RadioVisie

  • .
    .

Nederland: sterke toename (online) radioluisteren

>> Nieuw! RadioVisie kan je nu ook volgen via Instagram en LinkedIn!

Er wordt momenteel meer naar de radio geluisterd in Nederland. Volgens cijfers van het Radio Advies Bureau (RAB) zou er een toename zijn van 16%. Er wordt vooral gezocht naar informatie. Dat blijk onder andere uit het feit dat het online naar nieuwszenders luisteren zelfs met 48% steeg. RAB meet de streaming apart.

Er wordt niet expliciet langer afgestemd, wel is het aantal streamstarts enorm gestegen. Diverse radiostations hebben in deze coronatijden extra programma’s ingelast. Zo pakt SLAM! aanstaande vrijdag 27 maart uit ‘MixMarathon presents Quarantainefestival’ en Qmusic zendt een speciale editie van de Q-top 1000 uit. Sinds vorige week is het extra kanaal, met de meer dan toepasselijke naam Corona Nieuwsradio 24/7 actief. Naast muziek is er uiteraard veel informatie te horen met betrekking tot deze crisis.

De rol van radio in de nieuwsvoorziening is ontzettend belangrijk, zo meldt het Radio Advies Bureau (RAB) ook nog. Vooral omdat alle zenders hun eigen benadering hebben, specifiek gericht op hun doelgroepen en passend binnen hun eigen format, feitelijk en to the point, om het nieuws direct te kunnen delen met hun luisteraars. Wanneer de updates en het nieuws binnenkomen via je ‘eigen’ station heeft dit veel impact en vertrouwen.

Tegelijkertijd zenden alle radiostations ook gezamenlijk uit op echt belangrijke nieuwsmomenten, zoals de historische toespraak van de Nederlandse koning Willem-Alexander. Vertrouwen in en betrouwbaarheid van het nieuws van jouw station is heel erg van belang in deze onzekere tijden waarin radio de nieuwe omgangsregels vanuit de overheid zo duidelijk mogelijk kunnen en moeten herhalen.

Liedewij Hentenaar – directeur RAB (foto): “Betrouwbaarheid van radio als medium wordt al jarenlang begrepen en gewaardeerd door haar luisteraars: de snelheid van live radio, de menselijke stem van de presentator die je vertrouwt en de verbindende functie van radio, de connectie met de buitenwereld. In deze tijden is vertrouwen meer van belang dan ooit en helpt het ons enorm om in deze zware tijden de crisis door te komen en de nieuwe omgangsregels te helpen onderstrepen”. (BVP)


Amptec

Blikvangers op deze dag

Je zou ook interesse kunnen hebben in...

Blad 439: Orpea, Radio Corona, Record Store Day (video)

We blijven erbij, het is moeilijk om één enkel allesomvattend adjectief te bedenken om deze Lees verder

XS2RADIO start met Corona Nieuws Radio 24/7

Het Coronavirus houdt momenteel de wereld in haar greep. Ook veel Nederlanders willen graag op Lees verder

Corona inspireert VRT-radionetten

De maatregelen om het coronavirus in te dijken, zetten het leven van de Vlaming volledig Lees verder

Radio 1 biedt extra service in Corona-tijden

In deze onzekere Corona-tijden wil Radio 1 snel en correct informeren, zorgen voor houvast met vertrouwde stemmen, Lees verder

Italië: Radio Codogno = Corona Radio

Italië gaat versneld op slot. Of dan toch grote delen van het land. Wie niet Lees verder

Stadsradio Vlaanderen: ‘Corona doorkruist planning’

GVA sprak met CEO Geert Bollé Stadsradio Vlaanderen, heeft het momenteel niet onder de markt. Lees verder

Blad 1648: Qmusic, Radio 10, My 90s TV

• Qmusic betaalt uw aankopen terug • De grootste hitlijst is er aan begonnen • Lees verder

Liedjes worden korter en dat is de schuld van TikTok

Het aandeel van songs onder de drie minuten in de Amerikaanse hitlijst is van 4 Lees verder

Inschrijven
Abonneren op
guest

0 Reacties
Inline feedback
Bekijk alle reacties
Don`t copy text!
0
Deel hier gerust uw gedachtenx