RadioVisie

  • .
    .

Nederland: ‘In the dark’ werd het meest gedraaid in april

>> Nieuw! RadioVisie kan je nu ook volgen via Instagram en LinkedIn!

‘In the dark’ van Purple Disco Machine & Sophie and the Giants werd in april het meest gedraaid op de Nederlandse radio. Met 740 ‘plays’ staat de track op de nummer 1 in de ‘Airplay Top 20’. In Vlaanderen kwam ‘Anyone for you’ van George Ezra het meest voorbij. Dit blijkt uit data van SoundAware.

‘In the dark’  werd al in de eerste maand van dit jaar uitgebracht en gaat, net zoals de vorige samenwerking – de monsterhit ‘Hypnotized’ – van de Duitse producer Purple Disco Machine en de Britse Sophie and the Giants, als een speer in de hitlijsten. Na een tweede positie in de ‘Airplay Top 20’ van de maand maart, heeft de gelegenheidsformatie nu de koppositie te pakken. Nummer 2 van april is voor George Ezra met ‘Anyone for you’. Op de nummer 3 staat Ed Sheeran met ‘Overpass graffiti’. Het komt van de eerste plek.

Bij de commerciële zenders staat hetzelfde nummer op 1 als in de landelijke Airplay Top 20, ‘In the dark’ dus. Bij de publieken gaat het om de Utrechtse hitmachine Rondé, met hun meest recente song ‘Love myself’. Regionaal is de eerste positie ook voor een Nederlands product: Suzan & Freek met nieuwe single: ‘Honderd keer’. 

De Airplay Top 20 wordt elke maand samengesteld door SoundAware met airplay data van alle landelijke commerciële en publieke radiostations in Nederland. Daarnaast kijkt het monitoringsbedrijf ook de naar de regionale en Vlaamse stations. Elke maand opnieuw blijkt dat er een groot verschil is tussen beide Lage Landen. (Radiowereld)


Blikvangers op deze dag

Je zou ook interesse kunnen hebben in...

Inschrijven
Abonneren op
guest

0 Reacties
Inline feedback
Bekijk alle reacties
Don`t copy text!
0
Deel hier gerust uw gedachtenx