RadioVisie

  • .
    Spotlight
    .

Nederland: Frank Dane is terug bij Radio 538

>> Nieuw! RadioVisie kan je nu ook volgen via Instagram en LinkedIn!

Zijn plotse verwijdering uit de ochtendshow viel eind december 2021 als een donderslag bij heldere hemel. Sindsdien gonsde het van de wildste geruchten. Zelfs een overgang naar het zwalpende 3FM behoorde tot de mogelijkheden. De contractuele verplichtingen bij Talpa en de terugkeer van programmadirecteur Dave Minneboo beslisten er echter anders over.

Dat Coen Swijnenberg en Sander Lantinga, na een haast hopeloze concurrentiestrijd met Ruud de Wild bij NPO Radio 2 om de best beluisterde namiddagshow, uit elkaar gingen en enkel nog op vrijdagmiddag samen zullen zijn, lag voor de hand. Tijd dus voor de klassieke zoektocht naar een geschikte opvolger.

Maar in de loop van mei werd duidelijk dat Frank Dane – broer van de controversiële Robert Jensen – vanaf eind augustus een gouden herkansing zou krijgen. Aan ervaring geen gebrek. Met uitzondering van enkele kortstondige uitstapjes naar het geflopte Yorin FM en een kort verblijf bij 3FM stond zijn carrière volledig in het teken van de jongerenzender.

De erfenis van de ontbijtkoning Edwin Evers mocht dan zwaar wegen en op een teleurstelling uitdraaien, ergens lag het voor de hand dat een nieuwe mogelijkheid zich zou aanbieden. Wie deel zal uitmaken van de groep medewerkers aan het blok tussen 16 en 19 uur wordt pas later duidelijk.

Of deze beslissing van directrice Coco Hermans de nodige vruchten zal afwerpen, moet uiteraard nog blijken. De vrees bestaat immers dat men naar het 3FM scenario afglijdt. De inmiddels opgestapte Sharid Alles verschoof de presentatoren naar andere blokken in de hoop om de gewenste ommekeer te krijgen.

De luistercijfers, de onvrede van de dj’s en de ruzie met Timur Perlin tijdens het lunchblok confronteerden haar met de ontnuchterende realiteit: die van een zinkende Titanic. De pas benoemde Menno de Boer moet die met alle mogelijke middelen boven water houden. (FvM)


TVV Sound

Blikvangers op deze dag

Je zou ook interesse kunnen hebben in...

Inschrijven
Abonneren op
guest

0 Reacties
Inline feedback
Bekijk alle reacties
Don`t copy text!
0
Deel hier gerust uw gedachtenx