fbpx

RadioVisie

  • .
    Amptec
    .

Nederland: Zender per ongeluk zwijgen opgelegd (video)

Favoriet FM is maandagmiddag uit de lucht gehaald door Agentschap Telecom (AT). Naast de zender van de lokale omroep in de kerktoren van Doesburg stond namelijk ook een tweede toestel van het illegale radiostation ‘De Mosterdboer.’ De lokale omroep voor de gemeenten Doesburg, Duiven, Westervoort en Zevenaar is hierdoor op dit moment tijdelijk niet te horen via de steunzender 104.9 FM vanuit Doesburg, wel nog via de hoofdzender op 94.0 FM vanuit Zevenaar.

De niet vergunde apparatuur bevond zich in de toren van de Martinikerk in Doesburg. Bij de actie waren naast drie medewerkers van het AT ook diverse agenten betrokken. Volgens het AT is een grote politiemacht tegenwoordig geen uitzondering. “Er is vaak sprake van dreiging bij dit soort acties. Die kan ook fysiek worden.”

Henk Rouwen, sinds een half jaar voorzitter van de Stichting RTV Favoriet, vindt het allemaal heel vreemd: “Wij zijn op geen enkele wijze geïnformeerd noch voor, noch na deze actie, dit terwijl het toch bij het Agentschap bekend is dat wij daar een zender hebben staan waarvoor door hetzelfde Agentschap een vergunning is afgegeven.”

Omroep Gelderland sprak met ‘De Mosterdboer’, die de zender in de kerktoren plaatste. Volgens de piraat is daarvoor, tot tweemaal toe, ’s nachts een telekraan gebruikt. De man die anoniem wil blijven omdat hem naar eigen zeggen een boete tot 20.000 euro boven het hoofd kan hangen, maakt ook duidelijk dat voor het eerst in februari 2019, diep in de nacht, in het topje van de toren, een antenne werd geplaatst.

“De kraan stond op de parkeerplaats voor de toren. We zijn omhoog gehesen tot zo’n zestig meter. Daar zijn we de deur ingegaan en zijn we nog veertig tot vijftig meter verder geklommen met de zender en computer op de rug. Nadat de apparatuur afgelopen september in alle stilte door het agentschap werd verwijderd, werd de list vorige maand herhaald. De mast zat op zo’n honderd meter hoogte, net iets onder de top van de kerktoren. Daar was toevallig nog een stopcontact vrij, dus daar hebben we de zender in geprikt.” (radio.nl)


Spotlight
Je zou ook interesse kunnen hebben in...
Ook RadioVisie schatplichtig aan Ennio Morricone (audio)

Het moest een keer gebeuren. Vorige week - op 6 juli - stierf componist en Lees verder

NTR Podcastprijs: Vier Vlamingen – zes Nederlanders

Een wedstrijd voor radiomakers? Bestaan die dan? Ja hoor, er is de jaarlijkse Belgodyssee, een Lees verder

Het radiodagboek van 12 juli – 194 (audio)

De historie conserveren is de bedoeling van dit dagelijkse rubriekje waarin je alle opvallende gebeurtenissen Lees verder

Blad 544: Global, NH Radio, Twente FM

Corona maakt ook in de Britse radiowereld (economische) slachtoffers. Lachen, gieren, brullen, zeker als het Lees verder

NPO Radio 2 kleurt weekend lang zwart

Het bekende en beroemde North Sea Jazz Festival in Rotterdam, gaat dit weekend helaas niet Lees verder

Nederland: FM-frequenties voor lokale commerciële radio

In de database van de Bundesnetzagentur, de Duitse versie van onze Belgische BIPT en het Lees verder

Nederland: NPO Radio 2 herschikt weekend (video)

NPO Radio 2 staat aan de vooravond van enkele fundamentele herschikkingen in het weekend. Gezien Lees verder

Het radiodagboek van 9 juli – 191 (audio)

De historie conserveren is de bedoeling van dit dagelijkse rubriekje waarin je alle opvallende gebeurtenissen Lees verder

Inschrijven
Abonneren op
guest
0 Reacties
Inline feedback
Bekijk alle reacties
Meer in landpiraat, nederland
Het radiodagboek van 12 februari – 043 (video)

Blad 408: Nostalgie, podcast, Motown, Singjaal (video)

Kicken op radio en zo – 67

PvdA wil etherpiraten het liefst gedogen in Nederland

Het radiodagboek van 11 februari – 042 (audio)

Het radiodagboek van 10 februari – 041 (audio)

Sluiten