RadioVisie

  • .
    Spotlight
    .

Nieuw digitaal kanaal: Nostalgie Extra Vlaams

Vanaf maandag 16 augustus start Nostalgie de najaarsprogrammering. En breidt men de digitale kanalen uit met Nostalgie Extra Vlaams. Er komt een exclusieve podcast over muzieklegende Freddie Mercury én de commerciële zender reist straks elke maand naar een ander decennium, onder andere met toplijsten die het beste uit de 70’s, de 80’s en de 90’s vieren.

In het voorjaar mochten luisteraars Nostalgie+ al verwelkomen, het digitale kanaal via DAB+ en online met elke dag muziek uit 60’s, 70’s en 80’s. En nu is er het muzikale broertje: Nostalgie Extra Vlaams, de klok rond Vlaamse classics. 

Nostalgie beleefde een topzomer 

Kevin De Geest (Creative Director): “We gingen zingend de zomer in met de Feelgood 1000 en we hebben de deur van onze Nostalgie Beach Radio op de zeedijk in Nieuwpoort nog maar net gesloten. Het was de ideale plek om extra zuurstof en energie te tanken. Het hele team heeft de batterijen opgeladen aan de enthousiaste reacties van onze luisteraars. Het was meer dan hartverwarmend om nog eens van dichtbij te zien hoe geliefd Nostalgie is en blijft bij een breed publiek. We hebben duizenden Nostalgie-strandtassen aan de bezoekers van onze studio uitgedeeld. Zelfs mondmaskers konden de blije en dankbare blikken niet verbergen.”

Terug van nooit weggeweest

Vanaf aanstaande maandag 16 augustus, zijn alle vertrouwde stemmen ook weer op post. Herbert Bruynseels en Astrid Philips al vanaf vijf uur met de Vroegste Ochtendshow van Vlaanderen. Marcia Bwarody en Johan Henneman tijdens de werkdag, daarna gaan eerst Bjorn Verhoeven en daarna Leen Demaré achter de microfoon zitten. 

Nostalgie Extra Vlaams

Tom Klerkx, Managing Director: “Onze tien digitale kanalen hebben al jarenlang een erg trouwe fanbasis. We willen dat Nostalgie de thuisbasis is voor alle muziekliefhebbers in Vlaanderen. Van rockers tot new wavers en fans van Vlaamse classics. Die zitten voor een groot stuk al in de mix van Nostalgie en Nostalgie+, maar met Nostalgie Extra Vlaams willen we Vlaamse klassiekers en hun fans het solopodium geven dat ze verdienen, net zoals we dat onder andere ook al met Nostalgie Extra Rock en Nostalgie Extra New Wave doen. De klok rond. Dat Vlaamse classics en Nostalgie een gouden combinatie zijn, merk je deze zomer ook aan de populariteit van de herhalingen van Tien Om Te Zien. Bij Nostalgie Extra Vlaams zal de herbeleving van de classics elke dag centraal staan.”

Dominique Crommen (Music Director): “De muziekmix wordt trouwens erg gevarieerd. Nostalgie Extra Vlaams wordt hét digitale station waar je Vlaamse classics van de 60’s tot nu zal kunnen horen. Muziek van onder andere Will Tura, Samantha, Marva en Louis Neefs, de Tien Om Te Zien-hits van Bart Kaëll, Leopold 3, Dana Winner en uiteraard ook classics van Clouseau, De Kreuners en Raymond van het Groenewoud, om er maar een paar te noemen. Naast onze digitale nieuwkomer worden ook bij Nostalgie zelf de schijnwerpers op de Vlaamse classics gericht. Op vrijdag zorgen Herbert Bruynseels en Astrid Philips in De Vroegste Ochtendshow van Vlaanderen voor de beste meezingers in hun rubriek Vlaamse Vrijdag. Luisteraars mogen dan hun favorieten kiezen, onder andere via de gratis Nostalgie-app.”

° Lees verder onder de afbeeldingen.

