RadioVisie

  • .
    .

Nederland: Geen dance shows meer bij Qmusic?

Na het totaal onverwachte vertrek van programmadirecteur Dave Minneboo richting zijn vorige werkgever Talpa incasseerde Qmusic een tweede behoorlijk harde klap. Een rechter bepaalde in een kort geding, aangespannen door de organisatie Q-dance, dat alle shows met de bekende dj’s en producers van typische clubtracks binnen twee weken moeten afgevoerd worden.  

Ondanks een regeling in 2005, na eerder juridisch gekibbel kwamen, Q-dance en Qmusic overeen om de programma’s met de klinkende namen als Armin van Buuren, Afrojack, Sunnery James en Ryan Marciano zonder actieve promotie te vervolgen. De komst van Tomorrowland als extra partner was de spreekwoordelijke kers op de taart.

Niet iedereen deelde dit enthousiasme want de Nederlandse organisator van vele evenementen waarbij vooral de hardere stijlen binnen de sector van dance bod komen, toonde zich misnoegd over de gang van zaken. 

Zodoende kwam er een nieuw proces tijdens hetwelk Qmusic zich probeerde te verdedigen met de stelling dat de door Q-dance gepromote tracks nauwelijks in het weekend voorbij kwamen. De rechter had echter geen oren naar dit pleidooi vermits hij stelde dat tijdens het eerdere akkoord duidelijk over ‘dance’ werd gesproken. Het verdict viel dus eigenlijk als een enorme verrassing.

Voeg daarbij dat het station van DPG Media per overtreding een dwangsom van 10.000 euro moet ophoesten. Inmiddels is duidelijk dat Qmusic in beroep zal gaan. Mocht deze procedure echter een bevestiging worden van de dinsdag 19 april uitgesproken straf, dan zou dat wel eens in de kaart kunnen spelen van Radio 538 en Dave Minneboo. (FVM)


TVV Sound
Topartikels bij RadioVisie Blikvangers op deze dag
Je zou ook interesse kunnen hebben in...
Inschrijven
Abonneren op
guest

0 Reacties
Inline feedback
Bekijk alle reacties
Don`t copy text!
0
Deel hier gerust uw gedachtenx