fbpx

RadioVisie

  • .
    Amptec
    .

Nederland: Er wordt meer radio geluisterd in corona-tijden

Door de coronacrisis is de gemiddelde luistertijd gestegen. Dit meldt de Nederlandse Stichting Nationaal Luister Onderzoek (NLO). De gemiddelde luistertijd naar radiozenders neemt met 6% toe in week 12, vooral door de toename van het thuis luisteren. In week 12 luisterde men gemiddeld 173 minuten per dag naar de radio, in de week daarvoor was dat 164 minuten.

Als we enkel het aantal luisteraars bekijken, dan is de stijging 7%: van 254 minuten in week 11 naar 272 minuten in week 12. Het weekbereik blijft stabiel op 87%, wat neerkomt op een bereik van ruim 13,2 miljoen Nederlanders van tien jaar en ouder.

Onder de noemer ‘NLO Trends’ heeft NLO een analyse verricht naar de gemiddelde luistertijd en het bereik van radiozenders op weekbasis. Uit de data blijkt dat de gemiddelde luistertijd in week 12 is toegenomen. De toename is zowel zichtbaar onder de totale groep Nederlanders van 10 jaar en ouder, als onder de radioluisteraars. 

De toename in de luistertijd is vooral zichtbaar op de thuislocatie, waar sprake is van een stijging van 29 minuten. Natuurlijk gaat dit ten koste van het luisteren onderweg of op het werk en school; een daling van 19 minuten. Opvallend is ook de sterke toename van het luisteren via internet. Er werd in week 12 lieft een derde meer via internet naar radiozenders geluisterd dan in de week ervoor.

° Lees verder on der grafiekjes

Een uitsplitsing per zender maken zowel de NLO als RAB niet, al zegt deze laatste dat de nieuwszenders het sterkst groeien online: 38%t. Talpa Network laat aan onze collega’s van RadioFreak weten ook een flinke stijging in de online beluistering te zien. “Die van Radio 538 was vorige week 20% hoger dan de werkweek ervoor, op vrijdag zelfs 25%. Afgelopen weekend deden al onze stations het gemiddeld 20% beter online”, aldus een woordvoerder.

Nederland.FM ziet de cijfers ook flink stijgen. “We hebben de afgelopen twee weken een groei gehad van 10% in het totale aantal luisteraars. We zien vooral een hoger marktaandeel van Radio 1, Radio 2 en Radio 538”, zo laat het radioportal weten tegenover deze site.


Amptec
Je zou ook interesse kunnen hebben in...
Het radiodagboek van 31 mei – 151 (video)

De historie conserveren is de bedoeling van dit dagelijkse rubriekje waarin je alle opvallende gebeurtenissen Lees verder

Top 40 best beluisterde hitlijst in Nederland (audio)

De Top 40 is en blijft een fenomeen in Nederland. In 1964 gestart als de Lees verder

Het radiodagboek van 30 mei – 151 (audio)

De historie conserveren is de bedoeling van dit dagelijkse rubriekje waarin je alle opvallende gebeurtenissen Lees verder

Blad 507: Festivals, Radio 5 en Nostalgie (audio)

U kan niet naar het festival, dan komt het festival tot bij u (in Wallonië)Een Lees verder

Steun lokale media wordt verlengd in Nederland

In Nederland schiet de overheid de lokale media nogmaals ter hulp met een steunpakket van Lees verder

Nederland: Forse ingreep bij Talpa Networks

Dat Talpa Networks van John de Mol door de corona-crisis fors moest gaan bezuinigen, is Lees verder

Het radiodagboek van 29 mei – 150 (video)

De historie conserveren is de bedoeling van dit dagelijkse rubriekje waarin je alle opvallende gebeurtenissen Lees verder

Blad 506: KL85, BNL, Sven en Dave (video)

Als u het bos door de bomen niet meer ziet, is dit een mooi weekend-alternatiefEr Lees verder

Reageer op dit artikel

avatar
  Inschrijven  
Abonneren op
Meer in internetradio, luistercijfers, nederland
Nostalgische column Hans Knot – 116

Het radiodagboek van 27 maart – 087 (video)

Blad 450: 3FM, Spotify en Radio 2 (video)

Kicken op radio en zo – 71 (video)

3FM vernieuwt (eindelijk) programmering

Het is vandaag 26 maart… 1976 (audio)

Sluiten