fbpx

RadioVisie

.
TVV Sound
.

Muziekgeschiedenis herleeft bij NPO Radio 5

Een echte oldieszender, een radiostation dat zich heel bewust op de (meer dan) 50-plusser richt, een omroep die hoofdzakelijk focust op muziek en onderwerpen die oudere generaties boeien, die hebben we niet in Vlaanderen. Tenminste niet op landelijk niveau. 

Uiteraard zijn er veel lokale en semi-regionale projecten die dat segment wél bedienen, meestal zelfs met het nodige succes. Waarom de grote spelers ten lande deze doelgroep nog steeds over het hoofd zien, is voer voor een wetenschappelijke studie. Wie ze maakt, scoort!

Gelukkig is er in deze digitale tijden nog weinig aan gelegen om naar buitenlandse ‘seniorenradio’ te kunnen luisteren. Er zijn er duizenden, wereldwijd. Uiteraard is het voor de meeste luisteraars nog steeds een pak aangenamer om een Nederlandstalige presentatie te horen, waarbij de kans ook vele malen groter is dat de muziek herkenbaarder is.

Dank aan de buren

Het is dan ook niet verwonderlijk dat het Nederlandse NPO Radio 5 op een hele schare trouwe Vlaamse luisteraars kan rekenen. Vanaf vandaag hebben ze er extra aandacht voor de muziek uit de ‘flowerpower’ periode tijdens ‘De Week van de Jaren 60’.

Een duik van zeven dagen in het decennium waarin tal van evergreens zijn geboren. Denk aan ‘Testament’ van Boudewijn de Groot, ‘Non Je Ne Regrette Rien’ van Edith Piaf, ‘The Sound of Silence’ van Simon & Garfunkel, ‘Lea’ van The Cats, ‘Suspicious Minds’ van Elvis Presley of ‘Think’ van Aretha Franklin.

Toplijst van de Jaren 60

Weet ‘House Of The Rising Sun’ van The Animals de hoogste positie te behouden in toplijst van de Jaren 60? Pakt ‘God Only Knows’ van The Beach Boys de eerste plaats weer terug? De luisteraar bepaalt; de stembus sluit op donderdag 14 februari om 12:00 uur. In aanloop naar de finaledag is er een hele week lang muziek uit de sixties te horen.

In het spel ‘De 60 van 60’ worden in één minuut zoveel mogelijk vragen over de jaren 60 gesteld. Luisteraars kunnen tijdens de verschillende uitzendingen vertellen welke nummers volgens hen in de ‘Toplijst van de Jaren 60’ thuishoren. De uitzending ervan start op vrijdag 15 februari om 07:00 uur. De nummer 1 is vlak voor 20:00 uur te horen.

NPO Radio 5

NPO Radio 5 brengt classics en evergreens in combinatie met nieuws, informatie en service. De publieke zender is er voor alle luisteraars die de muziek van de afgelopen decennia én een prettige sfeer waarderen. Overal in Nederland te beluisteren via de kabel, online via de livestream, met de app van NPO Radio 5 en DAB+.

° Fotocredits: NPO Radio 5  – Trea Dobbs en Boudewijn de Groot – ANP Foto


TVV Sound
TVV Sound
Spotlight
TVV Sound
Yesterdayland
TVV Sound
TVV Sound
Je zou ook interesse kunnen hebben in...
De historie conserveren is de bedoeling van dit dagelijkse rubriekje waarin je alle opvallende gebeurtenissen
De historie conserveren is de bedoeling van dit dagelijkse rubriekje waarin je alle opvallende gebeurtenissen
Radiopiraat die gebruik maakt van 'afstandsbediening', opgepakt Een avondmarkt biedt vele opties, ook voor lokale
De historie conserveren is de bedoeling van dit dagelijkse rubriekje waarin je alle opvallende gebeurtenissen
Net nu ze een degelijke wedstrijd konden bedenken, doen ze het niet! Omdat we het
De historie conserveren is de bedoeling van dit dagelijkse rubriekje waarin je alle opvallende gebeurtenissen
Qmusic dj krijgt cadeau en staat nogal letterlijk voor paal Iemand met een grote tuin?
Toen de pier van Scheveningen dreigde in te storten Vandaag deel 3 van ‘Prioriteiten’ rond

1
Reageer op dit artikel

avatar
1 Aantal reacties
0 Antwoorden op reacties
0 Volgers
 
Meest beantwoorde reactie
Artikel met de meeste reacties
1 Personen die reageerden
Dimitri Personen die recent reageerden
  Inschrijven  
Abonneren op
Dimitri
Gast
Dimitri

Radio 2 gaat muziekaal heel erg breed. Binnen hun budget kunnen ze net zoals de NPO muziekaal gaan ontkoppelen met een 2de kanaal 1 voor 30+ en een 2de voor 50+ maar waarom zou je als je met 1 kanaal 30% marktaandeel haalt.

Meer in Actueel
Het Avondblad van 8 februari

De Vlaamse CIM-luistercijfers (september-december 2018)

George Klein (83), radio-icoon en Elvis-buddy, overleden (video)

Het Avondblad van 7 februari (video)

Luistercijfers UK: commerciëlen knagen verder aan BBC

Het DAB+ weekrapport (2)

Sluiten