RadioVisie

  • .
    .
TVV Sound

Nederland: Edwin Evers tijdelijk bij Veronica

De doorstart van het vernieuwde Radio Veronica verloopt problematisch. Oorzaak: de gevolgen van Covid-19 die Rob Stenders noodgedwongen thuishouden. Door de ontstane onduidelijkheid werd Gerard Ekdom afgelopen week opgetrommeld.

Vermits het meest recente gezondheidsbulletin van de zendermanager weinig of geen verbetering signaleerde, werd de voormalige koning van de ochtend bij Radio 538 ingeschakeld. Een onverwacht en blij weerzien dus op een voor hem ongebruikelijk tijdstip.

Onaantastbaar bij het ontbijt

Ter herinnering: Erik de Zwart, de ex-directeur bij Radio 538, sloeg in het jaar 2000 een gigantische dubbelslag met de komst van Jeroen van Inkel en Edwin Evers. Hun aanwerving legde geen windeieren en zorgde voor een fenomenale opstoot van het toen al gunstig evoluerende marktaandeel. Vooral de laatstgenoemde groeide pijlsnel uit tot het uithangbord voor verschillende generaties, die de dagelijkse energieke ochtendhumeur, de imitaties van verschillende persoonlijkheden en de humor onmiddellijk omarmden. Zelfs verschillende politici zoals ontslagnemend premier Mark Rutte behoorden tot de uitgebreide schare van fans.

Geen wonder dat de groeiende populariteit de deuren opende voor een nog grotere aanpak. De aanwezigheid op de Olympische winter- en zomerspelen van onder meer Londen, Peking, Turijn en Rio verhoogden de spontane interactiviteit tussen de atleten en de thuisblijvers. Wat niemand echter na talrijke onderscheidingen en prijzen verwachtte, gebeurde toch op 21 december 2018. De koning van de ochtend deed na een marathonuitzending van 12 uur troonsafstand om zich uitsluitend nog op muzikale projecten toe te leggen.

With a little help from my radiofriends

De daaropvolgende stilte voedde snel speculaties over een terugkeer. Niet meer bij de toenmalige nummer één radio van Nederland maar wel bij Radio 10 om daar -op aandringen van hogerhand- een deel van de Top 4000 te presenteren.

Ook Radio Veronica deed al eerder beroep op de man, wiens ambitie het ooit was om het NOS-programma ‘Langs de Lijn’ te verzorgen. Als vervanger van Wilfred Genee kwam hij aardig voor de dag maar goed tijd dus voor het hier en nu met een week lang de ‘Bonanza’ tussen 14.00 uur en 16.00 uur. Het belooft samen met sidekick Caroline Brouwer een boeiende reis te worden waarbij de muziekkeuze van de luisteraar, de humor en een prima sfeer centraal zullen staan. (FvM)


Topartikels bij RadioVisie Blikvangers op deze dag
Je zou ook interesse kunnen hebben in... Meer over Radio Veronica
Inschrijven
Abonneren op
guest

0 Reacties
Inline feedback
Bekijk alle reacties
Don`t copy text!
0
Deel hier gerust uw gedachtenx