fbpx

RadioVisie

.
TVV Sound
.

Nieuw programmaschema bij jarige Nostalgie

Vandaag, precies tien jaar geleden ging Nostalgie van start. Ontstaan uit vijf ‘provinciale’ stations. Stefan Ackermans herdacht dat op een passende manier deze ochtend. Enerzijds door om 06:45 uur alle collega’s en alle luisteraars te danken, anderzijds door het draaien van ‘Wanna be startin’ something’ van Michael Jackson. 

Nostalgie is altijd al een beetje een vreemde eend in de bijt geweest. Op een ‘alternatieve’ een  landelijk commerciële zender geworden. Zelden spectaculair in het nieuws. Meestal afwachtend.  Ze zijn er, ze bestaan, ze zenden uit… en daarmee is  het meeste gezegd. Een lustrum als hun tiende verjaardag zo goed als onbenut laten? Het is weinigen gegeven. 

Er is zelden communicatie naar de buitenwereld. Af en toe duikt al eens een billboard op. Meer niet. Het imago van braaf, dicht aanleunend bij ‘saai’, is dan niet ver uit de buurt. En toch doen ze er leuke dingen, helaas weten te weinig mensen dit. Luisteraars lezen al eens graag iets in hun krant of magazine. Zz zien al eens graag een foto. Of een filmpje… Tegenwoordig zijn de mogelijkheden oneindig. Uiteraard moet je ze dan wel doeltreffend inzetten. 

Sofie Verschueren, Yves De Wolf en Dominique Crommen

Ook de pers krijgt weinig berichten. Het is een keuze als een andere, al zien wij het zelf graag op een andere manier. Onder het motto: ‘Alle publiciteit is mooi meegenomen’. Neem nu de meest recente wijzigen in het programmaschema dat gisteren, maandag 19 maart is ingegaan. Daar is toch een leuk berichtje over te schrijven? We lijsten zelf de nieuwe ingrediënten op, de niet vermelde uren zijn ongewijzigd gebleven:

Sofie Verscheuren presenteert vanaf nu een nieuw ochtendprogramma. ‘Simply the best’ is er doordeweeks dagelijks tussen 09:00 en 10:00 uur. Yves De Wolf doet zijn ding tussen 10.00 en 13.00 uur. Daarna is het de beurt aan Marcia Bwarody tot 16.00 uur. Domi Crommen is er van 19:00 tot 22:00 uur met ‘Stereo Shuffle’.

Sebastien Decrop, Marcia Bwarody en Wim Weetjens

In het weekend kregen àlle programma’s de naam ‘What a weekend!’ mee. Sebastian Decrop wordt ingezet van 07:00 tot 11:00 uur.  Gevolgd door Sofie Verscheuren (11:00 -15.00 uur) en Tony Talboom (15:00 – 20:00 uur). Wim Weetjens presenteert de ‘Soulparty’ op zaterdagavond van 20:00 tot middernacht.

Van Dave Peeters en Christina Van Geel is er geen spoor meer. Serge Hadermann presenteert inmiddels de zaterdagochtend bij Stadsradio Vlaanderen. (Met dank aan Patrick De Smit)

° Nostalgie


TVV Sound
TVV Sound
Spotlight
TVV Sound
TVV Sound
TVV Sound

Meer over Nostalgie Vlaanderen

Je zou ook interesse kunnen hebben in...
Nostalgie start al op 19 augustus met de nieuwe najaarsprogrammering Het Nostalgie Beach Festival in
Binnen een dikke week is het zover. Dan spelen in Middelkerke Wet Wet Wet, Big
Nostalgie, de derde landelijke en meest nieuwe radio voor Vlaanderen werd voor het eerst opgenomen
Morgen, zondag 21 juli brengen Nostalgie Vlaanderen én Nostalgie Wallonië, vanaf 12:00 uur samen ‘Best Tof
Jan Hautekiet en Karolien Debecker fietsten vorig jaar door heel Vlaanderen. De ene om afscheid
Twee FM-frequenties gereanimeerd in het zuiden van West-VlaanderenWhat's in a name? Zelfs als zeezenders 'radiopiraten'
Nostalgie was deze week een hot topic bij RadioVisie nadat we hun evolutie van het
Waarom het niet goed gaat met Nostalgie Vlaanderen Een stap vooruit, en één achteruit De

