RadioVisie

  • .
    .

Nederland: laatste hoogvermogen AM-zender heeft problemen

Ook Impact AM getroffen door storm Dudley

In Nederland heeft Vahon Hindustani Radio af te rekenen met technische problemen. De middengolfuitzendingen via de 1566 kHz zijn nog maar in een klein gebied te ontvangen. Het gaat om de allerlaatste AM-zender met hoogvermogen in het land. Stations met laag vermogen zijn er daarentegen in grote getale. De zogenaamde LPAM-zenders mogen echter maximaal 100 Watt gebruiken.

Vahon is een Surinaams-Hindoestaanse radioproject, het format bestaat louter uit muziek die met Bollywood te maken heeft. Naast de middengolf zijn de uitzendingen eveneens online te beluisteren en via DAB+ in een groot deel van de Randstad (kanaal 8A). De AM-zender staat in Den Haag en is in normale omstandigheden in westelijk Nederland te ontvangen. Het huidige lage vermogen zou het gevolg zijn van antenne-schade veroorzaakt toen het land, twee weken geleden, geteisterd werd door een zware storm.

Vahon Hindustani Radio is niet de enige middengolfzender die in moeilijkheden raakte door toedoen van Dudley. Impact AM meldt op haar website dat haar middengolfzender op 1008 kHz tijdelijk uit de lucht is. Wel kan er afgestemd worden op 819 kHz. Daarnaast is dit station in een deel van de Randstad eveneens te beluisteren via DAB+ (kanaal 8B) en wereldwijd via internet. De storm van 16 februari brak een tuidraad van de zendmast die daarop krom ging staan, als direct gevolg moest de zender uitgezet worden. (BVP – MediaMagazine)

Foto: Impact AM


Heynen
Topartikels bij RadioVisie Blikvangers op deze dag
Je zou ook interesse kunnen hebben in...
Inschrijven
Abonneren op
guest

0 Reacties
Inline feedback
Bekijk alle reacties
Don`t copy text!
0
Deel hier gerust uw gedachtenx