RadioVisie

  • .
    Amptec
    .

Nederland: Stoelendans op komst?

>> Nieuw! RadioVisie kan je nu ook volgen via Instagram en LinkedIn!

Dat de besparingen door het coronavirus bij Talpa Networks, de onderneming van mediamagnaat John de Mol, niet zonder gevolgen blijven, was reeds langer bekend. Verschillende televisieshows en een groots opgezette nieuwsproject sneuvelden door de fel geslonken inkomsten maar geruchten hebben het nu ook over een grondige doorlichting van de radiostations van de media-ondernemer.

Hierbij duikt vooral Giel Beelen (foto) op als één van de grote namen wiens contract mogelijk definitief afloopt. Door hem in oktober 2017 voor veel geld in huis te halen, hoopte Radio Veronica om het kwakkelende marktaandeel in de ochtend op te krikken. De aanvankelijke euforie sloeg echter snel om in teleurstelling. Niet alleen de presentator maar ook het continu wijzigen van het muziekbeleid werden afgestraft. Gevolg: een toenemende ontevredenheid die de geruchtenmolen voedde. Een terugkeer naar de publieke omroep behoort plotseling tot één van de mogelijke opties.

Voldoende mogelijkheden

Ter herinnering: tijdens de zomerperiode van vorig jaar gonsde het van de geruchten over ver gevorderde onderhandelingen tussen Beelen en NPO Radio 2 om de toen naar Radio 10 vertrekkende Gerard Ekdom op te volgen. Bij een dergelijke constructie zou de publieke zender vermoedelijk, zonder al te veel moeite, marktleider kunnen blijven. Maar het plan verdween in de koelkast, maar misschien niet voor lang meer.

Anderzijds mag, gezien de zorgwekkende situatie, het voor Beelen meer dan vertrouwde 3FM ook niet uitgesloten worden. Zeker omdat het qua populariteit flink gekelderde station met het terughalen van Roosmarijn de Meyer op de muziekredactie en van Timur Perlin tijdens de middag, er alles aan wordt gedaan om het marktaandeel te vergroten. Afwachten dus of de ommezwaai van manager Sharid Alles succesvol uitpakt.

Ondanks de bezuinigingen investeert Talpa Networks ondertussen in de verdere ontwikkeling van het multimediaplatform Juke. Vandaar dat Rob Stenders, die onlangs de terugkeer van het fel bejubelde programma ‘De Verrukkelijke 15’ aankondigde en Leo Blokhuis wekelijks via podcasts hun smaak met artiesten en consumenten zullen delen. (Foto bovenaan)

Een relatief discreet opgezette samenwerking, onder invloed van radiodirecteur Marc Adriani, die het tweetal maar al te goed kende sinds zijn verleden als ceremoniemeester van ‘Het Platenpaleis’ bij NPO Radio 2. Of dit de voorbode is van een definitieve transfer blijft vaag maar het beloven ondanks de commotie rond Covid-19 drukke radiomaanden te worden. (FVM)


Blikvangers op deze dag

Je zou ook interesse kunnen hebben in...

Inschrijven
Abonneren op
guest

0 Reacties
Inline feedback
Bekijk alle reacties
Don`t copy text!
0
Deel hier gerust uw gedachtenx