RadioVisie

  • .
    .

News City vanaf najaar 2019 operationeel in Antwerpen

De kogel is nu definitief door de kerk: News City, de toekomstige verzamelnaam voor alle nieuwsredacties van de Persgroep Publishing en Medialaan, zal zich vestigen in Antwerpen.

Het nieuwe gebouw, op het Kievitplein in Antwerpen, is nog volop in opbouw. De oplevering is voorzien voor het najaar van 2019, waarna de verhuis zal gebeuren. In totaal zullen een 400-tal mensen, waaronder journalisten, eindredactie, monteurs, lay-out en productie, in News City werken.

“We spraken een tijdje geleden al de ambitie uit om met alle redacties op 1 locatie operationeel te zijn. We zijn blij dat we vandaag kunnen bevestigen dat de piste van Antwerpen kan doorgaan”, zegt Paul Daenen, Directeur Nieuws.

VTM Nieuws verhuist mee

News City brengt concreet de redacties samen van Het Laatste Nieuws, HLN.be, De Morgen, Humo, Dag Allemaal en VTM Nieuws. Ook de VTM-nieuwsredactie en -nieuwsstudio verhuizen dus van Vilvoorde naar Antwerpen.

 “Het is een logische stap dat we ook de VTM-nieuwsstudio verhuizen naar Antwerpen, zodat álle nieuwsredacties zich op 1 locatie huisvesten”, aldus Kris Hoflack, Directeur Nieuws. “Zo is elke redactie, ieder met zijn eigenheid, direct verbonden met elkaar. We bekijken wel om een set te voorzien in Vilvoorde voor dringende interventies, maar de reguliere nieuwsuitzendingen gebeuren vanaf het najaar van 2019 vanuit onze studio in Antwerpen.”

Uithangbord voor omgeving Centraal Station

Het nieuwe gebouw, ontworpen door architectenbureau Crepain Binst Architecture, wordt ook de hoofdzetel van De Persgroep. News City wil hét uithangbord worden van de vernieuwde stationsbuurt aan het Centraal Station van Antwerpen.

“Het nieuwe gebouw in Antwerpen wordt letterlijk een nieuw journalistiek huis vol talent”, zegt Kurt Minnen, Managing Editor Nieuws. “Het is de ambitie om met News City dé referentie te zijn in Vlaanderen voor nieuws, zowel in tekst als video, op eender welke drager: van televisie over print, online tot radio.”


Topartikels bij RadioVisie Blikvangers op deze dag
Je zou ook interesse kunnen hebben in...
Inschrijven
Abonneren op
guest

0 Reacties
Inline feedback
Bekijk alle reacties
Don`t copy text!
0
Deel hier gerust uw gedachtenx