RadioVisie

  • .
    TVV Sound
    .

Nederland: Nieuwe Week van de Digitale Radio gestart

In Nederland is gisteren voor de achtste keer ‘De Week van de Digitale Radio’ van start gegaan. Tot en met vrijdag 11 juni besteden zowel de publieke als de commerciële radiostations uitgebreid aandacht aan DAB+. Zieltjes winnen doe je niet enkel door het draaien van spotjes, bij voorkeur gebeurt dit ook met cadeaus. Een huidige stand van zaken en een resumé over hoe ze er de nog-niet-overtuigde luisteraars over de streep proberen te trekken. 

Langzaam maar zeker?

Het aantal verkochte DAB+ radio’s groeit nog steeds gestaag. Bij de laatste gerapporteerde cijfers uit oktober vorig jaar stond de teller op 2,19 miljoen verkochte toestellen. Inmiddels worden ook vrijwel alle nieuwe auto’s standaard geleverd met DAB+. Al rijdend (of staand in de file) vindt inmiddels al bijna 20% van het luisteren via digitale etherradio plaats.

Ook de ontwikkeling van de DAB+-netwerken staat niet stil. Onlangs heeft MTVNL de dekking fors verbeterd. Later deze maand vindt er een veiling van landelijke DAB+-capaciteit plaats, waardoor er nog dit jaar twaalf stations aan het reeds bestaande aanbod toegevoegd worden. Volgend jaar zomer gaan de regionale netwerken op de schop.

Philips vaart er wel bij

Net als voorgaande jaren worden tijdens ‘De Week van de Digitale radio’ opnieuw… digitale ontvangers weggegeven. Daarnaast legt ieder station z’n eigen accenten. Een greep uit de vele acties:

–    Op Slam is de actieweek afgelopen zaterdag reeds gestart. Elke deelnemer aan ‘De Grote Oranje Quiz’ wint sowieso een DAB+-radio van Philips. Ook via hun Instagrampagina wordt ontvanger weggegeven.
–    Bij grote broer 100% NL maken luisteraars kans op een Philips DAB+-toestel middels ze hun keuze doorgeven voor ‘De Lekkere Schijf om Iets na 5’ bij Barry Paf in de middag. Ook hier gaat de actieweek twee dagen langer door, want op vrijdag, zaterdag en zondag winnen deelnemers aan ‘Ik Tel Tot 3’ bij Stephan Jacobs. Ook te winnen via Instagram.

–    Luisteraars van Sky Radio maken kans op een DAB+-radio met internet, ook van Philips, door de actievraag te beantwoorden op de website. Ook Facebook en Instagram van Sky doen mee.
–    Op de Facebook-pagina van Digital Radio NL maken deelnemers elke dag kans op een ontvanger ter waarde van zo’n 75,00 euro.
–    Radio Veronica geeft tijdens de middagshow, elke dag een Philips DAB+-radio met internet weg. Ook via een actie op Instagram zijn ze te winnen.

–    Op Sublime geeft Jaap Brienen elke ochtend een DAB+-toestel weg tijdens het spel ‘Musicology’. (foto bovenaan)
–    Qmusic Limburg geeft twee JBL DAB+-ontvangers weg middels een online luisteronderzoek.
–    Wild FM is heel gul met weggeven tijdens de middagshow met Barry Brand.
–    Radio 538 geeft DAB+-radio’s weg tijdens de avondshows van Barend van Deelen en Bas Menting & Mart Meijer.

–    Op Qmusic mag Menno Barreveld cadeaus weggeven tussen 10:00 en 13:00 uur. Daarnaast krijgen deelnemers aan ‘Het Slimste Bedrijf’ bij Wim van Helden een ontvanger.
–    Radio 10 geeft Philips DAB+-radio’s weg aan deelnemers aan de spelletjes bij Gerard Ekdom, Jeroen Nieuwenhuize, Edwin Diergaarde, Rob van Someren en Edwin Ouwehand. En ook bij 10 gaat de actieweek twee dagen langer door, want op zaterdag en zondag zijn Dennis Verheugd en Silvan Stoet net zo gul. (radio.nl)


Je zou ook interesse kunnen hebben in...

Week van de digitale radio: Waalse DAB+ officieel gelanceerd

De zowat voltallige Waalse radiowereld tekende gisterochtend present op de zetel van de CSA, de Lees verder

Week van de digitale radio: DPG Media lanceert Joe Christmas

Joe lanceert morgen, 5 november - precies 50 dagen voor kerst - het 24/7 kerstkanaal Lees verder

Week van de digitale radio: Vlaming pikt DAB+ snel op

Vandaag start de 'Belgische' Week van de Digitale Radio. Werd de eerste editie vorig jaar Lees verder

Vlaamse ‘Week van de digitale radio’ (audio)

Alle Vlaamse landelijke radiozenders nemen van 12 tot en met 16 november deel aan de Lees verder

‘Toe Jos, draai nog eens ’n plaatje’ (audio & video)

Hans Knot gaat (nostalgisch) terug naar 1964 De huidige zeventigplussers hadden weinig vertier op de Lees verder

Blad 923: Luikse mux, Digris, Groef

• Luik heeft de tweede Waalse lokale mux, nu op volle kracht • Zwitserse specialist Lees verder

NLO Streaming Audio Standaard augustus 2021

De NLO Streaming Audio Standaard cijfers over over de periode augustus 2021 zijn bekendgemaakt. De Lees verder

‘Selfop-tafel’ Hilversum III in ere hersteld

Hulde, de eerste mono-tafel van Hilversum III, die jaren in de kelders stond bij het Lees verder

Inschrijven
Abonneren op
guest
1 Reactie
Inline feedback
Bekijk alle reacties
Rett
Rett
9 juni 2021 - 07:10 07:10

is een proces van jaren en loopt synchroon met de update van het wagenpark. Ben zelf al een tijdje van de fm af, vorig jaar door een nieuwe auto te kopen (de dab+ zat er gewoon op) en thuis al een jaar of vijf dankzij vtuner & pioneer. Wat dat laatste betreft zal ik maar moeizaam navolging krijgen neem ik aan, is iets nerdy om 700 euro te spenderen aan een internettuner. In de auto lijkt me het wel iets van relatief korte tijd, toch in B & L. In NL heb je een tragere vernieuwing wat wagens betreft.

Don`t copy text!
1
0
Deel hier gerust uw gedachtenx
()
x