RadioVisie

  • .
    Amptec
    .

Nieuwe internationale radio chartshow: Global Top 40

>> Nieuw! RadioVisie kan je nu ook volgen via Instagram en LinkedIn!

De Stichting Nederlandse Top 40 en Capital of Media hebben een nieuwe internationale radio chartshow gelanceerd: de Global Top 40. Deze hitlijst biedt een overzicht van de muzikale ontwikkelingen in de… wereld. Er wordt gekeken naar de 21 belangrijkste muziekmarkten op alle continenten en op basis daarvan wordt er iedere week een overzicht samengesteld. Daarmee zou ruim zeventig procent van de wereldwijde muziekmarkt vertegenwoordigd moeten zijn.

Erik de Zwart, voorzitter van de Stichting Nederlandse Top 40: “Met de Global Top 40 laten we iedere week zien wat er buiten onze landsgrenzen gebeurt. Dankzij de samenwerking met Capital of Media kunnen we alles rond die hitlijst nu ook laten horen. Een dynamische en informatieve show die je in twee uur tijd alles laat weten wat er op dit moment in de wereld speelt op muzikaal vlak.”

Anthony Timmers, Capital of Media: “Als klein jongetje fietste ik elke week naar de platenzaak om hét gedrukte exemplaar op te halen. Jarenlang mocht ik de Top 40 audio-edits verzorgen als vormgever van Radio 538 en nu met deze samenwerking gaan we muziekfans over de hele wereld verblijden. Ons redactie- en productieteam maakt vol passie het wekelijkse programma, dat gepresenteerd wordt door Nick Karkazis.”

“Voor de nieuwe chartshow maakten we ook een compleet nieuw jinglepakket. De Global Top 40 is iedere donderdag te beluisteren via verschillende radiostations over de hele wereld en via Top40.nl. Radiostations die interesse hebben om het programma on air te krijgen, kunnen contact opnemen met het salesteam van Capital of Media.”

Dit is… en dat doen ze

Capital of Media helpt bij het ontwikkelen en leveren van audio op elke denkbare manier. Hun producties zijn dagelijks te horen op landelijke, regionale en lokale zenders en op elk populair podcast platform. Het bedrijf heeft een team van tien leden en kan beroep doen op diverse freelancers die elke dag één ding maken: #audioforpeoplewholoveaudio in de breedste zin van het woord. Er worden audio content, jingles en leaders geproduceerd voor klanten als BNR Nieuwsradio, NPO Radio 2, NPO Radio 5, ITV en NRC.

° Global Top 40
° Global Top 40 op Mixcloud


Spotlight

Blikvangers op deze dag

Je zou ook interesse kunnen hebben in...

Inschrijven
Abonneren op
guest

0 Reacties
Inline feedback
Bekijk alle reacties
Don`t copy text!
0
Deel hier gerust uw gedachtenx