RadioVisie

  • .
    Amptec
    .

Nieuw uit de ‘jingle-bakkerij’ van SOB (audio & video)

>> Nieuw! RadioVisie kan je nu ook volgen via Instagram en LinkedIn!

Jingles. Ze zijn als de Swarovski-steentjes op de jurk van Haike. De bubbels in de bubbels. En zeker de puntjes op de i. Daarom hebben we er met een zekere regelmaat aandacht voor. Dit keer trekken we naar het buitenland. Voor de gelegenheid is dit Nederland en Denemarken. Weliswaar werden alle pakketten bedacht door hetzelfde bedrijf; het Amsterdamse SOB Audio Imaging.

Nieuwe sound voor NPO Radio 5

NPO Radio 5 is de eerste in het rijtje van drie. Het nieuwe pakket is de aanzet van een langdurige samenwerking tussen de Nederlandse publieke omroep en SOB, met jaarlijkse updates. Met het brede, vertrouwde muziekformat dat maar liefst zeven decennia omspant, en hun team van presentatoren, heeft NPO Radio 5 jaar na jaar een groeiende groep trouwe luisteraars aan zich weten te binden, die bovendien een uniek lange luistertijd laten zien.

Sleutelwoorden voor de nieuwe jingles zijn: vertrouwd, vriendelijk, muzikaal, échte muziek en een happy, niet-opdringerige sound. Het resultaat: een veelzijdig jinglepakket waar zowel de presentatoren als de luisteraars een warm gevoel van krijgen.

° Lees verder onder de audio & video

Een kwarteeuw Arrow Classic Rock    

Arrow Classic Rock is één van die legendarische commerciële radiostations die Nederland rijk is, maar ook in het buitenland een hele schare fans telt. Het station is een constante factor in het altijd veranderende radiolandschap met z’n herkenbare classic rock format. In 2021 wordt Arrow 25 jaar jong en dat was een mooie gelegenheid om het station flink onder handen te nemen met een strakkere playlist, nieuwe jingles en een nieuwe stationvoice: Martin Stoker.

Net als veel andere classic rock stations worden hier geen gezongen jingles gebruikt, maar instrumentale tracks met een sterk, herkenbaar soundlogo dat de stationsnaam bij de luisteraars nog eens extra onderstreept. Dit in combinatie met stationvoice Martin zorgt dit ervoor dat de zender klaar is voor de volgende kwarteeuw.

Radio SydhavsØerne – Denemarken      

Net als een playlist die zich regelmatig ontwikkelt, moet een jinglepakket dat ook doen. Muziektrends wisselen elkaar sneller af dan vroeger dus het is des te meer van belang dat jingles daar bij blijven passen. Het nieuwe pakket van Radio SydhavsØerne (probeer dat maar eens uit te spreken, laat staan te zingen…) is een perfecte update van hun vorige jingles en beweegt mee met de ontwikkelingen in hun playlist, die nog altijd een focus heeft op happy, positieve popmuziek.

Het pakket heeft negen gezongen cuts, een nieuwsopener (met bed en diverse sounders), een weerbedje en een bed voor sportnieuws. En door de lange naam van het station zijn de jingles voor resings makkelijk aan te passen aan andere, kortere stationsnamen. Ze kunnen daarnaast perfect gecombineerd de vorige producties.


Blikvangers op deze dag

Je zou ook interesse kunnen hebben in...

Inschrijven
Abonneren op
guest

0 Reacties
Inline feedback
Bekijk alle reacties
Don`t copy text!
0
Deel hier gerust uw gedachtenx