RadioVisie

  • .
    TVV Sound
    .

Monique ‘stal’ een miljoen luisteraars van Hilversum 3

>> Nieuw! RadioVisie kan je nu ook volgen via Instagram en LinkedIn!

Het eerste jaar van Radio Monique, uitzendend vanaf het Caroline-zendschip Ross Revenge in de Theemsmonding, was goed verlopen. Het station dat op de 963 kHz van de middengolf was te beluisteren telde in Nederland zo’n miljoen regelmatige luisteraars. Mensen die volgens Frits Spits – sterkhouder bij Hilversum 3 – was kwijtgeraakt aan de programma’s van de zeezender. Aldus een bericht in de kranten.

Adverteerders en artiesten vonden het allemaal best en ondanks de gewenning aan de FM-kwaliteit waren er ook heel wat jongeren die in de auto of tijdens het huiswerk met gemak overschakelden naar de middengolf.

Een wat ouder luisterpubliek, dat muziek uit de jaren zestig en zeventig nog vanaf zee had meegemaakt, was tevreden met de terugkeer op de radio van Joost den Draaijer en Tony Berk. Net als Eddy Ouwens namen zij hun programma’s, sinds kort, op in de nieuwe MMI-studio aan de Vaartweg in Hilversum. Enkel Vader Abraham werkte nog tijdelijk in de oude studio in Sliedrecht.

De rechtstreekse programma’s vanaf het zendschip werden, evenals de nieuwsuitzendingen, op het hele uur verzorgt door het live team. Eerder in december hadden Ad Roberts, Ferry Eden en Wim de Valk plaats gemaakt voor Maarten de Jong, Jan Veldkamp en Walter Simons. Zij waren op 16 december 1985 aan boord en gaven gestalte aan die eerste verjaardag van Monique.

Op zaterdag 21 december werd de Top 50, zoals het toen gebruikelijk was, in vier uur gepresenteerd, waarbij Maarten de Jong en Jan Veldkamp elk twee uur voor hun rekening namen. De lijst van vijftig platen zat daarmee wel erg ruim in zijn jasje, maar de drie uren waartoe in de lente van 1986 werd overgegaan was dan weer te krap. Dat had te maken met de gemiddelde lengte van de opnames die in de jaren tachtig was toegenomen.

° Deze nieuwe retro lijst wordt zaterdag aanstaande op 31 december tussen 12:00 en 15:00 uur gepresenteerd door Ferry Eden en is te beluisteren via FouteMuziekRadio en Radio Monique. Tot en met 5 januari 2023 kan de volledige uitzending ook via deze link gedownloaded worden.


Blikvangers op deze dag

Je zou ook interesse kunnen hebben in...

Inschrijven
Abonneren op
guest

0 Reacties
Inline feedback
Bekijk alle reacties
Don`t copy text!
0
Deel hier gerust uw gedachtenx