RadioVisie

  • .
    .
Heynen

Musica FM gaat van start in Kortrijk en Menen

De Zuid West-Vlaamse luisteraars, meer bepaald in de regio’s Kortrijk (105.3 FM) en Menen (107.1 FM), hebben er weer een extra keuzemogelijkheid bij. Musica FM is officieel van start gegaan. Min of meer dan toch, want vooraleer het zover was of is, moesten nogal wat hordes genomen worden. Het project kon pas beginnen nadat in de derde en laatste erkenningsronde alsnog het frequentiepakket werd binnengehaald.

Niet dat Musica FM vanaf nul moest beginnen bouwen. Het station bestond al een hele poos als webradio. Ook de vzw Nordica, met leden van het originele Radio Gemini in het bestuur en bekend als organisator van tijdelijke FM-evenementen, zou er de ervaren schouders onder zetten. De verhoopte snelle start kwam er echter niet. De zoektocht naar geschikte locaties, de financiering en het afspringen van de samenwerking met de vzw Nordica (die begonnen webradio KL85), leidde tot heel wat vertraging. 

Nieuwe en vooral gepaste oplossingen om dit radioproject van de grond te krijgen dienden gezocht te worden. Uiteindelijk werd een samenwerking gevonden bij Radio I.R.O., The Music Is Yours, zij zullen instaan voor het programmaformat. I.R.O is een oud-strijder in het lokale radiolandschap met tegenwoordig frequenties in de regio’s Izegem, Houtland en de Westhoek. Het zuiden van West-Vlaanderen sluit er – min of meer – bij aan.  

Musica FM is en blijft helemaal van de vzw Twinmedia, die de officiële zendvergunning in handen heeft. Wel wordt het format van het oorspronkelijke internetstation en van de voorbije, maandenlange testuitzendingen op FM, omgegooid. Weg is het oldies format, pompende beats en de grootste klassiekers, kwamen in de plaats. Nu volgt een rustige opstart, met een volwaardige programmatie. Het project moet ook nog verder technisch uitgebouwd en geoptimaliseerd worden.

De samenwerking met het van oorsprong Izegemse I.R.O. is er vooral een van het delen van techniek en commerciële initiatieven. Na corona is het de bedoeling om live uitzendingen op verplaatsing te introduceren, om dit nieuwe station te promoten. Binnenkort wordt ook gestart met regionale informatie en zullen plaatselijke muzikale initiatieven ondersteund worden. Talent uit Kortrijk of ruime omgeving kan alvast contact opnemen(TB)


TVV Sound
Topartikels bij RadioVisie Blikvangers op deze dag
Je zou ook interesse kunnen hebben in...
Inschrijven
Abonneren op
guest

1 Reactie
Inline feedback
Bekijk alle reacties
Johan
Johan
27 februari 2021 - 12:41 12:41

Op Musica FM 107,1 en 105.3 zijn er terug non-stop oldies te horen ipv de muziek van IRO.

Don`t copy text!
1
0
Deel hier gerust uw gedachtenx