RadioVisie

  • .
    .
TVV Sound

Nederland: wankelt Radio Veronica?

>> Nieuw! RadioVisie kan je nu ook volgen via Instagram en LinkedIn!

Er pakken zich mogelijk donkere wolken samen boven het voortbestaan van Radio Veronica. Volgens de blog van Patrick Kicken zou het ensemble onder leiding van dirigent Rob Stenders bepaalde regels van het hen toegewezen kavel overtreden hebben. Het Agentschap Telecom dreigt met een forse boete en een mogelijke intrekking van de vergunning. 

Wat blijkt? Met uitzondering van de ochtend- en middagshow gelden flinke beperkingen voor gepresenteerde programma’s tussen 07:00 uur en 19:00 uur. Zelfs het lunchuur tussen 12:00 uur en 13:00 uur verliep aanvankelijk volledig non-stop. Voor de grote ommezwaai werd ingezet onder leiding van Rob Stenders werd de regelgeving voor dit geclausuleerde kavel nauwlettend gevolgd. En dat om toch maar niet met vervelende maatregelen en bekeuringen opgezadeld te worden.

Op 28 juni 2022 was het ‘nieuwe’ Veronica van start gegaan, met tal van nieuwe programma’s en extra stemmen. Een tijdlang ging het goed tot bepaalde watchers ontdekten dat het opperhoofd van het alternatieve station KinK Jan Hoogesteyn, met wie Rob Stenders al geruime tijd in zware onmin leeft, de programmatie helemaal had uitgevlooid. De conclusie was nefast: ‘er wordt teveel gepraat’ en dat mag niet volgens de licentie’. Het rapport belandde uiteindelijk, na een klacht, bij mediawaakhond Agentschap Telecom.

Voor hen restte er niets anders dan het uitschrijven van een vermaning van 50.000 euro. Over de  exacte motivering voor deze sanctie raakte (voorlopig) niets bekend maar wandelgangen meldden ook een mogelijke intrekking van de vergunning. De vraag blijft hoe Rob Stenders met deze gang van zaken zal omgaan. Het wegsturen van één of meerdere dj’s om de scheve situatie recht te trekken, kan wellicht verder onheil ontkomen. (FVM)


TVV Sound

Blikvangers op deze dag

Je zou ook interesse kunnen hebben in...

Meer over Veronica

Inschrijven
Abonneren op
guest

0 Reacties
Inline feedback
Bekijk alle reacties
Don`t copy text!
0
Deel hier gerust uw gedachtenx