RadioVisie

  • .
    TVV Sound
    .

Musiq3 Brussels Festival: muziek en mensen verbinden

Musiq3, het RTBF-station dat vooral klassieke muziek maar ook jazz, wereldmuziek en filmmuziek programmeert organiseert dit jaar het Musiq3 Brussels Festival. Een gediversifieerd programma van zestien concerten in Flagey en Marni. Door de nabijheid van de zalen en het open programma kunnen bezoekers gemakkelijk voorstellingen combineren. 

Bedoeling is in hoofdzaak om zoveel mogelijk bruggen te slaan tussen klassieke muziek en andere stijlen, zoals jazz en electro. “Meer dan ooit wil het Musiq3 Festival een ontmoetingsplaats zijn”, benadrukt programmator Julie Calbete. Klassieke muziek ontmoet andere stijlen zoals jazz, pop en elektronica. Maar het gaat ook om het samenkomen van verschillende generaties kunstenaars die het Conservatorium verlaten, hun carrière beginnen na het winnen van hun eerste concoursen of bevestigde kunstenaars zijn.

Het Musiq3 Festival, dat plaatsvindt van 30 juni tot en met 2 juli 2023, is ook live radio. Alle concerten worden live uitgezonden op Musiq3, ze worden van commentaar voorzien door RTBF-presentatoren vanuit een glazen mobiele studio op Place Sainte-Croix. De animators zullen ook veel gasten, artiesten en partners ontvangen voor exclusieve interviews. (DP)

° Alle concerten kunnen op aanvraag gratis worden terug beluisterd op Auvio, waar je alle RTBF-programma’s terug kan kijken en (opnieuw) beluisteren. Verder is er ook heel wat exclusieve inhoud te ontdekken. 


TVV Sound
Topartikels bij RadioVisie Blikvangers op deze dag
Je zou ook interesse kunnen hebben in...
Inschrijven
Abonneren op
guest

0 Reacties
Inline feedback
Bekijk alle reacties
Don`t copy text!
0
Deel hier gerust uw gedachtenx