RadioVisie

  • .
    Amptec
    .
TVV Sound

Nederland: RadioCorp lanceert Sunlite

>> Nieuw! RadioVisie kan je nu ook volgen via Instagram en LinkedIn!

Het Nederlandse RadioCorp, het mediabedrijf achter 100% NL en SLAM!, is vanmorgen gestart met een nieuw digitaal radiostation: Sunlite Radio. Naast online en de digitale kabel kun je Sunlite ook overal in Nederland ontvangen via DAB+.

RadioCorp breidt met Sunlite haar audio portfolio uit met een “onderscheidend geluid” op de Nederlandse radio. Sunlite brengt 24 uur per dag non-stop relaxte muziek alleen onderbroken door nieuws en weer, zodat de luisteraar tot rust kan komen in het drukke ritme van de dag.

“Sunlite brengt een muziekmix die op dit moment nog niet te horen is op de landelijke radio: relaxte soft & easy pop, love songs en ballads van o.a. Ed Sheeran, Adele, George Michael maar ook John Mayer, Danny Vera en Elton John. De muziek op Sunlite geeft je altijd dat fijne vertrouwde gevoel en is een oase van rust in het drukke ritme van de dag met volle agenda’s en de vele dagelijkse verplichtingen.”

Voor de verdeling via DAB+ huurt RadioCorp momenteel een kanaal bij MTVNL, maar dat is wellicht enkel in afwachting van de start van het tweede landelijke commerciële DAB+-ensemble (gepland in blok 9C), de zogenaamde laag 7. De twaalf plekjes in dat ensemble werden in juni geveild en ook RadioCorp haalde er eentje binnen, via de nieuwe dochteronderneming Terrestrial. De start van die nieuwe mux wordt in de lente van volgend jaar verwacht.

In juli raakte al bekend dat dit nieuwe product van RadioCorp Sunlite ging heten, omdat het Nederlandse Commissariaat voor de Media toestemming verleende voor een radiozender met die naam.

Sunlite Radio is naast via DAB+ uiteraard ook online te vinden via sunlite.nl, alle populaire radioportals, radio apps zoals TuneIn of Sonos en op TV via het digitale radiokanaal van KPN en Ziggo.


TVV Sound

Blikvangers op deze dag

Je zou ook interesse kunnen hebben in...

Inschrijven
Abonneren op
guest

5 Reacties
Inline feedback
Bekijk alle reacties
Peter
Peter
10 november 2021 - 09:56 09:56

er zijn nu vast een aantal lokale zenders die hier vanwege naamkeuze en format niet blij van worden. Easy FM Almere bijvoorbeeld of Sun FM Beachradio op DAB+ . Benieuwd waarmee RadioCorp gaat komen op de overige gereserveerde kanalen.

Hans
Hans
9 november 2021 - 16:21 16:21

digitale kanaal KPN en Ziggo klopt niet…

Wel via ‘Kanalenlijst Hans’ van 9 november 2021. Boeket NL nationaal.

RCL
RCL
9 november 2021 - 14:26 14:26

Adèle ? op een Nederlandse radio ? nou, dat is nieuw! 🙂

Hans
Hans
10 november 2021 - 09:25 09:25
Antwoord aan  RCL

Kanalenlijst Hans is een veel gebruikte kanalenlijst in zowel NL als BE als daarbuiten bedoeld voor Linux/Enigma2-ontvangers. Met: satelliet, kabel, DVB-T2 en streams. Zowel voor video/tv als audio/radio. Google maar…

Rett
Rett
12 november 2021 - 00:29 00:29
Antwoord aan  Hans

was ironie Hans – wanneer je in NL een beetje rondzapt heb je zo goed als geen kans om Adèle te ontlopen. Ik vind het dus grappig dat Herbert net die figuur naar voor schuift om de sfeer van Sunlite te duiden. Radiocorp is trouwens best wel schattig, in tegenstelling tot de afgelikte Talpa’s hebben ze bij RC altijd zo’n liefhebberskantje behouden, haast iets Belgisch hoewel ze 100%NL heten 🙂

Don`t copy text!
5
0
Deel hier gerust uw gedachtenx