Nostalgie viert Freddie Mercury met een exclusieve podcast: Mercury Mysteries. De muzieklegende zou op 5 september 75 geworden zijn. In de podcast nodigt Shalini Van Den Langenbergh iedereen uit voor een reis door Freddie’s legendarische leven en zijn muziek. Zowel Freddie de performer, de rebel, de mythe als de tragiek die jammer genoeg onlosmakelijk met zijn leven verbonden is vormen de rode draad. Mercury Mysteries wordt een ode aan de artiest. Het weekend van 4 en 5 september wordt bij Nostalgie ook Freddie Mercury Weekend. 

Tot slot flitst dit najaar de commerciële zender elke maand naar een ander decennium terug. In de 90s Top 990, de 80s Top 880 en de 70s Top 770 worden de classis door de luisteraars op hun nummer gezet. Naast deze lijsten worden in De Nostalgie Droomfabriek de herinneringen van toen herbeleeft.

Heynen

Heynen
Topartikels bij RadioVisie Blikvangers op deze dag
Je zou ook interesse kunnen hebben in... Meer over Nostalgie Vlaanderen
Inschrijven
Abonneren op
guest

6 Reacties
Inline feedback
Bekijk alle reacties
Rudi Koot
Rudi Koot
18 augustus 2021 - 18:29 18:29

Vraag: is Nostalgie Extra Vlaams alleen via internet te beluisteren of ook via DAB+? Ik woon net buiten de ontvangstgebieden van de Vlaamse DAB+-ontvangstgebieden. Vandaar mijn vraag.

Koen
Koen
18 augustus 2021 - 19:43 19:43
Antwoord aan  Rudi Koot

Enkel via internet, niet op DAB+

Rudi
Rudi
9 augustus 2021 - 17:50 17:50

Allė vooruit, alweer een digitaal jukebox kanaal erbij. Geen echte radio dus, jammer!

Filip
Filip
10 augustus 2021 - 10:06 10:06
Antwoord aan  Rudi

Een kopie van Joe Lage Landen? DAB+ mist voorlopig meerwaarde zenders, zenders die nu eens programma’s op niveau brengen. Is er eigenlijk wel een kanaal die dit aandurft?

Rudy De Saedeleir
Beheerder
10 augustus 2021 - 10:16 10:16
Antwoord aan  Filip

Willy en Tomorrowland OWR voldoen zeker aan die meerwaarde, maar voor de rest ben je in Vlaanderen inderdaad uitgepraat.

Rett
Rett
10 augustus 2021 - 23:13 23:13
Antwoord aan  Rudy De Saedeleir

je noemt er daarmee dan ook 2 die vanuit een bepaalde goesting gemaakt worden, ook al horen ze bij een grote organisatie. Maar ze hoeven voor die zaak geen significante economische return na te streven en kunnen daardoor effectief iets meer op passie drijven. Bij kunstmatige constructies als Nostalgie en in mindere mate Joe ligt dat moeilijker. Zeker bij Nostalgie voel je hoe een marketingteam krampachtig een gedreven door passie’ sfeertje willen tentoon spreiden terwijl ze uiteindelijk slechts wat veredelde spotify-lijstjes in de markt zetten. Ze hebben daar gelukkig ook wel wat enthousiaste radiomensen rond lopen om vooral het hoofdkanaal vorm te geven, maar die bijkanalen zijn en blijven pogingen om potentiële concurrenten – die misschien wel vanuit een bepaalde gedrevenheid radio maken – de weg naar DAB+ te bemoeilijken en/of om wat extra luistercijfers bij elkaar te sprokkelen. Ik blijf me afvragen of ze op de marketingscholen echt studenten wijs maken dat het een goeie zaak zou kunnen zijn om een merk te laten verpieteren/verwateren door het buiten de focus in te zetten. Een oude wijsheid zegt nochtans iets over een vlag en een lading.

Don`t copy text!
6
0
Deel hier gerust uw gedachtenx