfs openen op hun site.
Hopelijk krijg ik hem binnen op mijn internetradio. Yamaha R-N602. Anders zal het gewoon via deze laptop zijn, en een soort blikkendoossound zijn. Maar beter dat dan niets.

Don`t copy text!
3
0
Deel hier gerust uw gedachtenx