RadioVisie

  • .
    TVV Sound
    .
TVV Sound

Museum RockArt wil alsnog naar Den Haag (video)

>> Nieuw! RadioVisie kan je nu ook volgen via Instagram en LinkedIn!

Museum RockArt is een begrip in radiomiddens, toch bij die generatie die zeezenders en in de avonturen van Radio Veronica meegemaakt hebben. Niet enkel hele horden Nederlanders trekken er naar toe, met de Vlamingen die er naartoe trokken kan je makkelijk de tribune vullen van een middelgrote ploeg uit de Jupiler League. Kwestie dat u zich een beeld kan vormen over de aantrekkingskracht en de populariteit. 

Vooral de originele Veronica studio’s uit de jaren ’60 die helemaal werd gerestaureerd is er een trekpleister. Het kloppende hart waar vandaan al die schitterende programma’s werden gemaakt is een relikwie. Uiteraard hou je enkel daarmee een museum niet uit de kosten. Bovendien was de studio slechts het werkinstrument voor de presentator en de muziek. Tenslotte draaide het allemaal om dit laatste. 

Daarom is Museum RockArt ook een plek waar een enorme collectie attributen terug te vinden is vinden die zowat alles te makken hebben met Nederlandse popmuziekgeschiedenis vanaf de jaren vijftig tot nu. Veronica maakte de Nederpop tot in de Verenigde Staten bekend. Denk aan Shocking Blue, Tee Set en George Baker Selection. In de Veronica-jaren was Vlaanderen zelfs een wingewest voor de Nederlandse popmuziek. Wat aldaar in de hitlijsten opdook, werd gegarandeerd een hit alhier.

Oud Veronica-technicus Ad Bouman in de Veronica-studio in Museum RockArt aan het werk.

Is Den Haag enkel een droom?

Gitaren, drumstellen, bühnekleding, posters, gewonnen prijzen, gouden en platina albums, elpees, singles, boeken, muziekbladen, fanclubbladen, hoesontwerpen, contracten, foto’s, video’s, zwart/wit fotokaarten, flipperkasten, oude versterkers. Het lijstje dat er is te bekijken en beleven is eindeloos.

Er is helaas ook een keerzijde voor al dat netjes gestockeerde fraais; de plek van het museum is niet de meest bereikbare. Een industrieterrein helemaal in Hoek van Holland. Ver, heel ver, te ver. Daarom wil museumdirecteur Jaap Schut er al een tijdje weg, liefst naar ‘Beatstad’ Den Haag. “Meer dan de helft van onze collectie beslaat de Haagse popgeschiedenis, de indorock, de nederbeat en muzikanten als Anouk en Kane”, aldus Schut bij de regionale omroep RTV Rijnmond. 

Een verhoopte verhuis was gepland in 2017, maar één jaar verder is er niks veranderd. Daarom is er nu een deadline uitgesproken. Als er dan geen duidelijkheid is, worden andere gemeenten gezocht. “We zijn volledig uit ons jasje gegroeid en moeten verder. En ik vind echt dat we in Den Haag horen, want dat is beatstad nummer 1. Maar als zij niet willen dan houdt het op.” aldus nog Schut.

Helaas lijkt die wens niet meer uit te komen al sluit Schut een ‘mirakel’ niet uit. Er gebeuren wel eens meer vreemde zaken in de kersttijd.“En het is niet zo dat we de deur dichtdoen voor Den Haag. Ze zijn dan alleen één van de steden. Andere hebben zich gemeld als mogelijke locatie voor het Rockmuseum. En daar zitten plaatsen bij als Almere, Den Bosch en ook Rotterdam”. (PVB. Bron: MediaMagazine)


TVV Sound

Blikvangers op deze dag

Je zou ook interesse kunnen hebben in...

Radiozendschip houdt open dagen (video)

Een lichtschip is tegenwoordig een unicum, eentje met een radiostudio aan boord is dat al Lees verder

Bijzonder Radio Caroline weekend op komst

Een groep dj's die in de jaren '70 op het radiozendschip de MV Mi Amigo Lees verder

Release party nieuw boek Leo Weijers

De release party voor pers en genodigden van ‘Zo te sterven op het water; een Lees verder

Retro Monique Top 50 – Moeilijk gaat ook

Op 30 april 2022 worden alle vijftig de liedjes, inclusief de reclames en jingles van Lees verder

Blad 1455: Radio GRK, Voice of Peace, NPO Radio 2

• Radio GRK viert Toots Thielemans 100 • Voice of Peace herleeft eenmalig op Goede Lees verder

‘Veronica Top 40’ uit 1977 herleeft op Paaszaterdag

De lijst was op zondag via Mi Amigo te beluisteren. Op Paaszaterdag 16 april 1977 Lees verder

Blad 1437: Radio 1, Nova FM, Serge Haderman (video)

• Wat 'fake news' zoal doet met een mens • Denemarken zet kavel FM5 opnieuw Lees verder

Ferry reanimeert Monique

Monique Top 50 van 22 maart 1987 herwerkt voor uitzending aanstaande zaterdag 26 maart tussen Lees verder

Inschrijven
Abonneren op
guest
1 Reactie
Inline feedback
Bekijk alle reacties
Jan D.M.
Jan D.M.
27 november 2018 - 08:07 08:07

Als men mikt op “toeristen” dan is inderdaad een andere locatie de ideale plek voor het museum. Maar de “liefhebbers en fans” weten het wel te vinden. Men kan er trouwens een gezellig dagje uit van maken want Hoek van Holland heeft wel wat te bieden… leuke terrasjes en niet te versmaden de mooie wandelboulevard waar de zeeschepen zich klaar maken om de haven van Rotterdam binnen te varen. Eén minpuntje: de openingsuren zijn wel nog beperkt maar de tentoonstelling en het aanbod van vinyl en boeken maakt veel goed !

Don`t copy text!
1
0
Deel hier gerust uw gedachtenx
()
x