RadioVisie

  • .
    .

Nieuw klavertje 4 voor MNM?

Het weer, de bladeren aan de bomen en de radio. Ze hebben één ding gemeen, komt er een nieuw seizoen aan, dan wijzigt er van alles. Dit jaar liepen de Vlaamse commerciële zenders zelfs voor op deze ongeschreven wet in medialand. Nostalgie, NRJ, Joe en Qmusic… allen grepen al in, of ronden dit soort (niet) verplichte transitie komende week af.

Een nieuwe week waarin we trouwens nieuws verwachten uit de Brusselse Reyerslaan. Zo druk het bij de concurrentie was in Antwerpen, zo stil bleef het bij de openbare omroep. Op wat gekrakeel na over het opvallende vertrek van enkele sterkhouders bij StuBru na. Dat wel. Al moeten ook zij die gingen uiteraard worden vervangen. We horen er nog van… 

Wat Radio 2 betreft, we kunnen het kort en bondig houden: ’Never change a winning team’. MNM is een ander verhaal, alhoewel niks werd gelekt of op een andere niet officiële manier naar buiten werd gebracht, lijkt men bij de jongerenzender behoorlijk wat bakens te gaan verzetten. Er zouden onder andere vier nieuwe stemmen op komst zijn. En het zou allemaal behoorlijk ‘anders gaan klinken’. Daarop alludeerde in ieder geval Bart De Raes via Twitter. Is er een nieuw jingle-pakket op komst?

Ook het programmaschema ondergaat flink wat wijzigingen. De zaterdagse ‘Dance 50’ (18:00-20:00 uur) wordt geschrapt. Het donderdagse ‘UrbaNice’ verdwijnt en maakt plaats voor ‘Juice’ (met voorlopig onbekend format). In de weekends neemt de muziekcomputer het reeds vanaf 18:00 uur over. De ‘MNM Party’ (vrijdag-en zaterdagavond) komt terug. Peter Van de Veire ook en gaat weer zoals vanouds de ochtend voor zijn rekening nemen, van maan- tot en met vrijdag. 

De in juni opgestapte Tom De Cock krijgt (eindelijk) vaste opvolging tijdes de ‘Avondshow’. Laura Govaerts en Sander Gillis gaan een doordeweeks avondkoppel vormen tussen 16:00 en 20:00 uur. En nu we toch namen noemen, even terug naar de vier nieuwkomers. Kandidaten circuleerden met de snelheid van het Covid-19 virus, maar op echte bevestiging is het nog even wachten.

Toch durven we vlogster Anke Goergen naar voor schuiven. Niet enkel omdat we weten dat radio en zingen haar passies zijn, maar vooral omdat onze MNM-watcher haar sociale media volgt. Tussen twee lijnen door lezen, is daarbij zijn grootste talent. Kim Achtergaele – studente internationale journalistiek – is een andere reële kandidate. Uit het Genkse zou dan weer een lokaal radiotalent weggeplukt zijn. En een Antwerpenaar die West-Vlaamse roots heeft, met een toneelopleiding, kan het kwartet nieuwkomers vervolmaken.

Allemaal onder licht voorbehoud. Voor de exacte namen is het wachten op kersvers MNM-netmanager Steven Lemmens. Tot hij het definitieve sein geeft om het persbericht uit de MNN-headquarters te versturen. (TB)


Amptec

Je zou ook interesse kunnen hebben in...

Related Post
Voltage wint ‘MNM Start To DJ’

Voltage is gisteren, donderdag 13 augustus, de winnaar van  ‘MNM Start To DJ 2020’ geworden. De 22-jarige Tibeau Lees verder

MNM Start To DJ 2020 – Winnaar gezocht!

De vijf finalisten van ‘MNM Start To DJ 2020’ zijn bekend. Simon Says, VolTrack, TRSTN, Lees verder

MNM: Regi op 1 in ‘Bravo België Top 100’ (video)

Ter ere van de nationale feestdag op 21 juli gaf MNM muziek en artiesten van Lees verder

Steven Lemmens wordt nieuw nethoofd van MNM

Steven Lemmens (37) wordt het nieuwe nethoofd van MNM. De VRT-zender is de afgelopen jaren Lees verder

Rijzende sterren: MNM in het spoor van Dina en Ilias

MNM’s UrbaNice Battle of Talents leverde dit jaar een beloftevolle winnares op: Dina Ayada. Samen Lees verder

MNM: Lotte gaat diep!

Lotte Vanwezemael (foto bovenaan), ook wel bekend als Seksuolotte en MNM's eigenste seksuologe, pakt uit Lees verder

Blad 552: BBC, MNM en Mooimakers (audio)

Ook bij de buren in het westen: 'Evenveel of meer doen met steeds minder'En in Lees verder

Blad 530: MNM, Lefto & Warmste Week (audio)

Het zomeraanbod (en iets meer) van MNM in vier pagina's (gratis)Lefto vindt zijn 'draai' niet Lees verder

Inschrijven
Abonneren op
guest
0 Reacties
Inline feedback
Bekijk alle reacties
Don`t copy text!
0
Deel hier gerust uw gedachtenx
()
x