RadioVisie

  • .
    .
Heynen

Nederland: nieuwe commerciële DAB+ is in de lucht

De Nederlandse zenderoperator Broadcast Partners zette in de loop van vrijdagnamiddag vanuit Terneuzen het nieuwe commerciële DAB+-ensemble in blok 9C in werking. Opmerkelijk: er worden geen 12 maar 13 stations uitgezonden.

Bij Talpa beslisten ze blijkbaar om hun beschikbare capaciteit (3 x 96 kbp/s) om te zetten naar vier stations. Zo worden 538 Classics en Radio 10 80s uitgezonden met 80 kbp/s, waardoor er voor Sky Nice & Easy en Vintage Veronica telkens nog 64 kbp/s overblijft. Het was niet bekend dat dit soort herverdeling/opdeling was toegestaan. De kavels werden vorig jaar immers geveild als 12 keer 96 kbp/s.

Kink voegde de producten Kink Alt Rock, Kink Classics en K-Rock toe, elk met 96 kbp/s. DPG Media koos, naast Joe 70s & 80s, uiteindelijk voor Qmusic non-stop en Qmusic Top 40, ook telkens met 96 kbp/s.

Sunlite (RadioCorp) en Radio Maria werden al eerder bevestigd en dus bleef enkel nog de vraag wat Sublime zou doen met zijn kanaal. De voorbije dagen circuleerde in Nederland het gerucht dat daar een eigen versie van Radio Nostalgie zou starten – Sublime is eigendom van Mediahuis, dus de link zou niet onlogisch zijn – maar op dit moment wordt gewoon gekozen voor het themakanaal Sublime CLX.

Alle technische details over de inhoud van de nieuwe commerciële mux kun je vinden via digitalbitrate.


TVV Sound
Topartikels bij RadioVisie Blikvangers op deze dag
Je zou ook interesse kunnen hebben in...
Inschrijven
Abonneren op
guest

0 Reacties
Inline feedback
Bekijk alle reacties
Don`t copy text!
0
Deel hier gerust uw gedachtenx