6
Reageer op dit artikel

avatar
4 Aantal reacties
2 Antwoorden op reacties
0 Volgers
 
Meest beantwoorde reactie
Artikel met de meeste reacties
5 Personen die reageerden
Bruno SnauwaertSteven De TroyerHerman Bfonzluce Personen die recent reageerden
  Inschrijven  
Abonneren op
Steven De Troyer
Gast

Ik was luisteraar van de voorloper van Nostalgie voor Oost-Vlaanderen was dat Radio GO fm, op 20-maart-2008 nam Nostalgie die frequentie over. Via Nostalgie en GO fm heb ik veel mooie muziek leren kennen uit de jaren 70 en 80. Jarenlang was ik trouwe luisteraar van Nostalgie, ik stond er mee op en ging er mee slapen, maar sinds +/- 2013 is hun playlist uitgedund, in 2016 ging de ziel van dit radiostation naar mijn mening volledig verloren.
Tot de zomer 2016 draaide alle programma’s over “Classics” overal kleine rubriekjes met onder andere Gust De Coster en Serge H. wat Nostalgie voor mij uniek maakte, weinig bla bla maar vooral muziek. Ook spijtig dat aangename stemmen als Anne De Baetzelier, Kristin Moers en Liv Van Aelst verdwenen met de tijd.
Jarenlang heb ik Nostalgie een warm hart toegedragen, vandaag moet ik op deze 10de verjaardag zeggen dat ze de ziel van Nostalgie weg is, waar gaat dit station eigenlijk naar toe?

Nog steeds veel te veel dezelfde muziek, veel angst bij de muzieksamenstellers om eens vergeten parels in de playlist te steken blijkbaar, zoals hierboven reeds door andere mensen gezegd van een radiostation met naam “Nostalgie” verwacht ik eerlijk gezegd ook muziek uit de jaren 70, 80 en 90.
Voor de rest kunnen we wel naar Q, City Music en Co luisteren eerlijk gezegd.
Moest ik Nostalgie zijn ik had toch ook al lang geprobeerd om mensen zoals Leen Démare of Michel Follet aan te trekken…
Het doet mij wel veel plezier dat ze nu eindelijk presentaties hebben tot 22u, eindelijke de boodschap is over gekomen dat mensen in late ploegen ook graag een warme stem in de radio hebben. De wijziging van het weekend, hopelijk allemaal live presentaties… of gaan bepaalde radiopresentatoren nu 7/7 werken? o

fonz
Gast
fonz

Stadsradio Vlaanderen , amaai ik wordt doodmoe van sommige presentators. Is dat het beeld van een stadsradio, werk aan de winkel. Ook bij Nostalgie idem. Neen dan veel liever VBRO Evergreen als het dan toch oldies moeten zijn. Nog beter een heelal vol thema of format zenders online.

Herman B
Gast

Dat klopt helemaal, maar VBRO Evergreen zit er niet op FM aan te komen en mijn auto is niet met DAB+ uitgerust. Dus moet ik het mobiel doen met FM. Thuis is uiteraard iets helemaal anders.

luce
Gast
luce

‘Sven Gatz-eenheidsworst’: goed gevonden. Want dàt is het geworden.

Herman B
Gast

Ik heb Nostalgie altijd een warm hart toegedragen, maar het probleem is dat ze verre van altijd even goed bezig zijn met ‘nostalgie’.

Van een zender die Nostalgie heet, verwacht ik muziek uit de jaren zestig tot en met negentig. Alles wat daarna komt, is voor de oeverloze hitzenders – ook de ‘Sven Gatz-eenheidsworst’ genoemd – die we overvloedig op de FM-band kunnen ontvangen. Een nummer uit de voorbije jaren of zelfs een nieuw nummer geeft me geen nostalgisch gevoel. Daarvoor bestaan andere zenders.

In dat opzicht doet de nieuwe Stadsradio Vlaanderen het veel beter. Die hebben geen probleem om elk uur ook de jaren zestig en zeventig ruim aan bod te laten komen.

Benieuwd wat dat de volgende jaren met de luistercijfers zal doen.

Bruno Snauwaert
Gast
Bruno Snauwaert

Bestaat de nieuwe stadsradio dan ook in het echt?

Meer in Actueel
BBC heeft koudwatervrees voor afschakeling FM (audio)

FM Miserable: U luistert toch ook (niet)? (video)

Het Radioblad: 19 maart (audio)

Van Studio Brussel naar de studio’s van Bruzz (3)

VS: 1.300 radiostations onder curatele

De niet verhoorde gebeden van Jacob Zoet (audio)

Sluiten