RadioVisie

  • .
    Amptec
    .

Nederland: nieuwe vormgeving KRO-NCRV (video)

De Nederlandse omroepvereniging KRO-NCRV heeft sinds maandag 29 augustus een ander logo en een nieuwe vormgeving op het scherm, de radio en social media. Het logo, een gekleurde cirkel is volgens directievoorzitter Peter Kuipers het symbool voor rimpelingen die de omroep in de samenleving teweeg wil brengen.

Achter de nieuwe vormgeving gaat een complete herprofilering schuil. Het is een antwoord op de kritiek dat het sinds de omroepfusies van 2014 onduidelijk is waarvoor de grote omroepen nog staan. De nieuwe profilering wordt toegelicht in het magazine ‘Vertel’.

Peter Kuipers zegt daarin: ‘Bijna honderd jaar geleden werden KRO en NCRV opgericht. Met als drijfveer sociaal, christelijk denken. En hoewel de samenleving is veranderd, willen we nog steeds bouwen aan de wereld van morgen. Willen we met onze programma’s stenen in de vijver gooien, zorgen voor rimpels in de maatschappij’.

De nieuwe koers van KRO-NCRV is volgens de omroep toekomstgericht, bedoeld om mensen in beweging te brengen, gericht op de begrippen geloof, hoop en liefde en gebaseerd op de oude roots, maar aangepast aan de tijd. Er komt ook een imagocampagne. 


TVV Sound
Topartikels bij RadioVisie Blikvangers op deze dag
Je zou ook interesse kunnen hebben in...
Inschrijven
Abonneren op
guest

0 Reacties
Inline feedback
Bekijk alle reacties
Don`t copy text!
0
Deel hier gerust uw gedachtenx