RadioVisie

  • .
    Amptec
    .

Nederland: regering hakt knoop door over veiling FM-kavels

>> Nieuw! RadioVisie kan je nu ook volgen via Instagram en LinkedIn!

In Nederland zullen commerciële radio-aanbieders in de toekomst nog maximaal drie FM-kavels mogen bezitten. Dat heeft het kabinet beslist in aanloop naar de veiling van de landelijke plekjes op de FM-band.

Er worden volgend jaar in totaal negen landelijke kavels geveild voor een periode van twaalf jaar. Het kabinet stelt voor nog slechts twee van de negen inhoudelijke eisen, de zogenaamde geclausuleerde kavels. Er moet een radiostation blijven voor nieuws en actualiteiten en een radiostation voor Nederlandstalige muziek.

Met het maximum aantal FM-frequenties per aanbieder volgt minister Adriaansens (Economische Zaken, foto boven) het advies van de Autoriteit Consument en Markt (ACM). De toezichthouder wil dat er voor luisteraars en adverteerders iets te kiezen valt en wil voorkomen dat één of twee radio-aanbieders de markt domineren.

Het besluit betekent dat Talpa, het moederbedrijf van Radio 10, Radio 538, Sky Radio en Radio Veronica, een van de vier huidige FM-vergunningen kwijtraakt. Het mediabedrijf zegt in een reactie de nieuwe veilingregels te “bestuderen”, maar wil verder niets kwijt.


Blikvangers op deze dag

Je zou ook interesse kunnen hebben in...

Inschrijven
Abonneren op
guest

2 Reacties
Inline feedback
Bekijk alle reacties
Lionel3200
Lionel3200
29 november 2022 - 15:23 15:23

Vormt dit bericht geen tegenstelling met de geplande afschakeling van de FM tussen 2027 en 2032? Als de Nederlandse regering beiden combineert zie ik een vervolg bij de bevoegde gerechtelijke instanties

Don`t copy text!
2
0
Deel hier gerust uw gedachtenx