RadioVisie

  • .
    Spotlight
    .
TVV Sound

Netflix voegt spatial audio toe aan sommige reeksen

Radiomakers hebben (meestal) bijzondere aandacht voor geluid. En dat trekken ze overal door. Naar de muziekingstallatie thuis, in de bioscoop en ook de televisie ontsnapt niet aan hun kritische oordeel.
De kwaliteit van audio is erg belangrijk voor hen en bij uitbreiding voor iedere audiofiel.

Niet alleen voor de beleving van een song, maar ook van een film of reeks. En dus is het positief om te vernemen dat Netflix, in samenwerking met Sennheiser, voor sommige van zijn originele reeks en films de oude, platte audio nu vervangt door het Ambeo 2-kanaals ruimte audiosysteem of ‘spatial audio’.

Netflix bood die betere audio ook nu al aan, maar het waren enkel de Apple-toestellen die dit ondersteunden. Wat Netflix en Sennheiser nu aanbieden, is te beluisteren op ieder apparaat. Van de eenvoudige luidsprekers op de televisie, tot een smartphone, koptelefoon, tablet, van alle merken. Maar voorlopig geldt dit enkel voor bepaalde reeksen, waaronder Stranger Things. Zelf te ervaren op Netflix door te zoeken op ‘spatial audio’.

Volgens DTNS is het effect verbluffend. En verdient Sennheiser alle lof, omdat het re-recording mixer tools bezorgd heeft aan Netflix, om de opnames te verbeteren. (HVG)


Amptec
Topartikels bij RadioVisie Blikvangers op deze dag
Je zou ook interesse kunnen hebben in...
Inschrijven
Abonneren op
guest

0 Reacties
Inline feedback
Bekijk alle reacties
Don`t copy text!
0
Deel hier gerust uw gedachtenx