RadioVisie

  • .
    TVV Sound
    .
TVV Sound

Nederland: NPO Radio 2 blijft overeind

>> Nieuw! RadioVisie kan je nu ook volgen via Instagram en LinkedIn!

De luistercijfers over de periode: januari-februari 2020

Nog voor de mediawereld door het niets ontziende coronavirus naar de noodrem greep, spraken de pas vrijgegeven luistercijfers duidelijke taal. NPO Radio 2 teerde vrolijk verder op het succes van de Top 2000, maar zag de achterstand van de concurrenten grotendeels smelten als sneeuw voor de zon.  

Logische gang van zaken

Dat de publieke werkgever van onder andere Ruud de Wild en Rob Stenders 5,3% verloor, lag in de lijn van de verwachtingen. Met het jaarlijkse aftelwerk in december reeds ver achter de rug, maakten de concurrenten van de gelegenheid gebruik om grote delen van het toen geleden verlies uit te gommen. Radio 538, dankzij de ochtend- en namiddagshow waarbij Edwin Evers tijdelijk als sidekick voor de zieke Coen Swijnenberg inviel, Qmusic, de actualiteitenzender NPO Radio 1 en NPO Radio 5 verhoogden aanzienlijk hun marktaandeel. Geen onaardig herstel dus voor dit selecte gezelschap dat het recent nog flink lastig had. 

When the sky falls down

De hoopgevende resultaten van de meeste radiostations van Talpa Networks stonden in schril contrast met de wellicht voorziene mindere cijfers van Radio 10 en van Sky Radio. Vooral de Hilversumse nonstop muziekzender, bij wie het nazinderen van de geslaagde kerstmiscampagne helemaal was uitgewerkt, incasseerde 1,9% terreinverlies. Om een meer evenwichtige situatie te krijgen zal men, indien de situatie rond de onzichtbare vijand nummer 1 normaliseert, wellicht volop de kaart van de traditionele zomercampagnes trekken. (FVM)

° Het complete overzicht van dit luisteronderzoek vind je hier terug.


Blikvangers op deze dag

Je zou ook interesse kunnen hebben in...

Inschrijven
Abonneren op
guest

0 Reacties
Inline feedback
Bekijk alle reacties
Don`t copy text!
0
Deel hier gerust uw gedachtenx