RadioVisie

  • .
    TVV Sound
    .

Nieuwe Axia studio voor Radio Meteor

>> Nieuw! RadioVisie kan je nu ook volgen via Instagram en LinkedIn!

TVV Sound Project installeerde nieuwe Axia studio voor Radio Meteor (Aalter 105.0 FM en Tielt 105.8 FM). De belevingsstudio aan de Markt 5 in Aalter beleefde maandagavond zijn vuurdoop met Dries en Iben is tevens te bewonderen via de webcamera’s.

De nieuwe AoIP (Audio over IP) digitale studio van Axia bestaat uit een Axia DSP QOR32 in combinatie met een Axia IQ Mainframe en een Axia IQ Expansion frame. De Yellowtec M!Ka microfoon en monitorarmen zorgen voor een fraai esthetisch tintje en zijn tegelijk erg makkelijk in gebruik.

De studio is ook voorzien van een bidirectionele bluetooth-gadget van Angry Audio. Dit apparaat kan worden gebruikt om elk bluetooth-apparaat aan te sluiten op de bidirectionele studio. Alle oproepen via telefoon, Skype of Whatsapp gebeuren dus ‘on the fly’, zonder enige fysieke verbinding.

Audioverwerking gebeurt met de Omnia11-processor en het audiotransport naar de zenderlocaties gebeurt met Telos MPX-nodes die het MPX-signaal rechtstreeks via ethernet naar de zender verzendt.

De studio werd eerst digitaal ontworpen volgens de wensen van de klant. De klant krijgt duidelijke foto’s en video’s van hoe zijn toekomstige meubel/studio er door middel van een 3D-model uit zal zien. Dit betekent dat alle aanpassingen snel kunnen gebeuren voordat ze in productie gaan.


Blikvangers op deze dag

Je zou ook interesse kunnen hebben in...

Inschrijven
Abonneren op
guest

7 Reacties
Inline feedback
Bekijk alle reacties
Gunnar
Gunnar
17 februari 2021 - 12:31 12:31

Om het even te hebben over deze opbouw. Eigenlijk is dat wel knap gemaakt, met die inkeping achteraan voor de trap. De lokale schrijnwerker zou 30 jaar geleden er anders wel op gevloekt hebben…..

Maarten
Maarten
17 februari 2021 - 11:26 11:26

Waar die gast het geld blijft halen om zo massaal te investeren, mij een raadsel. Iedereen moet in overlevings modus en hier, gieten maar. Maar toch een mooi project. Proficiat

johan
johan
17 februari 2021 - 20:33 20:33
Antwoord aan  Maarten

Eerst investeren in een goede studio, zorgt automatisch voor nieuwe medewerkers, zet je een beter product in de markt, de reclame komt dan wel van zelf, want als je op de centen van reclame met wachten om te investeren….

Gunnar
Gunnar
17 februari 2021 - 08:47 08:47

Aan de achtergrond van de schermen te zien, is de ondersteuning nog onder Windows 7. Interessant, ik ben dan niet de enige die trouw blijf aan die versie.

Nicolas P
Nicolas P
17 februari 2021 - 09:45 09:45
Antwoord aan  Gunnar

Een versie die sinds 14 januari 2020 niet meer ondersteund wordt en dus meer en meer beveiligingsrisico’s heeft. Een hack/virus die alles om zeep helpt, wil je niet meemaken. Ik zou dus toch naar Windows 10 overgaan. Jammer dat ze dit niet gedaan hebben in deze gloednieuwe studio. Het ziet er verder heel mooi uit!

Gunnar
Gunnar
17 februari 2021 - 12:22 12:22
Antwoord aan  Nicolas P

Je kan je niet voorstellen hoeveel bugs er nog in Windows 10 zitten die er niet zijn in Windows 7. Dat van die hacks/virussen is iets wat je veel hoort in de media. En het updateproces heb je echt niet in de hand. Maar om het even terug over radio te hebben zou ik graag willen afsluiten met de volgende anekdote. Het was ergens in januari 2018. Het recente frequentieplan was al even in dienst. Vele lokale radio’s waren nog uit de lucht omdat het VRM niet tijdig een vergunning kon afleveren. Het was het moment dat verafgelegen radio’s te horen waren. Zo kon ik in Begijnendijk Passion FM uit Jodoigne ontvangen. Het was een zaterdag- of zondagmorgen. De medewerker van dienst meldde opeens: “Chères auditeurs, Windows 10 est en train de faire une mise à jour. Il n’y aura pas d’émission dans les 45 minutes à suivre.” ….. Dat wil je zeker niet meemaken.

johan
johan
17 februari 2021 - 20:32 20:32
Antwoord aan  Nicolas P

er staan win7 en win10 pcs, we kiezen bewust voor win7 in sommige gevallen, simpelweg omdat de ongevraagde updates, die je niet volledig kan uitzetten, er soms voor zorgen dat uw systeem uitvalt of reboot, dat probleem heb je met win7 professional niet… destijds zijn ook onze win10 systemen evenzeer gehackt geweest als win7, dat is geen ssue, ondertussen werd er geinvesteerd in dure watchguard fireboxen die alle ongewenste verkeer tegenhouden, vanop afstand gebeurt alles via VPN, teamviewer ea worden niet meer gebruikt wegens niet veilig..

Don`t copy text!
7
0
Deel hier gerust uw gedachtenx