RadioVisie

  • .
    .

Muziekgeschiedenis herleeft bij NPO Radio 5

>> Nieuw! RadioVisie kan je nu ook volgen via Instagram en LinkedIn!

Een echte oldieszender, een radiostation dat zich heel bewust op de (meer dan) 50-plusser richt, een omroep die hoofdzakelijk focust op muziek en onderwerpen die oudere generaties boeien, die hebben we niet in Vlaanderen. Tenminste niet op landelijk niveau. 

Uiteraard zijn er veel lokale en semi-regionale projecten die dat segment wél bedienen, meestal zelfs met het nodige succes. Waarom de grote spelers ten lande deze doelgroep nog steeds over het hoofd zien, is voer voor een wetenschappelijke studie. Wie ze maakt, scoort!

Gelukkig is er in deze digitale tijden nog weinig aan gelegen om naar buitenlandse ‘seniorenradio’ te kunnen luisteren. Er zijn er duizenden, wereldwijd. Uiteraard is het voor de meeste luisteraars nog steeds een pak aangenamer om een Nederlandstalige presentatie te horen, waarbij de kans ook vele malen groter is dat de muziek herkenbaarder is.

Dank aan de buren

Het is dan ook niet verwonderlijk dat het Nederlandse NPO Radio 5 op een hele schare trouwe Vlaamse luisteraars kan rekenen. Vanaf vandaag hebben ze er extra aandacht voor de muziek uit de ‘flowerpower’ periode tijdens ‘De Week van de Jaren 60’.

Een duik van zeven dagen in het decennium waarin tal van evergreens zijn geboren. Denk aan ‘Testament’ van Boudewijn de Groot, ‘Non Je Ne Regrette Rien’ van Edith Piaf, ‘The Sound of Silence’ van Simon & Garfunkel, ‘Lea’ van The Cats, ‘Suspicious Minds’ van Elvis Presley of ‘Think’ van Aretha Franklin.

Toplijst van de Jaren 60

Weet ‘House Of The Rising Sun’ van The Animals de hoogste positie te behouden in toplijst van de Jaren 60? Pakt ‘God Only Knows’ van The Beach Boys de eerste plaats weer terug? De luisteraar bepaalt; de stembus sluit op donderdag 14 februari om 12:00 uur. In aanloop naar de finaledag is er een hele week lang muziek uit de sixties te horen.

In het spel ‘De 60 van 60’ worden in één minuut zoveel mogelijk vragen over de jaren 60 gesteld. Luisteraars kunnen tijdens de verschillende uitzendingen vertellen welke nummers volgens hen in de ‘Toplijst van de Jaren 60’ thuishoren. De uitzending ervan start op vrijdag 15 februari om 07:00 uur. De nummer 1 is vlak voor 20:00 uur te horen.

NPO Radio 5

NPO Radio 5 brengt classics en evergreens in combinatie met nieuws, informatie en service. De publieke zender is er voor alle luisteraars die de muziek van de afgelopen decennia én een prettige sfeer waarderen. Overal in Nederland te beluisteren via de kabel, online via de livestream, met de app van NPO Radio 5 en DAB+.

° Fotocredits: NPO Radio 5  – Trea Dobbs en Boudewijn de Groot – ANP Foto


Blikvangers op deze dag

Je zou ook interesse kunnen hebben in...

Inschrijven
Abonneren op
guest

1 Reactie
Inline feedback
Bekijk alle reacties
Dimitri
Dimitri
9 februari 2019 - 12:08 12:08

Radio 2 gaat muziekaal heel erg breed. Binnen hun budget kunnen ze net zoals de NPO muziekaal gaan ontkoppelen met een 2de kanaal 1 voor 30+ en een 2de voor 50+ maar waarom zou je als je met 1 kanaal 30% marktaandeel haalt.

Don`t copy text!
1
0
Deel hier gerust uw gedachtenx