RadioVisie

  • .
    Spotlight
    .

Nederland: Rob van Someren wint Gouden RadioRing én is Beste Presentator

>> Nieuw! RadioVisie kan je nu ook volgen via Instagram en LinkedIn!

Dé radioprijzen van Nederland zijn gisteren – donderdag 26 januari – bekendgemaakt tijdens de uitreiking van de RadioRing in De Vorstin te Hilversum. Rob van Someren werd de grote winnaar. Zijn ‘Somertijd’ (Radio 10) ging aan de haal met de hoofdvogel voor beste programma. Andere genomineerden in deze categorie waren Aan De Slag! (NPO Radio 2), Adres Onbekend (NPO Radio 5), Kinkstart (Kink) en Spijkers met Koppen (NPO Radio 2).

Het is de tweede keer in de geschiedenis van de Gouden RadioRing dat Somertijd de prijs wint. Ook in 2013 was het raak voor het programma, dat dan nog bij Radio Veronica te horen was. De afgelopen vijf jaar is de show nog eens vier keer genomineerd. De Beste Presentator is eveneens Rob van Someren geworden. Andere genomineerden waren: Bart Arens (NPO Radio 2), Tim Op Het Broek (Kink), Marieke Elsinga (Qmusic), Iris Enthoven (Radio 538) en Emmely de Wilt (NPO Radio 2). De Beste Podcast was dit jaar van ‘F1 Aan Tafel’. Gewonnen van Brokko met Korthom & Lotte, De Cor Potcast, FCA Daily: Alles over voetbal en Vrouwmibo.

Marconi Award: Aanstormend Talent

Naast de drie publieksprijzen werden ook de juryprijzen uitgereikt. De Marconi Award voor Aanstormend Talent ging naar Nordin Besling van FunX. Momenteel elke werkdag te horen in de middagshow ‘Nordin & Vonneke’ tussen 16:00 en 19:00 uur. Andere genomineerden waren Dylan Boet (Radio 538) en Desiree van der Heiden (NPO Radio 2). Eerder is al bekendgemaakt dat Giel Beelen de Marconi Oeuvre Award in ontvangst mocht nemen.

Marconi Award: Beste Zender

De Marconi Award voor Beste Zender ging naar NPO Radio 1. Klaske Tameling, zendermanager NPO Radio 1: “Deze prijs is een fantastische erkenning voor alle journalisten en collega’s die werken voor de nieuws- en sportzender. Onafhankelijke en betrouwbare journalistiek is de kern van een goed functionerende democratie en daar wordt dag en nacht hard aan gewerkt door onze radio- en podcastmakers.

Het winnen van de Marconi Award is een mooie waardering voor de koers die we samen met de omroepen bij NPO Radio 1 hebben ingezet, waarin we veel aandacht hebben voor verdieping, onderzoeksjournalistiek en interactie met onze luisteraars“, zegt Tameling.

Radioring niet meer live te volgen

In tegenstelling tot voorgaande jaren was het evenement niet meer live te volgen. Vooraf liet de AvroTros weten iedereen op de hoogte houden via Twitter, Instagram, Facebook en de website Radioring.nl. Achteraf bleek dat de publieke omroepvereniging iedereen beperkt en een kwartier later informeerde via Twitter. Dit zorgde voor heel wat klachten bij de stemmers. Stefan Stasse deed in zijn programma op NPO Radio 2 wel live verslag van het evenement.


Amptec

Blikvangers op deze dag

Je zou ook interesse kunnen hebben in...

Inschrijven
Abonneren op
guest

0 Reacties
Inline feedback
Bekijk alle reacties
Don`t copy text!
0
Deel hier gerust uw gedachtenx