RadioVisie

  • .
    .
TVV Sound

Nethoofd Jan Van Biesen ruilt Studio Brussel voor De Tijdloze

>> Nieuw! RadioVisie kan je nu ook volgen via Instagram en LinkedIn!

Jan Van Biesen neemt na 15 jaar afscheid als nethoofd van Studio Brussel en wordt ‘aanbodverantwoordelijke’ voor De Tijdloze, dat verder wordt uitgebouwd als digitaal radiostation. Steven Lemmens, nethoofd van MNM, krijgt ook Studio Brussel onder zijn hoede.

De Tijdloze – merk op dat het voorvoegsel StuBru niet meer wordt gebruikt – is volgens het VRT-bericht “een sterk multimediaal VRT-merk”, met een druk beluisterde eindejaarslijst op Studio Brussel, een reeks tv-programma’s op Canvas, een online stream én een DAB+-kanaal.

Roos Van Acker presenteert op DAB+ dagelijks Jouw tijdloze ochtendradio en Stijn Van de Voorde is er regelmatig te horen met gesmaakte specials rond tijdloze artiesten. Het nieuwe digitale station leidt ook jongere luisteraars naar digitale radio via DAB+ en haalde in een eerste volledige CIM-luistermeting 0,7 procent marktaandeel.

Els Van de Sijpe, manager VRT Radio & Audio: “We geloven bij VRT hard in het potentieel van onze digitale zender De Tijdloze. Ik ben blij dat Jan Van Biesen zijn strategisch en creatief talent volop zal inzetten om De Tijdloze verder uit te bouwen. Tegelijk wil ik Jan uitdrukkelijk bedanken voor zijn fantastisch parcours bij Studio Brussel. Met zijn liefde voor het radiovak én zijn passie voor muziek maakte hij van Studio Brussel één van de meest geliefde mediamerken in Vlaanderen.”

Jan Van Biesen, aanbodverantwoordelijke De Tijdloze: “Tijd vliegt wanneer je er altijd met de volle overtuiging voor gaat en je dan ook nog eens geweldig amuseert. 15 jaar aan het roer van Studio Brussel staan was een stoute jongensdroom. Het was een fantastische periode waarin ik het voorrecht had om met heel veel mensen binnen en buiten de organisatie nauw samen te werken en om met een team van talenten de radiohemel te bestormen. De vele verwezenlijkingen en die zalige momenten met “yes we did it” zal ik voor altijd blijven koesteren, maar na zoveel intense jaren heb ik nu toch vooral de persoonlijke behoefte en de professionele goesting in een nieuwe wending.”

“Het kriebelt opnieuw om in deze boeiende en uitdagende mediatijden nu helemaal aan de slag te kunnen gaan met De Tijdloze radio en om de keuzes te gaan maken die nodig zijn voor de toekomst van onze digitale audiokanalen. Want het ambitieus plan van VRT om vanaf september met meer digitaal, divers en kwalitatief hoogstaand audio-aanbod de luisteraars te verwennen, klinkt mij als muziek in de oren.”

Steven Lemmens

Steven Lemmens, nethoofd van MNM, zal MNM en Studio Brussel aansturen in een nieuwe werking die nog meer inzet op de productie van audio, video en podcasts.

Els Van de Sijpe, manager VRT Radio & Audio: “MNM en Studio Brussel zijn én blijven twee aparte, sterke live radiomerken die een verschillend publiek bedienen. Ze zullen beide aangestuurd worden door Steven Lemmens, die nu nethoofd is van MNM en ook 15 jaar lang aan de slag was bij Studio Brussel. Met de nieuwe organisatie willen we live radio sterk houden en tegelijk nog meer podcasts, audio- en videoformats maken voor onze jonge mediagebruikers. Voor de productie van al die audio en video on demand brengen we digitaal talent van MNM en Studio Brussel samen en maken we al onze rijke content makkelijk vindbaar op één platform, VRT NU.”

Steven Lemmens, nethoofd MNM en Studio Brussel: “MNM en Studio Brussel zijn twee fantastische zenders met een unieke identiteit en een eigen publiek. Dat publiek blijven we zo goed mogelijk bedienen op de radio. Digitaal gaan we nu grote stappen zetten om nieuw en verrassend aanbod te maken, zowel in audio als video, voor een jonge doelgroep.”


Blikvangers op deze dag

Je zou ook interesse kunnen hebben in...

Studio Brussel gaat aftellen in Kortrijk (video)

StuBru komt alweer langs van 26 t/m 30 december voor een live Tijdloze, met elke Lees verder

Het radionajaar van 2022: StuBru en De Tijdloze

Belangrijkste nieuwigheid is ‘Bijna Weekend’ op vrijdag van 13 tot 19 uur. Stijn Van de Lees verder

Nieuwe ‘Warmste Week’ ook op MNM en Studio Brussel (video)

Kansarmoede. Dat is het centrale thema van De Warmste Week 2022.

Red Flames vlammen op de publieke radio

Het vrouwenvoetbal is de voorbije jaren alsmaar populairder geworden en zal deze zomer nog een Lees verder

MNM naar Blankenberge, Studio Brussel naar… overal

Gisteren beken we het ‘nieuwe gebit’ van de Grootste Familie, vandaag dat van MNM en Lees verder

Eva De Roo: nieuwe deelname aan ‘Slimste Mens’ (video)

Eva De Roo, vooral bekend van Studio Brussel en andere muziekfestivals gaat meedoen aan ‘De Lees verder

Studio Brussel: Fien gaat Adriaan vervangen op tv

TV-makers die plots achter de radiomicrofoon gaan zitten, het is vaker niet goed, dan een Lees verder

De stress-tickets van Studio Brussel (video)

We hebben ze gemist, die festivals. Dat blijkt uit de ticketverkoop voor de komende live Lees verder

Meer over Studio Brussel

Inschrijven
Abonneren op
guest

3 Reacties
Inline feedback
Bekijk alle reacties
Dimitri
Dimitri
6 juli 2022 - 17:03 17:03

Valt mij op dat zowel StuBru als Radio2 met hun huidige programmering een stuk jonger klinken. Is hier een verschuiving aan de gang of gaan ze na de zomer het gat tussen StuBru & Radio2 nog groter maken?

Pieter Van Banden
Pieter Van Banden
7 juli 2022 - 21:46 21:46
Antwoord aan  Dimitri

De ‘verjonging’ van Radio2 is al een tijdje bezig, ik stel vast dat sedert de zomerprogrammatie nog iets méér verjongd wordt ! Na de zomer met de nieuwe programmatie waar men daar druk met bezig is zal dat vermoedelijk nog ‘jonger’ aangepast worden.

Laatst bewerkt 4 maanden geleden door Pieter Van Banden
Dimitri
Dimitri
8 juli 2022 - 16:40 16:40
Antwoord aan  Pieter Van Banden

Op zich niet slecht dat de VRT ook is denkt aan de 30+ luisteraar, zonder dat daar de nodige dosis rap bij moet die ze bij StuBru zo graag draaien. Maar dan misschien wel op DAB+ een klein alternatiefje voorzien, zodat ze dan weer de oudere luisteraar niet volledig in de kou zetten.

Don`t copy text!
3
0
Deel hier gerust uw gedachtenx