RadioVisie

  • .
    Amptec
    .

Nederland: Veiling landelijke DAB+-capaciteit start op 22 juni

>> Nieuw! RadioVisie kan je nu ook volgen via Instagram en LinkedIn!

In Nederland start de veiling voor capaciteit op het nieuwe landelijke DAB+-net (laag 7) op dinsdag 22 juni. Dit heeft Agentschap Telecom (AT) gisteren, maandag 17 mei bekend gemaakt. Omdat er meer vraag dan aanbod is, worden de twaalf vergunningen geveild. Het nieuwe netwerk maakt deel uit van de grootschalige herverdeling van de DAB+-netwerken die momenteel plaatsvindt.

Door de herindeling van de verschillende netwerken, waarvoor de Taskforce DAB+ in april 2019 haar eindrapport opleverde, is er een nieuwe laag gecreëerd waardoor dit landelijke DAB+-netwerk vrijwel overal in het land, op hetzelfde kanaal kan uitzenden. Dit wordt kanaal 9C. Alleen in Limburg-Zuid wordt mogelijk tijdelijk een ander kanaal (5A, 7B of 8C) ingezet, omdat de coördinatie voor 9C er nog niet is afgerond.

In januari van dit jaar startte de procedure voor de uitgifte van deze landelijke DAB+-capaciteit. De afgelopen twee maanden heeft AT alle aanvragen beoordeeld. Per partij mochten er maximaal vier aanvragen ingediend worden. Omdat er meer dan twaalf kandidaturen waren die aan de voorwaarden voldoen, wordt de capaciteit geveild. De veiling start op dinsdag 22 juni om 10:00 uur, middels een zogenaamde discrete klokveiling met exitbiedingen.

Daarnaast moest iedere inschrijver een waarborgsom van 50.000 euro storten. Allereerst is deze bedoeld om niet-serieuze bieders te weren die bijvoorbeeld enkel geïnteresseerd zijn om deel te nemen uit speculatie-overwegingen of om de prijs op te drijven. Ten tweede dient een reserveprijs bij te dragen aan een sneller verloop van de veiling. Het startbedrag van de veiling bedraagt eveneens 50.000 euro.

Partijen die uiteindelijk één of meerdere vergunningen weten te verwerven, moeten binnen twaalf weken een samenwerkingsovereenkomst sluiten voor de uitrol van het netwerk. Hierdoor wordt dezelfde methode gehanteerd als nu al het geval is bij de landelijke commerciële radiostations op kanaal 11C. Daarnaast dient het netwerk binnen negen maanden na de verlening van de vergunning in de lucht te zijn. Daarmee is de start voor 2022 gepland.

Na één jaar dient het netwerk minimaal 65% buitenhuis- en 55% binnendekking te hebben. Na drie jaar moet dit verhoogd zijn tot respectievelijk 85% en 65%, terwijl een jaar later 90% en 75% dekking moet zijn gerealiseerd. (BVP – radio.nl)


TVV Sound

Blikvangers op deze dag

Je zou ook interesse kunnen hebben in...

Blad 810: Laag 7, menstruatie en Bollerwagen

• Meer gegadigden dan plekjes: de Nederlandse mux 'Laag 7' zal worden geveild • Alles Lees verder

Nederland consulteert veiling nieuwe landelijk DAB+-netwerk

Het Nederlandse Ministerie van Economische Zaken en Klimaat is gestart met een consultatie van de Lees verder

Nederland: Lokale DAB+ in volle ontplooiing

In Nederland vordert de uitrol van de 22 lokale DAB+-netten gestaag. Tweeënhalve maand na de Lees verder

Blad 1480: Radio GRK, KINK, Qmusic

• Radio GRK houdt tweede benefietavond voor Kom op tegen Kanker • Nederland: (weer) geen Lees verder

Blad 1479: Radio Maaskant, Radio ZRO, Han Hollander

• Radio Maaskant verdwenen van Limburgse DAB+ • VRM: Lokale radio ZRO moet ook Gentse Lees verder

Nederland: Antoinette Hertsenberg wint ‘Media Oeuvre Award’ (video)

In het NPO Radio 1-programma 'De Perstribune' werd presentatrice Antoinette Hertsenberg (AVROTROS) gisteren - zondag Lees verder

Peyton Place: het werd (te) duur om te kijken (video)

In 1971 opperde de Nederlandse overheid het idee om de kijkbijdrage minimaal te verhogen tot Lees verder

‘Waterloo’ bovenaan ‘NPO Radio 2 Songfestival Top 50’

'Waterloo' van ABBA staat op de eerste plaats van de 'NPO Radio 2 Songfestival Top Lees verder

Inschrijven
Abonneren op
guest
0 Reacties
Inline feedback
Bekijk alle reacties
Don`t copy text!
0
Deel hier gerust uw gedachtenx
()
x