RadioVisie

  • .
    .

Nederland: Twee iconen naar NPO Radio 2

>> Nieuw! RadioVisie kan je nu ook volgen via Instagram en LinkedIn!

Net voor de start  van de zomervakantie kondigde NPO Radio 2 de grote lijnen van de opgesmukte najaarsprogrammering aan. Zo verlaat Giel Beelen (foto bovenaan) Radio Veronica om terug te keren naar de publieke omroepen en gaat Jeroen van Inkel weg bij seniorenzender NPO Radio 5 waar Daniël Dekker meer dan waarschijnlijk de doordeweekse ochtendshow gaat overnemen.

Door deze verrassend vroege bekendmaking kwam een einde aan reeds lang lopende geruchten. Giel Beelen, ondanks een voorstel om zijn contract met Radio Veronica te verlengen, kiest dus voor het Hilversumse mediapark. Niet om het teleurstellende 3FM opnieuw in goede banen te leiden maar wel om vanaf maandag 5 oktober aanstaande de vroege ochtend bij NPO Radio 2 ander leven in te blazen. Hij moet de luisteraars warm maken voor de ochtendshow met Jan-Willem Roodbeen en Jeroen Kijk in de Vegte. Het worden loodzware tijden voor de commerciële concurrenten Radio 10 met Gerard Ekdom en Frank Dane op Radio 538, die nochtans niet onaardig scoren.

Ook het weekend komt met vernieuwingen. Jeroen van Inkel verlaat de dagelijkse ochtendshow bij NPO Radio 5 en krijgt zowel op zaterdag als op zondag de ochtendshow tussen 07:00 en 10:00 uur toevertrouwd. Wellicht in afwachting van meer en misschien een vaste plek in de week. ‘Het oor wilt ook wat’, tussen 10:00 uur en 12:00 uur, wordt de vaste afspraak met Emmely de Wilt.

De Rotterdamse is sinds haar invalbeurt tijdens de Top 2000, tussen kerstmis en de overgang van oud naar nieuw in 2019, aan een opmerkelijke opmars binnen de Nederlandse marktleider bezig. ‘Hofleverancier van de Liefde’ wordt vanaf 4 oktober het nieuwe zondagmiddagprogramma tussen 12:00 uur en 14:00 uur met Frank van ’t Hof. Felix Meurders verhuist naar NPO Radio 5. (FvM)


Blikvangers op deze dag

Je zou ook interesse kunnen hebben in...

Meer over Veronica

Inschrijven
Abonneren op
guest

0 Reacties
Inline feedback
Bekijk alle reacties
Don`t copy text!
0
Deel hier gerust uw gedachtenx