fbpx

RadioVisie

.
TVV Sound
.

Nieuw commercieel DAB+net voor Noord-Hessen

Vorige week vrijdag is voor het noorden en het midden van de deelstaat Noord-Hessen een nieuw DAB+net in gebruik genomen. Hierdoor zijn onder andere de regionale commerciële stations Hit Radio FFH, Harmony FM en Planet Radio nu in vrijwel heel Hessen digitaal te beluisteren.

In april van dit jaar werd de dekking uitgebreid naar het zuiden van Hessen door de ingebruikname van de zender Hardberg. In het noorden en midden van de deelstaat bleef het aanbod beperkt tot de publieke radiostations van de hr en de landelijke omroepen. 

Meer in augustus

Inmiddels zijn drie nieuwe zenders ingezet: Biedenkopf (40 km ten noorden van Gießen) voor het westen van Hessen, Habichtswald (ten westen van Kassel) voor het noordwesten en Hoher Meißner (35 km ten zuidoosten van Kassel) voor het noordoosten. Uiterlijk in augustus gaat er nog een zender aan in Fulda om het oosten van de deelstaat te verzorgen. Vanaf dan kunnen ruim twee miljoen inwoners het nieuwe DAB+net ontvangen.

Behalve FFH, Harmony en Planet zijn de themakanalen FFH Rock en Planet Black Beats te ontvangen. Daarnaast is ook Rock Antenne uit Beieren toegevoegd aan het aanbod. In totaal zijn nu acht radiostations via dit netwerk te horen. Overigens is Rock Antenne vrijdag ook toegevoegd aan het DAB+net voor het zuiden van Hessen.

Publieke regionale omroep

Ook de publieke omroep hr is momenteel nog flink aan het investeren. Recent is de ontvangst van enkele zenders verbeterd. Daarnaast zijn nu alle drie de regionale edities van hr4 (Rhein-Main Nord/Ost en Mittelhessen) via DAB+ te beluisteren. Komend jaar worden enkele vermogens verhoogd en twee nieuwe zenders aangezet om de ontvangst verder te optimaliseren. 

Sinds december 2011 zijn Hit Radio FFH, de grootste zender van Hessen, en zusterstation Harmony FM al via DAB+ te beluisteren in het dichtbevolkte Rhein-Main. Een gebied met grote steden als Frankfurt am Main, Wiesbaden, Darmstadt en Mainz. De voorbije jaren werd het aanbod uitgebreid met stations als Planet Radio, Radio Teddy, Absolute Hot, ERF Pop en Antenne Frankfurt. Inmiddels zit deze multiplex zo goed als vol. (radio.nl)


Spotlight
TVV Sound
Yesterdayland
TVV Sound
TVV Sound
TVV Sound
TVV Sound
Je zou ook interesse kunnen hebben in...
Joey bepaalde het 'gezicht' van RadioVisie Zowel Thierry Missiaen als Patick Kicken genieten van hun
Van de acht bureaus die een shortlist haalden op The New York Festivals, hebben er
Vandaag 31 augustus, na een afwezigheid van meer dan zestien jaar, kan Vlaanderen opnieuw afstemmen
Ook Samsung heeft een slimme luidspreker Ook Samsung lanceert nu een slimme luidspreker; de Galaxy
Radio 1 gaat samen met de Nederlandse regionale stations Omroep Brabant, Omroep Zeeland, plus het
Morgen, zaterdag 1 september wordt radio MIG officieel gelanceerd in Ninove en Zottegem. Dat gebeurt
Herinneringen kunnen van grote vreugde zijn of een slechte smaak in de mond achterlaten. Bij
U las het gisteren al, gratis naar één, Canvas of Ketnet kijken met een digitale

Reageer op dit artikel

avatar
  Inschrijven  
Abonneren op
Meer in Actueel
Het Middagblad van 3 juli (audio & video)

Jongeren nemen de VRT over (video)

Geen tijdelijke licentie voor DAB+

Luistercijfers: winnaars en verliezers

Frankrijk: Cauet alweer weg bij Virgin (video)

Het Middagblad van 2 juli (video)

Sluiten