RadioVisie

  • .
    TVV Sound
    .
TVV Sound

Nederlands Blad: Sublime, Borsato, Seabreeze en Monique (video)

>> Nieuw! RadioVisie kan je nu ook volgen via Instagram en LinkedIn!

Lang geleden dat er nog een extra ‘Blad’ was. Maar kijk, de bovenburen schakelen tegenwoordig volop enkele tandjes bij. En dus… soms, heel af en toe, met een onzekere regelmaat, zijn er dan zoveel korte berichten dat we ze niet kwijtraken in de reguliere editie van Het Blad. Gelukkig zijn er overal oplossingen voor.

Sublime Awards werden uitgereikt

Benjamin Herman (foto bovenaan – links) is de eerste winnaar van de eerste editie van de Sublime Awards. Met deze prijzen worden Nederlandse funk-, soul- en jazzartiesten in de schijnwerpers gezet. Daarnaast was er ook een prijs voor beste internationale act. De Sublime Oeuvre Award is een juryprijs. Candy Dulfer (saxofoniste en presentatrice van het programma Candy’s World), Rolf Delfos en Bart Wirtz (presentatoren Dutch Jazz), Jaap Brienen (presentator De Sublime Ochtendshow), Rob Manga (dj van The Groove) en Martijn Soetens (Music Director) maakten deel uit van de jury. Die stelde vast dat Benjamin Herman in meer dan dertig jaar een indrukwekkend en veelzijdig oeuvre heeft opgebouwd. Er kan nog gestemd worden voor de overige Sublime Awards tot en met 10 februari in de (SV)

Financieel debacle voor Borsato

Marco Borsato loopt 78.000 euro per jaar mis vanwege de boycot die de Nederlandse radiostations invoerden. Dat schrijft het Financieel Dagblad. Na onthullingen over vermeend seksueel overschrijdend gedrag besloten vrijwel alle landelijke omroepen om zijn muziek voorlopig niet meer te draaien. Volgens de krant vormt de radioboycot ‘slechts een deel’ van de totale financiële schade die de artiest lijdt. De radiozenders van de NPO, Talpa Network, RadioCorp en Qmusic zijn sinds 21 januari gestopt met het draaien van muziek van Marco Borsato. De zanger wordt door meerdere vrouwen beschuldigd van seksueel wangedrag. Met name 100% NL en Radio 2 draaiden veel nummers van Borsato.

Monique en Seabreeze werken samen

Gisteren, maandag 7 februari is de samenwerking tussen Radio Monique 918 en Radio Seabreeze echt van start gegaan. Tegelijk werd een gedeeltelijk nieuwe programmering ingevoerd. Op veler verzoek wordt om 07:00 uur weer gestart met ‘Opstaan met Monique’. Voor wie uit bed komen dan nog niet lukt of hoeft, volgt er ‘D’ruit’. Deze show wordt gemaakt door Seabreeze. Op de website van Radio Monique is de complete nieuwe programmering terug te vinden. Verder gaat Monique op de zondagavond de samenwerking met de Facebookpagina ‘Zeezenders van vroeger’ uitbreiden van één naar drie uur. Beide stations zijn wereldwijd te beluisteren op internet. Seabreeze ook op 1395 AM in Friesland, delen van Noord Holland, Flevoland, Groningen en Overijssel. Radio Monique in de omgeving van IJmuiden op 918 kHz. Al is hun AM-zender momenteel off air. Het is niet duidelijk wanneer die weer aangaat. (SV)


TVV Sound

Het Blad op deze dag

Je zou ook interesse kunnen hebben in...

Nederlands Blad: Hitkrant, Hans Hogendoorn, Sjoerd van den Broek

• Ook de Nederlandse Joepie hield er mee op in 2021 • Een podcast over Lees verder

Het Middagblad (met Nederlandse touch)

• Covid-19 treft NPO Radio 3 DJ's • Hitlijst vernoemd naar AM-Frequentie • De sublieme Lees verder

Het Nederlandse Blad: Cijfers, hits en archief (video)

Een aparte aflevering van 'Het Blad', met enkel berichtjes van bij de buren. De meest Lees verder

Het Nederlandse Blad op zomaar een donderdag (video)

Vermoedelijk enkel, uitsluitend en alleen leuk voor zij die er aan meedoen!Het is al goud Lees verder

Blad 1650: Kim Debrie, Radio Report, Music Historian, Musikcube

• Kim Debrie doet het zonder appendix • Het maandelijkse radiorapport van Hans • Kende Lees verder

Blad 1649: Willy Class X, Business AM, Google, iHeartMedia

• Sinterklaas bracht Willy Class X • Business AM start op 9 januari • Miljoenenboete Lees verder

Blad 1648: Qmusic, Radio 10, My 90s TV

• Qmusic betaalt uw aankopen terug • De grootste hitlijst is er aan begonnen • Lees verder

Blad 1646: Radio Singjaal, Tomas De Soete, Top 2000 a gogo

• Radio Singjaal's Top 100 Aller Tijden • VRT ontslaat Tomas De Soete • Herman Lees verder

Inschrijven
Abonneren op
guest

1 Reactie
Inline feedback
Bekijk alle reacties
Rob
Rob
8 februari 2022 - 12:06 12:06

Sublime is een heerlijke zender met een leuke ochtendjock Jaap Brienen en gelukkig ook zonder sidekick. Perfecte zender op het werk.

Don`t copy text!
1
0
Deel hier gerust uw gedachtenx