RadioVisie

  • .
    Amptec
    .
TVV Sound

Nederland: Queen onttroond in de ‘Top 2000’ (video)

Voor de bekendmaking van de integrale lijst moet men nog tot 17 december aanstaande geduld oefenen. Maar maandag 7 december werd toch al duidelijk hoe de smaak van de luisteraars evolueerde tijdens de traditionele stembusweek. Dat de Nederlandse muziek goed zou presteren, lag, gezien de sfeer rond het coronavirus, in de lijn van de verwachtingen. Bovendien werd de al jarenlange hiërarchie aan de top helemaal maar niet onverwacht onderuit gehaald.

Om de bekendheid van het jaarlijks terugkerend evenement extra te promoten, werd het gehele team van presentatoren samen gebracht in de drank- en eetgelegenheid van het Hilversumse museum ‘Beeld en Geluid’. Van Giel Beelen en Jeroen van Inkel, die toch even aan de drukte moesten wennen, tot Emmely de Wilt en Stefan Stasse, die er een dataspecialist bij haalde om de eerste trends te analyseren. 

Dat Queen vaak werd genoemd, was een voorzichtige aanwijzing voor een zoveelste apotheose op herhaling maar het was slechts zand dat in de ogen werd gestrooid. Uiteindelijk, net een uur na de sluiting van de stembus mocht Ruud de Wild, met een druk op de befaamde knop het verdict en de top 5 onthullen.

5. Led Zeppelin: ‘Stairway To Heaven’
4. Billy Joël: ‘Piano Man’
3. The Eagles: ‘Hotel California’
2. Queen: ‘Bohemian Rhapsody’
1. Danny Vera: ‘Rollercoaster’.

Ter herinnering: De zanger uit Zeeland is de tweede Nederlandse artiest  die Freddie Mercury en de zijnen van de eerste plaats stootte. Boudewijn de Groot deed het hem voor in 2005 met het poëtische ‘Avond’. 

° Vanaf 10 december kan je op Staatieindetop2000.nl checken of jouw favorieten dit jaar in de lijst staan. De uitzending van de Top 2000 begint op eerste kerstdag (vrijdag 25 december) om 00:00 uur vanuit het Top 2000 Café. Traditiegetrouw zal de nummer 1 op oudejaarsdag vlak voor de jaarwisseling te horen zijn. (TvH)


Topartikels bij RadioVisie Blikvangers op deze dag
Je zou ook interesse kunnen hebben in...
Inschrijven
Abonneren op
guest

0 Reacties
Inline feedback
Bekijk alle reacties
Don`t copy text!
0
Deel hier gerust uw gedachtenx