RadioVisie

  • .
    Spotlight
    .

Nederland: Google helpt lokale omroepen

Nederlandse lokale publieke omroepen kunnen tot 29 april een aanvraag indienen voor financiële hulp uit het Journalism Emergency Relief Fund van Google. Dit bericht de NLPO, de overkoepelende organisatie voor publieke lokale omroepen op haar website. De stichting gaf eerder al aan te verwachten dat door de coronacrisis over twee maanden één op de vijf lokale omroepen de activiteiten moet staken. 

Het noodfonds is bedoeld voor kleine en middelgrote nieuwsorganisaties die origineel nieuws produceren voor lokale gemeenschappen en getroffen worden door de coronacrisis. Er zijn wel een aantal voorwaarden verbonden om gebruik te kunnen maken van het fonds.

De organisatie moet een primaire focus hebben op de lokale nieuwsvoorziening (specifieke geografische doelgroep), en minstens twee fulltime journalisten (FTE) in dienst hebben. Een digitale aanwezigheid van twaalf maanden is eveneens vereist. Goedgekeurde aanvragen kunnen rekenen op bedragen van enkele duizenden tot tienduizenden euro’s en worden in één keer uitbetaald. Dat bedrag is afhankelijk van de grootte van de redactie en het bereik. Meer informatie op de website van NLPO.

Ook minister Arie Slob, bevoegd voor Media in het kabinet-Rutte III, kondigde vorige week aan om eenmalig elf miljoen euro uit te geven om huis-aan-huiskranten en lokale publieke omroepen te helpen die door de coronacrisis in nood zijn geraakt. Om te voorkomen dat veel mensen in deze tijd verstoken blijven van informatie uit hun omgeving, ontvangen zij, afhankelijk van hun oplage en bereik een bijdrage tussen de vierduizend en enkele tienduizenden euro’s uit een tijdelijk steunfonds. (BVP- MediaMagazine)


TVV Sound
Topartikels bij RadioVisie Blikvangers op deze dag
Je zou ook interesse kunnen hebben in...
Inschrijven
Abonneren op
guest

0 Reacties
Inline feedback
Bekijk alle reacties
Don`t copy text!
0
Deel hier gerust uw gedachtenx