RadioVisie

  • .
    .

Nederland: Qmusic wordt partner van Tomorrowland

>> Nieuw! RadioVisie kan je nu ook volgen via Instagram en LinkedIn!

De jongste weken werd het vrij duidelijk dat DPG Media alles ondernam om de invloedssfeer op het allergrootste festival van elektronische dansmuziek te vergroten. De verspreiding van het digitale radiostation One world was een onderdeel van een uitgekiend stappenplan. Dat het menens was, werd ook deze ochtend duidelijk toen Qmusic als vaste radiotak van het wereldwijd geliefde festival werd aangekondigd.

Sinds vijftien jaar behoort het evenement zonder twijfel tot één van de hoogtepunten van het festivalseizoen. De alsmaar groeiende populariteit zorgde voor de massale intocht van buitenlandse fans, die samen met de Belgische liefhebbers verbroederden op de beats van David Guetta, Armin van Buuren, Paul Van Dyk, Charlotte De Witte en – uiteraard – de Willebroekse publiekslievelingen DJ’s Like Mike en Dimitri Vegas. Dat de kaartverkoop als een hogesnelheidstrein raasde, verbaasde niemand waardoor velen teleurgesteld alweer tot de volgende editie moesten wachten om opnieuw hun kans te wagen. 

538 afgewezen

Qua verslaggeving hengelden vele radio- en televisiestations naar een geprivilegieerde status als exclusieve verslaggever. Zo genoot Radio 538 van talrijke faciliteiten met verschillende rechtstreekse uitzendingen waaronder de wekelijkse ‘Global Dance Chart Top 40’ met Wessel van Diepen. Die verbintenis liep echter af want de organisatie kondigde via een communiqué een jarenlange samenwerking met Qmusic aan. Een verstandshuwelijk dat zich dus voorlopig tot de Nederlandse poot van het radiostation, onder de paraplu van DPG Media, beperkt. De ambities van programmaleider Dave Minneboo zijn trouwens heel hoog. Een regen aan prijzen en verschillende VIP-behandelingen moeten de luisteraars de ervaring van hun leven bezorgen. 

Eerste afspraak

Hoe het allemaal in zijn werk gaat, wordt tijdens het weekend van 16 en 17 juli aanstaande, tijdens het virtuele festival, duidelijk. Meer dan veertig dj’s zoals Nicky Romero, Afrojack en Alan Walker zullen een set draaien op één van de zes digitale podia. Een eerste gelegenheid dus om de gedwongen thuisblijvers extra in de watten te leggen. Vraag is echter: ‘Hoe zit het voor België?’ Zal men schoorvoetend Qmusic bij de verslaggeving betrekken en worden de fans voorlopig naar het digitale ‘One World’ verwezen? Wait and See. (FVM)


TVV Sound

Blikvangers op deze dag

Je zou ook interesse kunnen hebben in...

Meer over Qmusic

Inschrijven
Abonneren op
guest

0 Reacties
Inline feedback
Bekijk alle reacties
Don`t copy text!
0
Deel hier gerust uw gedachtenx