RadioVisie

  • .
    .
TVV Sound

Nederland: de nieuwe nacht van NPO Radio 1

>> Nieuw! RadioVisie kan je nu ook volgen via Instagram en LinkedIn!

Omdat in Vlaanderen geen enkel radiostation nà middernacht gepresenteerde programma’s op het schema heeft staan, zoeken heel wat luisteraars hun heil over de grens. Zo komen ze wel vaker terecht bij het Nederlandse NPO Radio 1. Vanaf 1 januari gaan ze er bij de eerste publieke zender de programmering anders invullen met de introductie van ‘De Nacht van…’.

Vijf omroepverenigingen maken dan een nieuw programma, van maandag tot en met vrijdag tussen 02:00 en 05:00 uur. Het betreft de NTR, EO, KRO-NCRV, BNNVARA en de nieuwe Omroep ZWART. Ieder om beurt gaan ze een nacht voor hun rekening nemen. In iedere uitzending wordt er met verschillende studiogasten gesproken en komen ook luisteraars aan het woord die hun eigen vragen aan de gasten mogen stellen. Mirthe van der Drift (NTR en KRO-NCRV), Jan Willem Wesselink (EO), Merel Wielaert (BNNVARA) en Ciana Mayam (Omroep ZWART) zullen de show namens hun omroep presenteren.

“Nachtradio heeft een hele andere vibe dan overdag. De nacht is intiemer en creëert daarmee al een bepaalde sfeer van knusheid en samenzijn”, aldus Wielaert. “Maar de nacht kent ook avontuur en uitspattingen. Die combinatie maakt de nacht zowel onvoorspelbaar als kwetsbaar, spannend dus.” (BVP)

° Logo bovenaan: NTR/BNNVARA/EO/KRO-NCRV/Omroep ZWART


Spotlight

Blikvangers op deze dag

Je zou ook interesse kunnen hebben in...

Inschrijven
Abonneren op
guest

0 Reacties
Inline feedback
Bekijk alle reacties
Don`t copy text!
0
Deel hier gerust uw gedachtenx